Pesto
תפריט
ג', 17 אוק 2017, 16:08
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת שוקולד וקרם ללא קמח

עוגת שוקולד נטו ללא קמח.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 8415   

עוגת שוקולד וקרם ללא קמח
12 מנות
אפיה משולב
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» עוגות» צהריים - ערב
 
מרכיבים
250 גר' שוקולד מריר קצוץ
100 גר' חמאה או מרגרינה חתוכה לקוביות
2 כפות קוניאק
6 ביצים מס' 1 מופרדות בטמפרטורת החדר
1/2 כוס + 2 כפות סוכר

לקרם שוקולד:
2 מיכלי שמנת מתוקה
250 גר' שוקולד מריר טוב קצוץ
דרך הכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני, משמנים תבנית מס' 24 ומרפדים בנייר אפיה.
  2. ממיסים את השוקולד והחמאה בכלי מעל סיר עם מים רותחים עד להמסה מושלמת, מסירים מהאש.
  3. בקערה מערבבים היטב את החלמונים ו-1/2 כוס הסוכר, מוסיפים את השוקולד המומס ואת הקוניאק ומערבבים היטב, מקציפים את החלבונים עם 2 כפות הסוכר לקצף גמיש ויציב, מקפלים את הקצף לתערובת השוקולד בעדינות, לא לערבב יתר על המידה.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית ומכניסים לאפיה של כ-30 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים, מוציאים ומצננים על רשת כ-10 דקות.
  5. מעבירים סכין בהיקף העוגה ומשחררים מהתבנית לצינון מלא על רשת, מסירים את נייר האפיה ועוטפים בניילון לצינון של לילה במקרר.
  6. להכנת הקרם: מחממים את השמנת המתוקה בסיר עד לרתיחה, מסירים מהלהבה ומוסיפים את השוקולד ובוחשים עד להמסה מושלמת, מצננים ומכניסים למקרר ל-12 שעות, מוציאים מהמקרר ומכניסים לקערת המיקסר ומקציפים עד לקבלת קרם תפוח.
  7. למחרת, מניחים את העוגה על צלחת הגשה ומורחים או מזלפים את הקרם.

עוגת שוקולד וקרם ללא קמח

By Published: עוגת שוקולד נטו ללא קמח. מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 12 Ingredients: 250 גר' שוקולד מריר קצוץ 100 גר' חמאה או מרגרינה חתוכה לקוביות2 כפות קוניאק6 ביצים מס' 1 מופרדות בטמפרטורת החדר1/2 כוס + 2 כפות סוכרלקרם שוקולד:...... Directions:
מחממים את התנור לחום בינוני, משמנים תבנית מס' 24 ומרפדים בנייר אפיה.ממיסים את השוקולד והחמאה בכלי מעל סיר עם מים רותחים עד להמסה מושלמת, מסירים מהאש.בקערה מערבבים היטב את החל...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר