Pesto
תפריט
ג', 12 דצמ 2017, 08:36
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לחם פומפרניקל

לחם שיפון כהה    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 9374   

לחם פומפרניקל
2 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
 
מרכיבים

1/2 2 כוסות מים חמימים
1/2 2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר חום כהה
3 כפות שמן
2 כפיות מלח
1 כף קפה נמס
4 כפות קקאו
1 כף גרגרי קימל טחונים
2 כוסות קמח שיפון שטיבל 7
3 כוסות קמח לחם קשה שטיבל 2
3/4 כוס קמח רגיל
גרגרי קימל או שומשום לקישוט

דרך הכנה
  1. להמיס את השמרים ב-1 כוס מים (מהכמות הכללית)עם כפית סוכר, להניח בצד ל-5 דקות.
  2. להמיס את הסוכר החום הכהה ביתרת המים.
  3. לערבב את הקמחים בקערת מיקסר, להוסיף את המלח, הקפה הנמס, הקימל והקקאו, לערבב וליצור גומה.
  4. להוסיף לגומה את השמרים המותססים והמים, להתחיל לערבב עם וו הלישה ולהוסיף את השמן.
  5. ללוש את הבצק 10 דקות מלאות במהירות בינונית, להוסיף עוד קמח רגיל או מים אם יש צורך עד לקבלת בצק אחיד, רך אבל לא דביק.
  6. ליצור כדור ולהעביר לקערה משומנת, לשמן קלות את פני הבצק ולכסות, להניח לתפיחה עד הכפלת הנפח.
  7. להחזיר לנפח המקורי וללוש מעט, לחלק את הבצק ל-2, לרדד כל חלק למלבן ולגלגל למעין כרוכית הדוקה, לצבוט את השוליים ולעצב לכיכר.
  8. לפזר מעט קמח תירס על נייר אפיה, להניח על הנייר את הכיכרות כשצד החיבור כלפי מטה, לבצע 3 חתכים רוחביים לעומק 2 ס"מ ולמרוח בחלבון מהול בכפית מים, לפזר מעל קימל או שומשום.
  9. להניח לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  10. לחמם תנור ל-230 מעלות, להניח תבנית הפוכה לחימום בשלב המרכזי או להניח אבן אפיה על רשת התנור בשלב המרכזי.
  11. לזרוק לתחתית התנור חופן קוביות קרח ולסגור את הדלת, לאחר 30 שניות להחליק את הככרות על התבנית, לזרוק על תחתית התנור עוד 2 חופנים קוביות קרח ולסגור, לאפות עד להשחמה וצליל עמום.
  12. להוציא ולצנן שעה על רשת לפני הפריסה.
הערות
  • כמות הקמח לא ניתנה במדויק, יש להוסיף קמח או מים לפי הצורך, מעט בכל פעם עד לקבלת מרקם הבצק הנכון – רך אבל לא דביק.
  • ניתן להכין מהבצק כיכרות קטנים או לחמניות, לחלק את הבצק ל-12 חלקים ולגלגל לכדורים, מתפיחים על נייר אפיה ומחליקים את הנייר עם הלחמניות לתנור.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
12
ראובן מ. (עורך)
עם קמח שיפון יש לעבוד בזהירות כדי להגיע למרקם הנכון. לרוב כמויות המים המוזכרות במתכון אמורות להיות מדויקות,...»»
11
האם קמח שיפון דורש יותר מים ושמרים לעומת קמח לבן?
10
ראובן מ. (עורך)
ראי באתר היצרנית:
http://www.stybel.co.il/
9
בן זוגי קנה בטעות קמח שטיבל 7. מה ניתן להכין ממנו, בלי הצורך להוסיף קמח מסוג אחר?
בתודה מראש
דליה
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
השם באגלית הוא Diastatic Malt, אבקת מאלט.
להבדיל מ-Non-Diastatic Malt שהוא סירופ ממתיק בלבד.
7
אבל האם אתה יודע איך זה נקרא באנגלית?
חוץ מ MALT :-) (מה השם המלא של לתת)
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לתת בהיר או כהה הוא שעורה שהותפחה, יובשה ונטחנה, הכהה הוא לתת שנקלה לקבלת גוון.
5
היי
האם לתת בהיר ולתת כהה הם סוגים של קמח.
לדוגמה Dark Malt flour או שזה משהו אחר?
3
אבי היי,
אתה יכול להפנות אותי למתכונים שלך
לחם לסוכרתיים ?
1
שבוע טוב לאבי!
יש לי מכונת לחם ושאלתי האם אני יכולה להכין ולאפות במכונת הלחם .
בתודה על התשובה
בלהה

לחם פומפרניקל

By Published: לחם שיפון כהה מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 2 Ingredients: 1/2 2 כוסות מים חמימים1/2 2 כפות שמרים יבשים3 כפות סוכר חום כהה3 כפות שמן2 כפיות מלח1 כף קפה נמס4 כפות קקאו1 כף גרגרי קימ...... Directions:
להמיס את השמרים ב-1 כוס מים (מהכמות הכללית)עם כפית סוכר, להניח בצד ל-5 דקות. להמיס את הסוכר החום הכהה ביתרת המים. ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר