Pesto
תפריט
ב', 11 דצמ 2017, 19:00
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מרק אדום לקובה אדומה

   

מאת: pingwinit ::: צפיות: 9027   

מרק אדום לקובה אדומה
4 מנות
בישול
שעתיים ויותר
קושי: מתקדם
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 8.3
[4 מדרגים]
 
מרכיבים

לבצק לקובה:
3 כוסות סולת
מעט מלח
1/2 כוס ג'רישה שהושרו כ-1/2 שעה ונסחטו היטב היטב
20 גר' מרגרינה בטמפרטורת החדר
1/2  1 כוסות מים
החומרים למילוי:
1/2 ק"ג  בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה (בערך חצי כוס)
1/2 כפית פפריקה חריפה - לאוהבי החריף
שמן
החומרים למרק:
4 סלק אדום  - קצוץ לפרוסות דקות
(אפשר לגרד חלק מהסלק במגררת גסה)
1 בצל גדול - קצוץ דק מאוד
שמן
8 כוסות מים
6  כפות  סוכר  (מי שלא אוהב כל כך מתוק: 3 כפות)
2 כפות לימון או כף מלח לימון
2 כפות מרק דגש
מלח
פלפל

דרך הכנה
  1. אופן ההכנה  של הבצק:
    לשים את כל החומרים בקערה ולהוסיף לאט  לאט את המים עד שנוצר בצק רך -  להשאיר במקרר או בצד למנוחה  כשעה.
    השיטה שלי:  להציף במים את הסולת, לסחוט היטב היטב, להוסיף את הג'רישה והמלח  והמרגרינה  וללוש מעט מאוד לבצק רך.
  2. אופן ההכנה של המילוי:
    לטגן את הבשר, עד שכל הנוזלים יתאדו. להוסיף את הבצל  לאדות את הבצל יחד עם הבשר עד שהבצל שקוף, להוסיף את הפטרוזיליה למשך עוד 5 דקות. להעביר למסננת לסינון כל הנוזלים והשמן. לצנן היטב היטב.
  3. לקרוץ כ-12 כדורים מבצק הסולת  להניח על משטח רטוב. לכסות את הבצק שנשאר עם ניילון. 
  4. לעבוד ליד קערת מים, לטבול את היד במים ולקחת כדור ביד שמאל, וביד ימין לכדרר את הכדור למעין כד,  כמה שאפשר דק.
  5. להכניס את המילוי  עם כפית, עדיף בצורת פריזיאן, לסגור את כדור הקובה ולצורת כדור פינג-פונג, להניח על משטח מקומח עם סולת. אם מעוניינים להקפיא, להעביר את המגש לתא ההקפאה ורק לאחר הקפאה של כשעתיים להעביר למיכל לשמירה. לשים ניירות אפיה בין כל שכבה ושכבה. 
    הכנת המרק:
    לחמם שמן במחבת, לטגן את הבצל עד לשקוף, להוסיף את הסלק האדום ולהמשיך לטגן עוד כ-5 דקות עד שהסלק משנה צבע לשקוף ומתרכך. להוסיף מים וסוכר, לימון מלח ופלפל ולבשל לפחות שעה, עד שהסלק רך.  להביא שוב לרתיחה, להוסיף את הקובה  ולהמשיך לבשל כ-20 דקות לאחר שהבאנו לרתיחה להשאיר על רתיחה עדינה.

מקור המתכון: פינגווינית

הערות
  • יש שאוהבים להוסיף כמה עלי סלרי למרק.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
10
ציון 3
לא אהבתי. יוצא מתוק מידי (ושמתי את הכמות המופחתת של סוכר) חמוץ פחות מידי.
ממש לא מומלץ לנסות .
9
האם אפשר להכין את הבצק ללא ג'רישה או להשתמש בבורגול רגיל?תודה!
8
מה זה ג'רישה?
7
ציון 10
אחלה מרק-אני חושב שג'רישה זה בורגול דק
6
ציון 10
יצא טעים.
5
ציון 10
תודה...
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אינני יודע מה המילה באנגלית, ג'ריש היא חיטה גרוסה בשונה מבורגול bulgur שהיא אותה חיטה גרוסה שבושלה ויובשה.
3
מה זה ג'רישה אם אפשר לקבל את המילה באנגלית
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אבקת מרק מרק בטעם עוף שמשמשת בעיקר לתיבול, להשיג בכל מרכול או מכולת.
1
סליחה על הבורות... מרק דגש? מה זה? הכוונה למרק עוף? תענו לי בבקשה...

מרק אדום לקובה אדומה

By Published: מאת pingwinit 4.15 כוכבים מתוך 5 4 גולשים תזמון: Yield: 4 Ingredients: לבצק לקובה:3 כוסות סולתמעט מלח1/2 כוס ג'רישה שהושרו כ-1/2 שעה ונסחטו היטב היטב20 גר' מרגרינה בטמפרטורת החדר1/2  1 כוסות מים...... Directions:
אופן ההכנה  של הבצק:לשים את כל החומרים בקערה ולהוסיף לאט  לאט את המים עד שנוצר בצק רך -  להשאיר במקרר או בצד למנוחה  כשעה....
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר