קובה במיה
מרק במיה וקובה
4 מנות
בישול
שעתיים ויותר
קושי: מתקדם
» עיקריות» צהריים - ערב
מרכיבים
לבצק לקובה:
3 כוסות סולת
מעט מלח
1/2 כוס ג'רישה שהושרו כ-1/2 שעה ונסחטו היטב היטב
20 גר' מרגרינה בטמפרטורת החדר
1/2 1 כוסות מים
החומרים למילוי:
1/2 ק"ג בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה (בערך חצי כוס)
1/2 כפית פפריקה חריפה - לאוהבי החריף
שמן
חומרים למרק:
1/2 כוס שמן
1 בצל גדול קצוץ דק
1 שקית (400 גרם) במיה מוקפאת
5-6 שיני שום כתושות (=הרבה שום)
2 עגבניות חתוכות לקוביות
3 כפות רסק עגבניות
3 כוסות מים
1/2 כפית מלח
1 כף מרק דגש
דרך הכנה
- אופן ההכנה של הבצק:
לשים את כל החומרים בקערה ולהוסיף לאט לאט את המים עד שנוצר בצק רך - להשאיר במקרר או בצד למנוחה כשעה.
השיטה שלי: להציף במים את הסולת, לסחוט היטב היטב, להוסיף את הג'רישה והמלח והמרגרינה וללוש מעט מאוד לבצק רך. - אופן ההכנה של המילוי:
לטגן את הבשר, עד שכל הנוזלים יתאדו. להוסיף את הבצל לאדות את הבצל יחד עם הבשר עד שהבצל שקוף, להוסיף את הפטרוזיליה למשך עוד 5 דקות. להעביר למסננת לסינון כל הנוזלים והשמן. לצנן היטב היטב. - אופן המילוי של הקובה:
לקרוץ כ-12 כדורים מבצק הסולת להניח על משטח רטוב. לכסות את הבצק שנשאר עם ניילון. לעבוד ליד קערת מים, לטבול את היד במים ולקחת כדור ביד שמאל, וביד ימין לכדרר את הכדור למעין כד, כמה שאפשר דק. להכניס את המילוי עם כפית, עדיף בצורת פריזיאן, לסגור את כדור הקובה ולצורת כדור פינג-פונג, להניח על משטח מקומח עם סולת. אם מעוניינים להקפיא, להעביר את המגש לתא ההקפאה ורק לאחר הקפאה של כשעתיים להעביר למיכל לשמירה. לשים ניירות אפיה בין כל שכבה ושכבה. - הכנת המרק:
מחממים את השמן בסיר גדול. מאדים את הבצל לשקוף, מוסיפים את הבמיה ומטגנים (אם הבמיה קפואה אפשר להוסיפה עם המים) מוסיפים את השום מטגנים קלות ומוסיפים את רסק העגבניות, מטגנים עד לקבלת צבע עמוק. מוסיפים את העגבניות. ומאדים במשך 5 דקות , עד לריכוך. מוסיפים את המים, המלח, הסוכר והלימון ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחמש-עשר דקות, מוסיפים את הקובה כדי שהבמיה לא תתרכך מדי. ממשיכים לבשל עוד כ-15 דקות עד שהקובה מוכנה.
מקור המתכון: פינגווינית
הערות
- יש גרסה שבה מוסיפים גם כמה עלי נענע קצוצים.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- כדורי בשר ברוטב [אבי מ.] -
- ג'חנון [לינואל] - מאפה תמני לשבת בבוקר
- רוטב דבש חרדל לסלט [אבי מ.] -
- עוגת שוקולד חלומית [ויטה] - קלי קלות
- מרק בצל [אבי מ.] -
- פוקצה Focaccia [אבי מ.] - לחם איטלקי שטוח
- עוגיות שוקולד סדוקות [אבי מ.] - עוגיות שוקולד רכות במעטה אבקת סוכר סדוק.