Pesto
תפריט
ד', 12 דצמ 2018, 15:19
110407 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מרק גריסים ובשר

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 8681   

מרק גריסים ובשר
6 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מרקים» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים

4 כפות שמן
1/2 1 קג' צלעות בקר עם הבשר*
1 בצל גדול קצוץ
2 שיני שום קצוצות דק
6 או יותר כוסות מים
4 עגבניות גדולות מגולענות וחתוכות לקוביות
1 כפית מלח
פלפל שחור לפי הטעם
1/2 כפית טימין
2 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות
1 גבעול סלרי פרוס
2/3 כוס גריסי פנינה שטופים ומסוננים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
*מבקשים מהקצב לחתוך את הצלעות לנתחים באורך 7 ס"מ בערך.

דרך הכנה
  1. מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את נתחי הבשר ומטגנים בבחישה עד להשחמה קלה.
  2. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה, מוסיפים את המים לכיסוי הצלעות ומביאים לרתיחה, מסיפים את העגבניות, המלח, הפלפל השחור והטימין וממשיכים לבשל כשעה וחצי ברתיחה בינונית עד להתרככות הבשר, אם יש צורך מוסיפים מים לכיסוי הבשר.
  3. מוציאים את הצלעות לצלחת, מסירים את הבשר מהעצמות וחותכים לנתחים קטנים, מחזירים לסיר.
  4. מוסיפים את הגזר והסלרי, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים 15 דקות, מוסיפים את הגריסים ומבשלים עד להתרככות הגריסים.
  5. טועמים ומתקנים מליחות לפי הטעם, מוסיפים את הפטרוזיליה ומבשלים עוד 2 דקות.
  6. מסירים מהאש ומגישים.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
ציון 10
הכנתי את המרק בדיוק לפי המתכון, ויצא נ-ה-ד-ר!!
תודה רבה...!
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר להכין כדורי בשר ולהשתמש במקום הנתחים.
1
אפשר להכין עם בשר טחון במקום הנתחים?
מרק גריסים ובשר By , 2006-10-17T00:32:34+02:00 מרק גריסים ובשר Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 6 Tags: none Ingredients: - 4 כפות שמן 1/2 1 קג' צלעות בקר עם הבשר* 1 בצל גדול קצוץ 2 שיני שום קצוצות דק 6 או יותר כוסות מים 4 עגבניות גדולות מגולענות וחתוכות לקוביות... Instructions: מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את נתחי הבשר ומטגנים בבחישה עד להשחמה קלה. מוסיפים את הש...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר