Pesto
תפריט
א', 18 נוב 2018, 10:49
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לחמניות מקמח מלא

2 גירסאות    

מאת: סביון ::: צפיות: 14737   

לחמניות מקמח מלא
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: קל הכנה
» לחם ולחמניות» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[7 מדרגים]
 
מרכיבים
גירסא א'
1 קג' קמח מלא
50 גר' שמרים או 21/2 שמרים יבשים
1 משפר אפיה
2 ביצים
1 כף מלח
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1  כף קצח
1 כף חווייג' לאפיה
1 כף קימל
1 כף שומשום מלא
1/2 2 כוסות מים חמימים
גירסא ב'
5 כוסות קמח מלא
2 כוסות קמח לבן רגיל
50 גר ' שמרים או 21/2 כפות שמרים יבשים
1 משפר אפיה
2 ביצים
1 כף מלח
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
21/2 כוסות מים חמימים
דרך הכנה
  1. שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ולשים 6 דקות.
  2. מוציאים את הבצק לקערה, שמים מעט שמן בידיים ומעסים את הבצק עד שכולו יתכסה בשמן. משמנים את הידיים כמה פעמים שצריך.
  3. מתפיחים ומעסים שוב בשמן (לא הרבה).
  4. לאחר שתפח פעמיים. עושים צורות, אני עושה צורת קשר, ומניחים במגש. לגירסא א' מורחים בביצה ומפזרים שומשום מלא וגרעיני חמניות.
  5. לגירסא ב' - מורחים בביצה ומפזרים שומשום רגיל.
  6. מתפיחים שעה וחצי, סוד ההצלחה הוא בהתפחה.
  7. הלחמניות יוצאות רכות ונשארות כך גם למחרת.
  8. אופים בחום גבוהה 220 מעלות.
    בהצלחה!
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
38
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
37
ציון 10
וואו...וואו...וואו...
הכנתי את מתכון ב' ואפיתי כלחם במקום לחמניות. אני אוהבת לחם מקמח מלא כשהוא...»»
36
ראובן מ. (עורך)
לחמים ולחמניות אופים בדרך כלל בחום בינוני גבוה עד גבוה-מאוד, בתנור שחומם מראש. זה יוצא בין 200 ל-250...»»
35
באיזו תוכנית כדאי לאפות. בטורבו או אפיה רגילה חימום תחתון, או תחתון ועליון, מאד קשה לי להחליט
32
ציון 10
יצאו אחלה!נשארו רכות מאוד גם למחרת,טובות לסנדויצ'ים. הכנתי גירסה א'-היה צורך להוסיף יותר קמח.
31
ראובן מ. (עורך)
ראי תשובה מתחתיך
30
למה פתאום צריך "משפר אפייה"? מה מרכיביו?
למה אין מספיק להשתמש בשמרים?
חיפשתי בחנויות כמו שופרסל...»»
29
ראובן מ. (עורך)
בוודאי:) חפשי "לחם בקלות" במנוע החיפוש הימני
28
שלום רב
הייתי מעוניינת לדעת אם קיים פרק הנותן רקע ובסיס באפיית לחמים כמו הפרקים "הכל על עוגיות"
?
24
ראובן מ. (עורך)
אין המלצה גורפת. זה תלוי בזמינות, בצרכי האחסון שלך, בכמויות הנצרכות במטבח (כמויות), בטעם האישי ובדרכי...»»
22
ראובן מ. (עורך)
שאלה טובה. אכן, המליחות עשויה להרוג את השמרים או לפחות לעכב את פעילותם, אך זה לא נתון קבוע שכן דרכי המיזוג...»»
20
האם חצי כוס השמן צריכה להכנס כבר בלישה הראשונית ואז הלישה היא תוספת של שמן או שזו הכמות שצריך להוסיף לאורך הלישה? תודה רבה
19
ראובן מ. (עורך)
בגודל של לחמניה עדיף להקפיא לאחר אפייה. או להניח במקרר את כל כמות הבצק להשהיית התפיחה, ולהשתמש במים קרים...»»
18
האם אפשר להכין בצק מראש לחלק ללחמניות ולהקפיא ואח"כ להפשיר ולאפות? או לשים לילה לפני במקרר ובבוקר לאפות?
17
ראובן- תודה רבה על התשובה המהירה
16
ראובן מ. (עורך)
אין לי, לכן הצעתי לבדוק אצל המשווקים. כפי שאמרתי, כנראה מדובר בעוד סוג של תבלין הבנוי על ערבוב אקזוטי ולא משהו ממש ספציפי.
15
ראובן, תודה רבה על התשובה, אך עדיין לא נאמר מהו הרכב התבלינים... לפחות בערך... אני תימניה המשתמשת בשני...»»
14
ראובן מ. (עורך)
את יכולה לוותר על התבלין, או להיכנס לחנות תבלינים ולשאול מה זה. "חוויג'" - מדובר בתערובת בהתאם לתוצר...»»
12
אבי מ. (מקצוענ/ית)
11
לאבי שלום:איך אפשר לחשב ערך קלורי של הלחמניות בגירסה ב והאם אפשר לשלב קמח אחר כגון שיפון וכדומה
תודה ציפי
10
imgold (מקצוענ/ית)
מנסיוני, תוספת של שתי כפות גלוטן ל 1 ק"ג קמח מלא מחוללת נפלאות והלחם יוצא תפוח ואוורירי.
אם...»»
9
ציון 10
הי אבי. תודה על הדרכתך אתמול. הוספתי הרבה קמח אך בסופו של דבר יצא מצויין!! תודה רבה.
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
הבצק יכול להיות מעט דביק אבל לא הרבה אלא אם כן את לא משתמשת בכוסות מידה ו/או הוספת יותר מדי מים, בכל...»»
7
מצטערת שאני מטרידה אותך..עצתך לא עזרה וכך גם הוספת קמח. הבצק תפח פעם 1 יפה אולם נשאר דביק. שאלתי, מכיוון...»»
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
תניחי לבצק לנוח 15 דקות, זאת תופעה ידועה מכיוון שקמח מלא סופג לאט את המים.

לאחר מכן ללוש שוב.
4
ציון 10
תודה רבה ושבוע נהדר!!
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
להכנה עם קמח שיפון רצוי להכין בגירסה ב' זאת מכיוון שיש גם קמח לבן לקבלת לחם אורירי יותר,

רצוי...»»
1
עשיתי את המתכון של גרסא ב' ללחמניות (במקום קמח לבן שמתי קמח כוסמין) ואלו היו הלחמניות מקמח מלא הכי טעימות שטעמתי!
לחמניות מקמח מלא By , 2006-10-21T19:32:33+02:00 לחמניות מקמח מלא 2 גירסאות Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 0 Tags: none Ingredients: - גירסא א' 1 קג' קמח מלא 50 גר' שמרים או 21/2 שמרים יבשים 1 משפר אפיה 2 ביצים 1 כף מלח 1/2 כוס סוכר 1/2 כוס שמן 1  כף קצח... Instructions: שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ולשים 6 דקות. מוציאים את הבצק לקערה, שמים מעט שמן בידיים ומעסים את הבצק עד שכולו יתכסה בשמן. משמנים את הידיים כמה פעמים שצריך. ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר