Pesto
תפריט
ש', 15 דצמ 2018, 05:25
110408 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת יוגורט תפוחי עץ ופירורים

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 9227   

עוגת יוגורט תפוחי עץ ופירורים
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עוגות» בוקר - בראנץ או קפה
 
מרכיבים

2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
1/2 כוס שמן
1/3 כוס סוכר חום בהיר
1 ביצה מס' 1
1 כוס יוגורט*
3-4 תפוחי עץ מתוקים קלופים ומגולענים
1/3 כוס סוכר חום בהיר
*1 גביע (150 מ"ל)והשלמה עם חלב למידה של כוס
לפירורים:
1/3 כוס קמח
1/4 כוס סוכר חום כהה
100 גר' אגוזים קצוצים, כל סוג
1/2 כפית קינמון טחון
50 גר' חמאה רכה

דרך הכנה
  1. מכינים את הפירורים – מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר, האגוזים והקינמון, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת פירורים, מניחים בצד.
  2. מחממים את התנור ל-180°, מניחים נייר אפיה בתבנית קפיצית או רגילה בקוטר 24/26 או תבנית 33X24, משמנים גם את התבנית.
  3. חותכים את התפוחים לקוביות בגודל 2X2 ס"מ, מניחים בקערה ומפזרים מעל 1/3 כוס סוכר חום בהיר, מערבבים ומניחים בצד.
  4. מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפיה והמלח.
  5. מקציפים את השמן עם 1/3 כוס הסוכר 3 דקות, מוסיפים את הביצה ומקציפים עוד 30 שניות.
  6. מערבבים בקערה קטנה את הסודה לשתיה והיוגורט.
  7. מוסיפים בערבוב ובמהירות איטית את תערובת הקמח לסירוגין עם היוגורט, מתחילים ומסיימים עם תערובת הקמח.
  8. מוסיפים את תערובת התפוחים והסוכר ומערבבים.
    יוצקים לתבנית ומחליקים, מפזרים מעל את תערובת הפירורים ומכניסים לאפיה של כ-40 דקות או עד לבדיקה עם קיסם שיוצא יבש.
  9. מוציאים ומצננים לחלוטין בתבנית על רשת, משחררים מהתבנית לצלחת הגשה.
הערות
  • ניתן להחליף את היוגורט במיץ תפוזים טרי.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
שלום, האם ניתן לוותר על הפירורים? יש לי הרגשה שילדי יעדיפו בלי.
1
שלום אבי, שאלה בבקשה: במתכון עוגת יוגורט תפו"ע ופירורים מופיע 1 גביע והשלמה של חלב למידה של כוס,...»»
עוגת יוגורט תפוחי עץ ופירורים By , 2006-11-01T20:44:46+02:00 עוגת יוגורט תפוחי עץ ופירורים Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 12 Tags: none Ingredients: - 2 כוסות קמח 2 כפיות אבקת אפיה 1/2 כפית אבקת סודה לשתיה 1/2 כפית מלח 1/2 כוס שמן 1/3 כוס סוכר חום בהיר 1 ביצה מס' 1 1 כוס יוגורט*... Instructions: מכינים את הפירורים – מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר, האגוזים והקינמון, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת פירורים, מניחים בצד. ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר