Pesto
תפריט
ב', 25 יונ 2018, 03:25
110399 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עלי גפן ממולאים (יפרך)

עלי גפן במילוי אורז - לא לצמחוניים בלבד    

מאת: ertzab ::: צפיות: 7969   

עלי גפן ממולאים (יפרך)
6 מנות
בישול
שעתיים ויותר
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
 
מרכיבים
לסיר:
2 כפות רסק עגבניות
כף שמן (עדיף שמן זית)
2 גזרים בינוניים
2 עגבניות בינוניות
פטרוזיליה
כף פפריקה
0.5 כף חוויאג' למרק
מלח לימון
מלח שולחן
0.5 כף מרק עוף
1 כוס מים רותחים
למילוי:
עלי גפן - טריים או מקופסא. אם מקופסא - להשרות 10 דקות במים רותחים. אם טריים, להשרות 10 דקות במים רותחים ולהוסיף 1 כף מלח לימון.
3 כוסות אורז
1.5 כפות רסק עגבניות
3 כפות שמן (עדיף שמן זית)
2 גזרים בינוניים
2 עגבניות בינוניות
פטרוזיליה
כף פפריקה
0.5 כף חוויאג' למרק
מלח לימון
מלח שולחן
0.5 כף מרק עוף

הערה ביחס לכמויות מלח ומלח לימון - בקטע הזה אין מנוס - לטעום!!! להגיע לאיזון שבו המלח לימון דומיננטי, אולם המרכיבים אינן מלוחים מידי. עם הניסיון בא המינון. בערך על כל כף מלח, לשים חצי כף מלח לימון.
דרך הכנה
  1. הכנת הסיר:
    לגרד את הגזר והעגבניות במגרדת דרגה בינונית. לקצוץ את הפטרוזיליה. להכניס את התבלינים - פפריקה, חוואיג', רסק, שמן, מרק עוף, מלח ומלח לימון. לערבב את הכל היטב.
  2. בסמוך למילוי עלי הגפן, להכניס את המים הרותחים ולערבב היטב.
  3. הכנת עלי הגפן:
    לשטוף את האורז במים. לסנן את המים בלי לסחוט את האורז, עד שנשארים רק מעט מים ולהכניס לקערה. לגרד את הגזר והעגבניות במגרדת דרגה בינונית. לקצוץ את הפטרוזיליה. להכניס את התבלינים - פפריקה, חוואיג', רסק, שמן, מרק עוף, מלח ומלח לימון. לערבב את הכל היטב.
  4. לפרוש את עלי הגפן, כך שהחלק המבריק כלפי חוץ. לקטום את העלה בקצה. לחבר את האצבעות של עלי הגפן כך שיווצר משטח של עלה. לשים מעט מלית אורז בסמוך ליציאת החיבור לענף, לסגור את צידי העלה ולאחר מכן לגלגל את העלה עד לסגירה.
  5. להכניס לסיר אולם לקחת בחשבון שהאורז מתנפח בבישול. לאחר שסיימתם למלא את הסיר בעלי הגפן, לכסות בעלים הנותרים את תוכן הסיר. להניח צלחת שטוחה על התוכן (בתוך הסיר ולא כמכסה). לכסות את הסיר במכסה (אפשר להשאיר פתח קטן).
  6. למלא מים רותחים על הצלחת עד שהמים עוברים את העלים.
  7. להביא את הסיר לרתיחה ולהשאיר על אש קטנה (לדאוג שיש בועות כל הזמן) במשך כשעתיים ויותר. להוסיף מים על פי הצורך.

עלי גפן ממולאים (יפרך)

By Published: עלי גפן במילוי אורז - לא לצמחוניים בלבד מאת ertzab 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 6 Ingredients: לסיר:2 כפות רסק עגבניותכף שמן (עדיף שמן זית)2 גזרים בינוניים2 עגבניות בינוניותפטרוזיליהכף פפריקה0.5 כף חוויאג' למרקמלח לימוןמלח ש...... Directions:
הכנת הסיר:לגרד את הגזר והעגבניות במגרדת דרגה בינונית. לקצוץ את הפטרוזיליה. להכניס את התבלינים - פפריקה, חוואיג', רסק, שמן, מרק עוף, מלח ומלח לימון. לערבב את הכל הי...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר