Pesto
תפריט
ה', 14 דצמ 2017, 18:55
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

קדאיף במילוי קצפת

שתי שכבות בצק קדאיף אפויות במלית שמנת מוקצפת.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 17691   

קדאיף במילוי קצפת
10 מנות
אפיה משולב
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עוגות» קפה
 
מרכיבים

500 גר' איטריות קדאיף*
100 גר' חמאה או מרגרינה מומסת
6 מיכלים שמנת מתוקה לקצפת
12 כפות אבקת סוכר
סירופ סוכר(מתכון בהמשך)

*להשיג במעדניות בדרום ת"א או ביפו או
במרכולים בחבילות בהקפאה מתוצרת יוון.

דרך הכנה
  1. מחלקים את האיטריות לשני חלקים, יוצקים מחצית מכמות החמאה המומסת על האיטריות ומעסים לציפוי אחיד של האיטריות בשומן.
  2. משטחים כל חלק בתבנית גדולה לשכבה שטוחה ואחידה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני עד להשחמה יפה, מוציאים ומצננים, מורחים בעזרת מברשת כל חלק בסירופ הסוכר ומניחים לייבוש.
  3. בקערת מיקסר קרה מקציפים את השמנת, כאשר מתחילה להתקבל קצפת רכה מוסיפים את אבקת הסוכר ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קצפת קשה.
  4. מניחים בתבנית האפיה שכבת איטריות אפויה, יוצקים עליה את כל כמות הקצפת מורחים ומיישרים לשכבה אחידה, מניחים מעל את שכבת האיטריות השניה ומהדקים קלות, מכניסים למקרר ללילה להתיצבות.
  5. לחלוקה קלה למנות, ניתן לחתוך את השכבה העליונה לפני ההנחה על הקצפת למנות ולהניח את הריבועים על הקצפת.

    חשוב!
    הצלחת המתכון תלויה בהקצפה טובה של השמנת, כל כלי ההקצפה חייבים להיות קרים מאד וכדאי לאחסן את השמנת במקפיא כ-15 דקות לפני ההקצפה.

    להבטחת קצפת עמידה ניתן גם להשתמש בג'לטין בכמות קטנה לייצוב הקצפת, מרככים 3 כפיות ג'לטין ב-1/4 כוס חלב קר כ-6 דקות, מחממים בכלי כפול או במיקרוגל עד להמסה, מניחים לצינון ויוצקים לתוך הקצפת ממש לפני תום ההקצפה במהירות גבוהה כאשר מזלפים למרכז הקערה.

    לסירופ סוכר:
    2 כוסות סוכר
    1 כוס מים
    1 כף מיץ לימון

    להכניס את כל החומרים לסיר קטן ולבשל בבחישה עדינה עד להמסת הסוכר, להמשיך לבשל ללא בחישה עוד כ-5 דקות או עד שמתקבל סירופ בהיר וסמיך מעט , להסיר מהאש ולצנן.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
6
האם 6 מיכלי שמנת זה לא הרבה , האם אפשר להוסיף פודינג וניל לקצפת .
5
מה עושים עם מחצית החמאה הנותרת
4

אני יודעת....שמתי עין על המתכון הזה מזמן...
אגב אצלם-זה לא נראה כזה יפה :-)

3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
המתכון נמצא כאן כבר יותר משנה והם גם לא הכינו אותה נכון :-)
2
השבוע עשו בדיוק את העוגה הזו בתוכנית "טעמים"
מעתיקנים:-)

קדאיף במילוי קצפת

By Published: שתי שכבות בצק קדאיף אפויות במלית שמנת מוקצפת. מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 10 Ingredients: 500 גר' איטריות קדאיף* 100 גר' חמאה או מרגרינה מומסת6 מיכלים שמנת מתוקה לקצפת12 כפות אבקת סוכרסירופ סוכר(מתכון בהמשך)*להשיג במעדניות בדרום ת"א או ביפו אובמרכולים בחבילות...... Directions:
מחלקים את האיטריות לשני חלקים, יוצקים מחצית מכמות החמאה המומסת על האיטריות ומעסים לציפוי אחיד של האיטריות בשומן. משטחים כל חלק בתבנית גדולה לשכבה שטוחה ואחידה ומכניסים לתנור שחומם ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר