Pesto
תפריט
ד', 18 אוק 2017, 14:09
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פסטה פנה בפטריות ואגוזים

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5195   

פסטה פנה בפטריות ואגוזים
4 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב או ארוחה קלה
 
מרכיבים

500 גר' פסטה פנה (צינורות)
50 גר' חמאה או מרגרינה
1 בצל קטן קצוץ דק
1 שן שום קצוצה דק
8 פטריות שיטאקי מיובשות
2 כפות קמח
250 גר' שמנת לבישול 15%
250 גר' שמנת מתוקה 38%
3 עלי בזיליקום פרוסים דק
1/2 כפית מלח או לפי הטעם
קורט אגוז מוסקט
קורט פלפל לבן
1/4 כוס גבינת פרמזן מגורדת
100 גר' אגוזי מלך קלויים
גבינת פרמזן מגורדת

דרך הכנה
  1. מניחים את הפטריות בקערה קטנה, יוצקים מעל מיים חמים ומניחים לספיגת המים כ-20 דקות או עד להתרככות, מסננים מהמים, סוחטים ופורסים לרצועות ברוחב 2 ס"מ.
  2. מחממים מים סיר, מביאים לרתיחה ומוסיפים 1 כפית מלח, מביאים שוב לרתיחה ומוסיפים את הפסטה, מבשלים ללא כיסוי עד לדרגת אל-דנטה (הפסטה רכה אבל עדיין נגיסה).
  3. בזמן בישול הפסטה מכינים את הרוטב, ממיסים את החמאה במחבת גדולה, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את השום ומטגנים בבחישה עוד דקה.
  4. מוסיפים את הפיטריות, בוחשים ומטגנים 2 דקות, מפזרים מעל את הקמח ומערבבים היטב, מוסיפים את השמנות ובוחשים, מוסיפים את המלח, הבזיליקום, אגוז המוסקט והפלפל ומערבבים, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש, אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים מעט חלב.
  5. מסננים את הפסטה ומוסיפים למחבת, מערבבים לציפוי, מוסיפים את הגבינה ומערבבים.
  6. מניחים בצלחות הגשה  ומפזרים מעל מעט גבינת פרמזן מגורדת נוספת ואת האגוזים הקלויים ומגישים.
הערות
  • ניתן להחליף את השיטאקי בפטריות שמפניון או פורטבלה טריות.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
הן בדיוק כמו שכתוב, אפשר להשתמש בכל סוג פטריות.
1
מהן פטריות שיטאקי מיובשות? פטריות רגילות טריות לא בא בחשבון אה?

פסטה פנה בפטריות ואגוזים

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 4 Ingredients: 500 גר' פסטה פנה (צינורות)50 גר' חמאה או מרגרינה1 בצל קטן קצוץ דק1 שן שום קצוצה דק8 פטריות שיטאקי מיובשות2 כפות קמח250 גר' שמנת לבישול 15%...... Directions:
מניחים את הפטריות בקערה קטנה, יוצקים מעל מיים חמים ומניחים לספיגת המים כ-20 דקות או עד להתרככות, מסננים מהמים, סוחטים ופורסים לרצועות ברוחב 2 ס"מ. ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר