Pesto
תפריט
ג', 24 אוק 2017, 12:44
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת מרג'ולן בטעם תות שדה

עוגה קלאסית מהמטבח הצרפתי    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 7730   

עוגת מרג'ולן בטעם תות שדה
10 מנות
אפיה משולב
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
 
מרכיבים

לשכבות דקואז':
2 כוסות פקאנים קלויים
3/4 כוס סוכר
2 כפות סוכר
1 כף קמח תפו"א
4 חלבונים בטמפרטורת החדר
1/2 כפית מיץ לימון
1/2 כפית תמצית וניל
1/4 כפית תמצית שקדים
1/4 כפית מלח
לקרם:
1/4 2 כוסות שמנת מתוקה
500 גר' שוקולד מריר מגורד
1/2 כוס קונפיטורה תות שדה
30 גר' חמאה בטמפרטורת החדר
2 כפות יין יין מתוק

דרך הכנה
  1. מחממים את השמנת בסיר עד לפני רתיחה, מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים, מוסיפים את הקונפיטורה, החמאה והיין ומערבבים היטב, מכסים ומאחסנים במקרר ללילה.
  2. מניחים נייר אפיה בתבנית תנור ומציירים עליו 5 מלבנים בגודל 25x10 ס"מ, מכניסים את האגוזים עם 1/2 כוס סוכר וקמח תפו"א למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית דקה.
  3. מקציפים את החלבונים בקערת המיקסר עד לקבלת קצף, מוסיפים את מיץ הלימון, תמצית הוניל, תמצית השקדים והמלח וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף ראשוני, מוסיפים 1/4 כוס סוכר ו-2 כפות סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קציפה גמישה וחזקה.
  4. מקפלים לתערובת החלבונים את תערובת האגוזים בעדינות, מורחים את תערובת החלבונים ואגוזים על המלבנים בתבנית, משטחים מעט ומכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-25 דקות או עד שהמרנגים יבשים למגע.
  5. מוציאים ומצננים מעט, מסירים בעדינות את המרנגים ומניחים וצינון מלא על רשת.
  6. מניחים שכבת מרנג בצלחת הגשה, מורחים עליה כמות של 1/2 כוס מתערובת השוקולד, מניחים עוד שכבת מרנג וכך הלאה עד להנחת כל שכבות המרנג.
  7. מורחים את הצדדים והחלק העליון ב-3/4 כוס קרם, מחליקים ומאחסנים לשעה במקרר.
    מחממים מעט את שארית הקרם בסיר, רק עד למצב שניתן לצקת אותו, יוצקים על העוגה הקרה באופן אחיד ומאחסנים שוב במקרר עד להגשה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
4
ראובן מ. (עורך)
אפשר לוותר או להשתמש בקישוט דומה אחר.
3
האם אפשר לוותר על השוקולד המריר?
האם ניתן להמיר בשוקולד לבן?
הסיבה לשאלה היא רגישות לקפאין ..
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כתוב בסעיף 1.

עוגת מרג'ולן בטעם תות שדה

By Published: עוגה קלאסית מהמטבח הצרפתי מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 10 Ingredients: לשכבות דקואז': 2 כוסות פקאנים קלויים 3/4 כוס סוכר 2 כפות סוכר 1 כף קמח תפו"א 4 חלבונים בטמפרטורת החדר 1/2 כפית מיץ לימון 1/2 כ...... Directions:
מחממים את השמנת בסיר עד לפני רתיחה, מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים, מוסיפים את הקונפיטורה, החמאה והיין ומערבבים היטב, מכסים ומאחסנים במקרר ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר