Pesto
תפריט
א', 22 אוק 2017, 00:28
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

חלה

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 65664   

חלה
1 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[27 מדרגים]
 
מרכיבים

25 גר' שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס מים פושרים
1 כפית סוכר
2 כפות שמן
2 כפות סוכר
1 ביצה או 2 חלמונים
500 גר' קמח לבן רגיל
3/4 כוס מים פושרים או חלב
2 כפיות מלח

דרך הכנה
  1. להמיס את השמרים והסוכר ב-1/4 כוס מים ולהתפיח כ-10 דקות.
  2. לנפות את הקמח לקערה, ליצור גומה ולצקת את תערובת השמרים לגומה, לערבב מעט עם הקמח, להוסיף את השמן, הסוכר, הביצים, המים והמלח ולערבב עד קבלת בצק חלק וגמיש.
  3. ליצור מהבצק כדור, לשמן אותו מעט ולהניח בקערה מכוסה במגבת או ניילון צמיד להתפחה עד להכפלת הנפח.
  4. לאחר התפחת הבצק בפעם הראשונה, יש ללוש את הבצק שנית ולחלק אותו ל-3 או 4 חלקים שווים.
  5. לעצב כל חלק לגליל מאורך בקוטר 4 ס"מ ובאורך 30 ס"מ, ולקלוע צמה מכל החלקים. להדק היטב את הקצוות ולהניח את החלה בתבנית משומנת קלות.
  6. למרוח את החלה בביצה טרופה, ולפזר מעט שומשום או פרג.
  7. להניח להתפחה עד להכפלת הנפח כ-45 דקות.
  8. לאפות בתנור שחומם מראש ל-200° כ-10 דקות, להוריד ל-180° ולאפות או עד לקבלת גוון שחום.
  9. להוציא ולצנן על רשת צינון.
הערות
  • מבצק זה ניתן להכין לחמניות.
  • לחלה חלבית ניתן להחליף את המים בחלב לקבלת חלה מעודנת.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
154
ראובן מ. (עורך)
ניתן להקפיא מיידית, עטוף היטב למניעת התייבשות וקרום קשה. לצרכי אפיה, מוציאים ומניחים בחוץ להפשרה, בערך...»»
153
האם ניתן להקפיא את הבצק לאחר קליעת הצמות, אם כן מה ההוראות לאחר ההפשרה. תודה
152
מתכון נפלא ממליצה בחום הלחם יוצא מעולה
151
ציון 10
מתכון נפלא ממליצה בחום הלחם יוצא מעולה
150
ציון 10
ואוו ואווווו מעולה. היום הכנתי לערב חג סוכות ולא יכולנו להפסיק לאוכל, הכפלתי את הכמות ויצא מצוין..חג
149
ציון 10
מתכון מעולה, אין להחליף אותו בשום מרשם אחר הכמויות מדויקות,אני אופה שתי כמויות.
תודה
148
ראובן מ. (עורך)
כן. להתאים את הכמויות בהתאם.
147
במידה וארצה לעשות בצק משתי קילו קמח אז לשים 4 ביצים?
146
ראובן מ. (עורך)
אולי עודף שמרים או תפיחה מהירה מדי. זה קורה כאשר המעטפת לא עומדת בלחץ התפיחה, כך שגם היא מתקשה לפני הזמן היא מונעת התפשטות.
145
למה בזמן האפיה החלה "נקרעת " ומאבדת ממש את צורתה ?
144
ציון 10
הכנתי את החלה היום (יום שישי) ויצא מצוין רך בפנים פריך בחוץ טעים מאוד מאוד
אני ממליץ
143
ראובן מ. (עורך)
- אחרי שלב 3 להכניס מיד לקירור, עטוף.
מחר להוציא כשעה/שעתיים לפני ההכנה, ללוש מעט, להניח מכוסה בקערה...»»
142
האם ניתן ללוש את הבצק היום ולהתפיח במקרר? ואם כן מחר,יום שישי,להוציא את הבצק מהמקרר? ו-מה הלאה?
אני...»»
141
ראובן מ. (עורך)
זו חלה מסורתית. לחלה מתוקה ראי מתכון בנפרד.
140
האם זו חלה מתוקה ואם כן - איך מכינים אותה "רגילה"?
138
הא אפשר לדלג על סעיף 1?
ופשוט לערבב הכל במיקסר?תודה
137
ראובן מ. (עורך)
"3 התפחות" זה לא ממש מדויק. כללית - אפשר גם בהתפחה אחת. תלוי לגופו של מתכון ולנסיון של המכין.
136
למה אתה לא עושה 3 התפחות ללחם כמו שמלמדים בספרים?קונדיטורים?
135
ציון 10
מתכון פשוט, מהיר והתוצאה מדהימה.
אני בצרות, עכשיו נדרשת להכין לכל ארוחה.
לכל המשתמשים במיקסר...»»
134
ראובן מ. (עורך)
תלוי בנפח הקערה והגבלת היצרן. לרוב זה רשום בחוברת ההפעלה, ולא כל מיקסר יכול לסחוב 2.5 ק"ג מבלי להעיף...»»
133
האם אפשר ללוש במיקסרים (קנווד או קיצ'ן אייד) כמות בצק לחלות של 2.5 ק"ג קמח?
132
היי לכולם, לחלות טובות וקליעות מגוונות, כנסו ל"הפרשת חלה" באתר www.hidabroot.org וקבלו גם טיפים לבצק...»»
131
כיצד קולעים צמה מ-4 גלילים?
130
תודה רבה. מהי הכמות של צימוקים שאתה ממליץ להוסיף על מנת שזה לא יכביד על הבצק?
128
האם ניתן להוסיף למתכון צימוקים? ואם כן, באיזה שלב?
127
ציון 10
חלה אלופה. עקבנו אחר המתכון אחד לאחד ויצא פשוט מושלם.
126
ציון 10
מתכון נהדר החלה זכתה למחיאות כפיים אין על המתכונים באתר זה פשוט מדויקים ונפלאים
125
ראובן מ. (עורך)
בהחלט לא, אם מדובר במרכיב שהוא אבקת אפיה, ולא שמרים יבשים. זה מרקם אחר לגמרי.
124
can i use self rising flour?
123
על מנת שחלה תצא אוורירית כמו בחנות, עדיף להוסיף ביצה או 2 חלמונים?
121
ראובן מ. (עורך)
אין סיכוי שביצעת לפי ההוראות:
כמות שמן גדולה מדי
לישה לא מספקת או חלמון חסר
כל אלה אחראים...»»
120
הכנתי בצק עם המרכיבים אולם ללא ביצה, פנים החלה היה פירורי, לא אחיד, מה הסיבה לכך?
119
ציון 10
מתכון מעולה וקל להכנה, תודה.
118
מתכון מצויין,כבר בפעם הראשונה שניסיתי יצאו תוצאות ממש טובות. גם נראה טוב וגם טעים מאוד. תודה רבה.
117
ראובן מ. (עורך)
אותו דבר: שוזרים/קולעים חלק אחד באחר לסירוגין
116
איך יוצרים צמה מארבעה חלקים??
114
ראובן מ. (עורך)
עד השחמה נאותה של הציפוי, או שמיעת צליל חלול בהקשה עליהן. לקרום קריספי יותר יש לאפות קצת יותר, למרות...»»
113
כמה זמן צריך לאפות את החלות על מנת שלא יתקשו?
112
ראובן מ. (עורך)
במקרה של השהייה תהליכים מומלץ להשתמש בנוזלים קרים ולהכניס מיד למקרר, אחרת התפיחה בלתי נשלטת. גם במקרר...»»
111
שאלה: האם ניתן לאחר עיצוב החלה או הלחמניות להתפיח חלקית מחוץ למקרר ולאחר מכן להמשיך התפחה במקרר (מקוצר זמן)...?
110
ציון 10
אבי תודה לך על המתכונים המעולים החלה יצאה משגעת ומאוד טעימה מומלצת בחום
109
לא יצא לי טוב!! הבצק יצא קשה ולא רך
108
ראובן מ. (עורך)
רשום למעלה: 1
107
מכמות הבצק יוצאת חלה אחת או 2?
106
ראובן מ. (עורך)
חצי קילו קמח. הסוכר בהתחלה משמש להתססת השמרים.
105
ראובן מ. (עורך)
שימי אותו עטוף במקרר להאטת התפיחה
104
אם אני מניחה את הבצק כ5 שעות להתפחה כיוון שאני בעבודה זה בסדר??? או שהבצק יכול להרס או משהו כזה?
102
ראובן מ. (עורך)
נא לחפש "שמרים יבשים" בתגובות באתר. זה חוזר על עצמו יותר מדי. תודה
101
האם גם שמרים יבשים צריך להמיס במים וסוכר או שמספיק להכניס אותם לקמח?
100
ראובן מ. (עורך)
שמרים נהרסים בחום. לא אמור להיות ריח במאפה עצמו, אלא אם היו מעורבים שמרים לא טריים או כל תקלת עיבוד אחרת.
99
ציון 9
אבי שלום
המתכון מוצלח ומעולה. הכנתי 2 ק"ג גם לחמניות וגם חלות
שאלתי: מדוע יש ריח של שמרים במאפה???
רינטוש
98
החלה יצאה מעולה אוורירית ומאוד מאוד טעימה
96
תמר החמודה (מקצוענ/ית)
החלות יצאו נהדר וממש היה כייף להכין אותם!
לדעתי אולי עדיף להוסיף קצת יותר סוכר אבל גם ככה הם טובות!
95
ראובן מ. (עורך)
תודה על הטיפים המועילים גייל!
94
אגב אני עושה את החלות בלי שומנים בכלל ובלי חלמונים רק 3 חלבונים 2 כפות סוכר כף מלח 2 כפות שמרים יבשים...»»
92
ראובן מ. (עורך)
לא
91
נראה לי שיש טעות ופעמיים מופיע סוכר
90
שלום!!רציתי לדעת בבקשה כמה כוסות שווה ל500 גרם קמח?
89
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ככה, ראשית יש משהו בדבריך, המריחה אמנם מעט מתייבשת בתפיחה אבל עד להתייבשות היא מסייעת בשמירת הלחות על...»»
87
אבי מ. (מקצוענ/ית)
במתכון זה אין יחס המרה רגיל בכדי לזרז תפיחה, את יכולה להשתמש בשקית אחת למתכון(500 גר')וגם בשקית אחת למתכון כפול.
86
יש לי שמרים נמסים של "עולה עולה" מופרדים לשקיות קטנות. בתוך כל שקית יש 11 גרם. ורשום עליהן...»»
85
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן, להוסיף את המלח בסוף לאחר ערבוב ראשוני.
84
האם אפשר לערבב את החומרים היבשים ואח"כ את הרטובים, ולהוסיף אותם ליבשים? או שחייב לעשות זאת בדרך שלך?
83
ציון 10
החלה מדהימה!
82
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא אני הסברתי איך קולעים חלה מ-4 או 5 רצועות, קשה להסביר במילים, אצלם בקרוב להמחשה.
81
ציון 10
אבי שלום
בקליעת צמה מ-5 חלקים לא מצויין מה צריך לעשות עם חלק מס' 4 ?
79
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ראה תשובה 78.
78
הכנתי עפ"י ההוראות ומשום מה יצא לי לחם דחוס, כבד. האם החסרתי מיים?
76
הי אבי ,תענה לי בבקשה ,למה הבצק לא תפח לי? תודה רבה
73
תודה רבה על תיקון טעותי והתשובה המהירה!
תבלית החומצה האסקורבית הנ''ל היא זו של ויטמין סי רגיל לבליעה?...»»
72
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא חומצה סיטרית שזה רק מלח לימון אלא חומצה אסקורבית...»»
71
שלום. לגבי משפר אפייה: אם אין ברשותי משפר אפייה, ואני רוצה משהו לשיפור איכות הלחם/חלה (אני משתמשת בקמח...»»
70
אבי מ. (מקצוענ/ית)
החלמון מרכך את המרקם, חלמון משמש גם כמתחלב בין שומן ומים בבצק, תוספת חלמונים היא שעושה את ההבדל בין לחם רגיל וחלה.
69
ברנדי (במטבח)
ציון 10
אבי, אפיתי את החלות בהתאם ליעוצך, הורדתי מעט בכמות הנוזלים ולשתי פחות, החלות יצאו מדהימות, כמו ב ח נ ו ת . שווה לנסות!!!
68
ברנדי (במטבח)
אבי, תודה תודה, המתכון נפלא ומחמיא.
האם החלמון הוא זה שמחליק את הבצק? ניסיתי בלי והבצק לא ממש חלק?
65
אבי מ. (מקצוענ/ית)
תופחות לרוחב משמע הבצק רך מדי, השתמשי במעט פחות נוזלים.

שימי לב גם לא ללוש יתר על המידה, במיוחד...»»
63
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בטעם חלה מתוקה קנויה.
62
החלה יוצאת מתוקה??
61
אבי מ. (מקצוענ/ית)
זאת קליעת 5 צמות.

אין אפשרות לצרף תמונה לתגובות.
60
איזו קליעה זו? אני מכירה קליעה מ-5 ,
איך אפשר להוסיף תמונה לתגובה?
59
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ניתן להוסיף מעט אגוזים טחונים, כמות גדולה תשנה את אופי הבצק ורשת הגלוטן.

את הסירופ מורחים מייד לאחר האפיה.
58
היי תודה על התשובה המהירה
אני ממש חדשה באפייה מנסה בפעם הראשונה
העזתי ועירבבתי כחצי עם אגוזים...»»
56
למה יש במתכון כפית סוכר ו 2 כפות סוכר מה הקטע?
55
מתכון שהצלחתי לאפות להפתיע את את אשתי ואת עצמי.
המתכון פשוט וקל מאד להכנה.
maritz
54
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בענין המלח, בצק ללא מלח יהיה חסר טעם למעט בצקים מיוחדים, המלח דרוש הן מסיבות של טעם והן למטרות איזון התפיחה.
53
אבי מ. (מקצוענ/ית)
שלום אמונה

מה שאת עושה מטעמי בריאות הוא מה שצריך לעשות בד"כ בבצקי שמרים ללחם, עם כמות שמרים...»»
52
שלום
האם המלח משפיע ג"כ על איכות הבצק מלבד הטעם?
תודה רבה על האתר הנפלא ועל התשובות המהירות שמקבלים
51
בס"ד
רציתי לשאול באופן כללי לגבי שמרים לא דווקא למתכון הנ"ל
האם השמרים משפיעים על...»»
50
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ניתן להוסיף מעט סוכר או דבש אבל לא מומלץ שכן ההשחמה תהיה מהירה מאפית החלה.
ניתן למרוח על החלה מיד...»»
49
ברכות על האתר, מתכונים מוצלחים , האם ניתן להוסיף לביצה הטרופה סוכר על מנת להפוך את הציפוי למתוק?
48
אבי מ. (מקצוענ/ית)
תיקון, בקמח רגיל ובקמח שטיבל 2 אין את אותה כמות גלוטן, שטיבל 2 מכיל כמות גלוטן גבוהה יותר ולכן הוא מתאים להכנת בצקי שמרים.
47
גם בקמח רגיל וגם בשטיבל 2 כמות הגלוטן זהה, אם כן מדוע הוא עדיף על הכנת לחמים?
45
לרינה תודה ניסיתי והצליח לי
נאוה
44
לאבי תודה על התשובה המהירה
שאלה נוספת בעניין ההקפאה, האם התהליך של הקפאת הבצק והפשרתו כפי שציינתי...»»
41
אבי שלום
הכנתי כמות כפולה והקפאתי בצורת לחמניות קלועות, הפשרתי במקרר כל הלילה, אח"כ התפחתי...»»
40
אבי מ. (מקצוענ/ית)
קליעה מ-4,5,6 צמות קשה להסביר ללא תמונות, כשאצלם אוסיף באתר.
38
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ניתן להוסיף 1 כף דבש לבצק.
37
שלום ותודה על המתכון!
ברצוני לשאול האם אפשר להוסיף דבש לחומרים. אם כן באיזו כמות ובאיזה שלב.
36
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן, פשוט להכפיל כמויות.
35
שלום אבי,
האם ניתן להכפיל את הכמות? אם כן, איך?
תודה , תמר
32
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לחלה אני מעדיף קמח לבן רגיל לקבלת מרקם רך יותר, ניתן כמובן להשתמש בקמח שטיבל 2.
31
למה משתמשים בקמח רגיל ולא קמח קשה(שטיבל 2 ).
30
אבי מ. (מקצוענ/ית)
...»»
28
מתכון פשוט מאלף
27
ראובן מ. (עורך)
שמן זית עשוי להשליט טעם אופייני, אלא אם הוא מהסוג העדין יותר. אני משתמש באחד מהשמנים הרגילים שאינם מלווים בארומה.
26
ציון 10
שבוע טוב. לא מצויין באיזה שמן להישתמש שמן זית או שמן קנולה רגיל. תודה מיכל
25
כרמית פריד (מקצוענ/ית)
המתכון פשוט נפלא-הכל במיקסר כמעט בלי מגע יד-תענוג של בצק!!!
24
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ללא הביצים או החלמונים זה לחם רגיל.
23
האם הביצים חובה כי המתכון בלי ביצים יצא גמיש ?
22
אבי מ. (מקצוענ/ית)
הקריעה יכולה להיות מכמה סיבות:
- לישה לא מספקת.
- מנוחה לצמות (הגלילים)לפני הקליעה.
- קליעה מהודקת מדי.
21
בזמן האפיה החלה נקרעת כלומר לא בגוף הגלילים אלה בין גליל אחד למשנה מעיין התנתקות אחד מהשני.לאורך צמת החלה למה?
20
ציון 10
בפעם האחרונה שאפיתי אותה היא יצאה מדהימה היות ונאלצתי ללכת והבצק עמד הרבה יותר זמן .
19
ציון 10
מתכון מדהים פעם ראשונה שאפיתי חלה טעימה,שומרת על טריות, הייתה התלהבות רבה,
כל הכבוד לכם
18
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפיה בתבנית חד פעמית...

להעלות את חום התנור מעט, כשהחלה אפיה להוציאה מהתבנית ולהניח על רשת התנור...»»
17
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אין חובה אבל כך אני נוהג, "מעיר" את השמרים לתסיסה, אפשר לערבב ישירות בקמח.
16
לאבי שלום אם מישתמשים במרים יבשים האים אפשר לערבב ישר עם הקמח או להישמש כמו שמרים טריים
אה ברכות על האתר משהו משהו
15
אבי שלום,
אני מבקשת לדעת מדוע כשאני אופה מתכון מבצק שמרים בתבנית חד פעמית (אינגליש קייק מנייר כסף)...»»
14
ציון 10
שלום!
המתכון נראה מצויין, אך : למה הכוונה-"חום גבוה"? 180 או 250 מעלות?
13
מעולם לא ניסיתי שמרים יבשים.האם גם אותם צריך להמיס עם מים כפי שצויין במתכון?תודה.
12
ציון 10
אני מכינה את החלה מחצי כמות קמח לבן וחצי קמח מלא וכפית אחת מלח בלבד ויוצא מצוין
11
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בכל מתכון משקל ה"שמרית" כמשקל השמרים הטריים, השתמשי בחצי שקית = 25 גר'.
10
שלום אבי איך ממירים את כמות השמרים במתכון לשקית שמרית?
9
אבי מ. (מקצוענ/ית)
יתכן שאפית יתר על המידה, קצרי מעט את זמן האפיה.

מכיוון שהבצק אינו מכיל משפרי אפיה כמו החלות...»»
8
ציון 10
שלום רב,

יש לי שאלה: ביום שישי הכנתי את החלות (הכפלתי את החומרים). הבעיה: כל זמן שהחלות היו...»»
6
אנו שומרי שבת וברצוננו לדעת כיצד לחמם דג סלמון שבושל מספר שעות לפני, ובכל זאת לשמור על הרכות של הדג (שלא יתייבש).
תודה.
5
ציון 10
החלה נהדרת,!!!
4
כדאי להוסיף כף חומץ וסודה לשתיה כפית לחומרים הרטובים זה יוצא שיגעוןןן מתך ניסיון ביי ורד
3
ציון 10
מתכון נהדר. יוצאת חלה רכה ואוורירית.
בצק נעים לעבודה. מומלץ בחום.
2
המתכון הכי טוב מכל המתכונים שניסיתי (וניסיתי המון)!!!!
תודה

חלה

By Published: מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 27 גולשים תזמון: Yield: 1 Ingredients: 25 גר' שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים 1/4 כוס מים פושרים1 כפית סוכר2 כפות שמן2 כפות סוכר1 ביצה או 2 חלמונים500 גר' קמח לבן רגיל3/4 כוס מים פושרים או חלב...... Directions:
להמיס את השמרים והסוכר ב-1/4 כוס מים ולהתפיח כ-10 דקות. לנפות את הקמח לקערה, ליצור גומה ולצקת את תערובת השמרים לגומה, לערבב מעט עם הקמח, להוסיף את השמן, הסוכר, הביצים, המים והמלח ולער...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר