Pesto
תפריט
ג', 19 יונ 2018, 21:23
110399 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת שוקולד אגוזי לוז

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5286   

עוגת שוקולד אגוזי לוז
10 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים

200 גר' שוקולד מריר קצוץ
200 גר' חמאה רכה
5 ביצים בטמפרטורת החדר
150 גר' סוכר
75 גר' קמח 
2 כפיות אבקת אפיה
קורט מלח
200 גר' אגוזי לוז קלויים טחונים דק
2 כפות ליקר תפוזים טוב
50 גר' שוקולד מריר מגורד גס
50 גר' אגוזי לוז קלויים וקצוצים בינוני

דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-180°, משמנים 2 תבניות אינגליש 30 חד-פעמיות.
  2. ממיסים את השוקולד והחמאה בכלי כפול או במיקרוגל, מוסיפים את הליקר ומערבבים, מניחים בצד.
  3. מנפים את הקמח, אבקת האפיה והמלח לקערה, מוסיפים את אגוזי הלוז הקלויים והטחונים ומערבבים היטב, מניחים בצד.
  4. בקערת המיקסר מקציפים את הביצים דקה, מוסיפים את הסוכר תוך כדי הקצפה ומקצפים עוד 3 דקות עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה.
  5. מוסיפים לקציפה את תערובת השוקולד ומערבבים בעדינות.
  6. מוסיפים את תערובת הקמח אגוזים ב-3 פעמים  ומקפלים בעדינות לתערובת.
  7. מקפלים את השוקלד המגורד והאגוזים הקצוצים.
  8. יוצקים לתבנית ומכניסים לאפיה של כ-50 דקות או בדיקה עם קיסם שיוצא עם מעט פירורים.
  9. מוציאים ומצננים 5 דקות על רשת, משחררים מהתבנית והופכים לצינון מלא על רשת.
  10. אם רוצים מפזרים מעט אבקת סוכר לאחר צינון מלא
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
8
אם הנסיכות (מקצוענ/ית)
לא קיבלתי תשובה אז אפיתי עם אגוזי לוז אבל כתשתי אותם , בגלל הנסיכות ולכבודן.חג שמח!
7
ציון 10
טעים מאוד
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כשקולים אותם מרבית הקליפה נושרת, אין צורך להתאמץ להסיר מעבר לכך.
5
אבי שלום. האם יש צורך להשתמש באגוזי לוז קלופים או שאפשר עם הקליפה החומה הדקה?
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
צריך לרענן את הדף, רק אגוזי לוז, כתוב.
3
אבי שלום לא הבנתי למה אתה מתכוון להוסיף;שקדים או אגוזים ראה סעיף 3 אודה לך: דובי
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אגוזי לוז, תוקן, תודה.
1
אם הנסיכות (מקצוענ/ית)
ברשימת החומרים כתוב "אגוזי לוז" ואילו במתכון שקדים.
אני מנחיה שהכוונה היא או לשקדים או לאגוזים.נכון? יום טוב

עוגת שוקולד אגוזי לוז

By Published: מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 10 Ingredients: 200 גר' שוקולד מריר קצוץ200 גר' חמאה רכה5 ביצים בטמפרטורת החדר150 גר' סוכר75 גר' קמח 2...... Directions:
מחממים את התנור ל-180°, משמנים 2 תבניות אינגליש 30 חד-פעמיות. ממיסים את השוקולד והחמאה בכלי כפול או במיקרוגל, מוסיפים את ה...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר