Pesto
תפריט
א', 22 אוק 2017, 00:27
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מאפה סלמון מעושן ותירס

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 4545   

מאפה סלמון מעושן ותירס
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» מנות ראשונות» בוקר - בראנץ
 
מרכיבים
125 גר' גבינה לבנה
4 כפות חלב
4 כפות שמן
1 ביצה
1/4 כפית מלח
1/2 1 כפיות אבקת אפיה
250 גר' קמח


למלית:
10 גר' חמאה
1 בצל קטן קצוץ
80 גר' סלמון מעושן פרוס וקצוץ גס
6 כפות גרעיני תירס
1 כף פטרוזיליה טריה קצוצה
1/4 כוס חלב
2 כפיות קורנפלור
מלח ופלפל לפי הטעם
50 גר' גבינה צהובה מגורדת
דרך הכנה
  1. מערבבים בקערה את הגבינה, החלב, הביצה והמלח.
  2. מוסיפים את הקמח לאחר שנופה עם אבקת האפיה, מערבבים עד לקבלת בצק אחיד ורך.
  3. לשים מעט את הבצק ומניחים למנוחה של חצי שעה במקרר, אם הבצק דביק מוסיפים מעט קמח.
  4. מרדדים את הבצק על נייר אפיה למלבן דק באורך 50 ס"מ וברוחב 25 ס"מ.
  5. מחממים את החמאה בסיר, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד לשקיפות.
  6. מוסיפים את הסלמון, התירס והפטרוזיליה ומערבבים.
  7. מערבבים בכוס את הקורנפלור עם החלב ויוצקים על התערובת, מערבבים תוך כדי בישול על להבה בינונית עד להסמכת התערובת, מסירים מהאש.
  8. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מוסיפים את הגבינה הצהובה ומערבבים.
  9. יוצקים את התערובת לאורך מרכז מלבן הבצק עד למרחק של 5 ס"מ מהצדדים, משטחי מעט את המלית לרוחב, מקפלים את צידי הבצק הקצרים על המלית, מקפלים את הצדדים הארוכים על המלית בחפיפה של 3 ס"מ.
  10. מורחים מעט ביצה טרופה על הבצק באזור החפיפה להדבקה, מורחים את פני המאפה בביצה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה לאפיה של 15 דקות או עד להשחמה קלה.
  11. מוציאים ומצננים, חותכים את מעטפת הבצק למנות ומגישים.

מאפה סלמון מעושן ותירס

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 12 Ingredients: 125 גר' גבינה לבנה 4 כפות חלב4 כפות שמן1 ביצה1/4 כפית מלח1/2 1 כפיות אבקת אפיה250 גר' קמחלמלית:10 גר' חמאה1 בצל קטן קצוץ80 גר' סלמון מע...... Directions:
מערבבים בקערה את הגבינה, החלב, הביצה והמלח. מוסיפים את הקמח לאחר שנופה עם אבקת האפיה, מערבבים עד לקבלת בצק אחיד ורך. לשים מעט את הבצק ומניחים למנוחה של חצי שעה במקרר, אם הבצק דבי...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר