Pesto
תפריט
ב', 11 דצמ 2017, 04:16
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

קבב רומני אמיתי

מתכון מ-1912    

מאת: אברמוביץ ::: צפיות: 11481   

קבב רומני אמיתי
5 מנות
צליה
יום לפחות
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים

1 קג' בשר צוואר
1/2 ליטר ציר בשר
8 גר' פילפל טחון
4 גר' פילפל אנגלי טחון
2גר' זרעי כוסברה טחונים
2 גר' קימל טחון
1 גר' כוכבי אניס טחון
8 גר' סודיום ביקרבונט*
1 כף מיץ לימון
1 כף שמן (לא זית)
1 ראש שום כתוש
מלח לפי הטעם
* סודה לשתיה

דרך הכנה
  1. טוחנים את הבשר פעמיים (אפשר גם שלוש).
  2. את הביקרבונט "מכבים" עם מיץ הלימון ומוסיפים אותו, יחד עם מחצית ציר הבשר, לבשר הטחון.
  3. לשים את הבשר זמן ממושך, תוך שמוסיפים את כל התבלינים, חוץ מהשום.
  4. שמים את הבשר במקרר ל-24 שעות.
  5. בינתיים, מוסיפים לשום כוס מים חמימים ונותנים לו לעמוד בצד עד למחרת היום.
  6. מוציאים את הבשר מהמקרר ולשים אותו כרבע שעה, תוך שמוסיפים את החצי השני של ציר הבשר.
  7. את תערובת שום-מים מסננים דרך בד חיתול, על הבשר וממשיכים ללוש עוד מספר דקות.(מי שרוצה, יכול להוסיף גם קצת שום מהתערובת)
  8. מחזירים את הבשר למקרר לעוד יום.
  9. חשוב!
    צריך להוציא את הבשר מהמקרר כשלוש שעות לפני ששמים אותו על האש!
    נותנים לו צורה של קבב, או בעזרת מכונה, או ידני.
    צריך שהקבב יהיה באורך של כף היד, ועובי של כשתי אצבעות.
    צולים על גחלים אדומים וצריך להיזהר לא לייבש אותם.

סנדו אברמוביץ

הערות

הקבב מתכווץ על האש ולכן מוסיםים נוזלים.
אם כל העסיס (מיץ) יוצה ממנו, זה אומר שהקבב יוצא יבש וחבל על כל העבודה.
לאחר מתן צורה לקבב, חייבים לשמן, ע"מ למנוע הידבקות.
ניתן להקפיא את הקבבים. הטעם לא ייפגע.

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
איך אפשר להמיר את הגרמים לכפיות ? תודה
1
ציון 10
המתכון לא ממש מדויק.במתכון המקורי מצוין הוספה של150-200 גר' שומן כבש או בקר.ובנוסף מצוין מרק עצמות ולא...»»

קבב רומני אמיתי

By Published: מתכון מ-1912 מאת אברמוביץ 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 5 Ingredients: 1 קג' בשר צוואר 1/2 ליטר ציר בשר 8 גר' פילפל טחון 4 גר' פילפל אנגלי טחון 2גר' זרעי כוסברה טחונים 2 גר' קימל טחון 1 גר' כוכבי אניס טחון...... Directions:
טוחנים את הבשר פעמיים (אפשר גם שלוש). את הביקרבונט "מכבים" עם מיץ הלימון ומוסיפים אותו, יחד עם מחצית ציר הבשר, לבשר ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר