Pesto
תפריט
ד', 18 אוק 2017, 05:08
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

חזה עוף ברוטב תמרים ותערובת צרפתית

בתוספת צאטני פירות יבשים וג'ינג'ר    

מאת: שף אמיר מרקוביץ' ::: צפיות: 5604   

חזה עוף ברוטב תמרים ותערובת צרפתית
4 מנות
30 דקות עד שעתיים
 
מרכיבים
  • 4 פרוסות חזה עוף
  •  4 כפות שמן זית
  •  מלח ופלפל
  •  
  • מצרכים לרוטב:
  •  1/2 בצל חתוך לקוביות
  •  12 תמרים יבשים מקולפים ומגולענים
  •  2 כפות שמן זית
  •  1/2 כוס יין אדום
  •  3 כוסות מים
  •  4 קוביות עשבי תיבול לבישול צרפתי - דורות
     
     מצרכים לצאטני:
     
  •  3 כוסות פירות יבשים חתוכים לקוביות (תאנים, תמרים, משמשים וצימוקים)
  •  1 כפית סוכר
  •  4 קוביות ג'ינג'ר דורות
  •  1/2 בצל חתוך לקוביות קטנות
  •  2 קוביות שום דורות
  •  1/2 כפית מלח
  •  1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  •  1/2 כוס חומץ בן יין לבן
  •  1/2 כוס מים
דרך הכנה
  1. אופן הכנת הצאטני:
     
     1. מכניסים לסיר את כל המצרכים להכנת הצ'אטני ומבשלים על אש בינונית עד לרתיחה תוך כדי ערבוב 
     2. ומבשלים עוד כ-30 דקות על אש קטנה. 
     3. שופכים את הצאטני לצנצנת, מקררים ומכניסים למקרר עד להגשת המנה.
     4. צולים על מחבת עם מעט שמן זית מלח ופלפל את חזה העוף משני צדדיו עד שהוא מוכן
     5.מניחים על צלחת את הצ'אטני, את חזה העוף ומעל רוטב ומגישים.
  2. אופן הכנת הרוטב:
     
    1. מאדים בסיר קטן את הבצל עם שמן הזית
     2. מוסיפים את התמרים, היין האדום והמים ומביאים לרתיחה
     3. מבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה 
     4. טוחנים בעזרת מעבד מזון את הרוטב עד לקבלת רוטב חלק וסמיך ומחזירים לסיר להמשך בישול
     5. מוסיפים את קוביות עשבי התיבול לבישול צרפתי ומערבבים
     6. מבשלים כ-10 דקות ומסירים מהאש.
הערות
במתכון להכנת חזה עוף נעשה שימוש בתערובת תיבול צרפתית מבית דורות הכוללת עשבי תיבול שבהם נעשה שימוש במטבח הצרפתי. התערובת מתאימה במיוחד למאכלי בשר, עוף וקדירה ומקצרת את משך ההכנה.

חזה עוף ברוטב תמרים ותערובת צרפתית

By Published: בתוספת צאטני פירות יבשים וג'ינג'ר מאת שף אמיר מרקוביץ' 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 4 Ingredients: 4 פרוסות חזה עוף  4 כפות שמן זית  מלח ופלפל   מצרכים לרוטב:  1/2 בצל חתו...... Directions:
אופן הכנת הצאטני:    1. מכניסים לסיר את כל המצרכים להכנת הצ'אטני ומבשלים על אש בינונית עד לרתיחה תוך כדי ערבוב  &n...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר