Pesto
תפריט
ג', 17 אוק 2017, 19:55
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת גבינה חגיגית

עוגת גבינה אפויה    

מאת: אירנצוק ::: צפיות: 9577   

עוגת גבינה חגיגית
10 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
 
מרכיבים

לבסיס:
1 כוסות אגוזי פקאן קלויים קצוצים דק
1/2 כוס פירורי ביסקויט
50 גר' חמאה מומסת
2 כפיות קקאו
5 כפות סוכר
למלית: 
2 כפות ליקר קפה קלואה
1/2 קג' גבינת "טוב טעם"
1 כוס סוכר
4 ביצים
1 כוס שמנת חמוצה
4 כפות קורנפלור
גוון לציפוי:
50 גרם שוקולד מומס

דרך הכנה
מחממים תנור ל-160°, מניחים נייר אפיה בתבנית 24 עם תחתית מתפרקת.
  1. מערבבים את החמאה המומסת, הסוכר והקקאו בקערה עד לקבלת תערובת חלקה, מוסיפים את האגוזים הקצוצים דק ופירורי הבסקויט ומערבבים.
  2. משטחים את התערובת הבסיס בתבנית ומכניסים לאפיה של 10 דקות, מוציאים ומצננים .
  3. בקערת המיקסר או בקערה רגילה מקציפים את הגבינה עם הסוכר כדקה, מוסיפים את הליקר  ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי הקצפה.
  5. מוסיפים את השמנת והקורנפלור ומקציפים 30 שניות.
  6. יוצקים על הבסיס בתבנית ,מטפטפים שוקולד מומס על המלית הגבינה ומכניסים לאפיה של  כ- 55 דקות, מורידים את חום התנור ל-160°  ואופים עד שהעוגה התייצבה אך המרכז עדיין רוטט מעט.
  7. מוציאים ומצננים לחלוטין בתבנית על רשת, מניחים עוד שעה להתייצבות המלית לפני חיתוך.
  8. לשמור במקרר.
הערות

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
4
אירנצוק (מנוסה)
תודה. תוקן:)
2
אירנצוק (מנוסה)
אפיה ב-200 מעלות רק ל-10 דקות ראשונות ולאחר מיכן כשעה ב-160 מעלות. בהצלחה
1
לא הבנתי העוגה צריכה להאפות כמעט שעתיים? זה המון ועוד בחום של 200 מעלות?

עוגת גבינה חגיגית

By Published: עוגת גבינה אפויה מאת אירנצוק 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 10 Ingredients: לבסיס: 1 כוסות אגוזי פקאן קלויים קצוצים דק 1/2 כוס פירורי ביסקויט 50 גר' חמאה מומסת 2 כפיות קקאו 5 כפות סוכר למלית:&...... Directions:
מחממים תנור ל-160°, מניחים נייר אפיה בתבנית 24 עם תחתית מתפרקת. מערבבים את החמאה המומסת, הסוכר והקקאו בקערה עד לקבלת תערובת חלקה, מוסיפים את האגוזים הקצוצים דק ופירורי הב...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר