Pesto
תפריט
ד', 18 אוק 2017, 04:51
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לזניה אספרגוס ופטריות

   

מאת: yaelisam ::: צפיות: 5381   

לזניה אספרגוס ופטריות
4 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • כחצי קילו אספרגוס לבן
  • חבילת פטריות שמפיניון טריות
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 1 שמנת חמוצה
  • 1 גביע קוטג'
  • 25 גרם חמאה
  • 150 גרם גבינה צהובה מגוררת (הסוג לפי הטעם)
  • עלי לזניה ללא בישול מוקדם
  • מלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט
דרך הכנה
  1. קולפים את האספרגוס וחותכים באלכסון לחתיכות באורך של כ- 2 ס"מ
  2. מאדים את האספרגוס במים רותחים עם מלח כ- 10 דקות או עד שמתרכך
  3. כשהאספרגוס מוכן מוציאים מהמים החמים ומיד שופכים עליו מים קרים להפסקת הבישול
  4. במקביל מטגנים את הבצל בחמאה עד שהוא שקוף
  5. חותכים את הפטריות לפרוסות
  6. מוסיפים את הפטריות
  7. כשהפטריות מתרככות מוסיפים את השמנת והקוטג' ומערבבים עד שמתקבל רוטב אחיד
  8. מתבלים את הרוטב
  9. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  10. שמים מעט מהרוטב בתחתית של תבנית אפיה
  11. מרפדים את תחתית התבנית בעלי לזניה
  12. מעל העלים שמים רוטב ועליו חתיכות אספרגוס ועליהן גבינה מגוררת
  13. חוזרים על התהליך הזה עד שהתבנית מתמלאת או עד שנשאר רק קצת רוטב
  14. לסיום שמים עלי לזניה ועליהם את שארית הרוטב וגבינה מגוררת בלבד (יש להשתמש באספרגוס רק בתוך הלזניה ולא מעליה)
  15. אופים בתנור בחום של 180 מעלות כ- 40 דקות.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
ציון 10
הכפלתי את כמות הקוטג' והשמנת, הלאזניה מעולה, פשוט טעם גן עדן. תודה על המתכון
2
שלום!
אכן ניתן לכסות בנייר כסף, ולקראת סוף האפיה להוריד אותו כדי שלמעלה יהיה קצת יותר פריך!
בכל...»»
1
האם ניתן לכסות את התבנית עם נייר כסף בתהליך האפייה כדי שעלי הלזניה לא ישארו קשים?

לזניה אספרגוס ופטריות

By Published: מאת yaelisam 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 4 Ingredients: כחצי קילו אספרגוס לבן חבילת פטריות שמפיניון טריות 1 בצל בינוני קצוץ 1 שמנת חמוצה 1 גביע קוטג' 25 גרם חמאה ...... Directions:
קולפים את האספרגוס וחותכים באלכסון לחתיכות באורך של כ- 2 ס"מ מאדים את האספרגוס במים רותחים עם מלח כ- 10 דקות או עד שמתרכך כשהאספרגוס מוכן מוציאים מהמים...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר