Pesto
תפריט
ש', 16 דצמ 2017, 03:15
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לוביה טריפוליטאית

   

מאת: vered777 ::: צפיות: 10040   

לוביה טריפוליטאית
5 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב
 
מרכיבים
  • 1 בצל גדול חתוך לחצי ירח
  • 3/4 כוס שמן לסיר בינוי
  • 8-9 רצועות דלעת לא גדולות
  • 2 כפות רסק
  • כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 כף פפריקה חריפה
  • כפית מרק עוף
  • כפית מלח (לא גדושה)
  • 5-6 חתיכות בשר אדום טריות
  • 2 כוסות שעועית לבנה (אפשר קפוא)
  • 4-5 תפוחי אדמה חתוך לרבעים  
דרך הכנה
  1. מחממים את השמן טוב, מטגנים את הבצל עד שיקבל גוון זהוב.
  2. בינתיים שמים את הרסק בקערה, שופכים רבע כוס מים רותחים ופותחים את הרסק עם מזלג.
  3. כשהבצל קיבל את הגוון הזהוב, שופכים את הרסק עם המים הרותחים ומבשלים כ- 20 דק', על אש בנונית, ומערבבים כל 5 דק' בערך.
  4. מוסיפים את הפפריקה החריפה והמתוקה בוחשים היטב, ומוסיפים כוס מים חמים.
  5. מוסיפים את הדלעת ונותנים לה עוד 5-6 דק' בישול.
  6. מוסיפים 2 כוסות מים חמים ואת הבשר ונותנים לו שעה בישול, אפשר להנמיך עוד טיפה את האש.
  7. מוסיפים את תפוחי האדמה את השעועית המלח והמרק עוף, מבשלים עוד חצי שעה

 

הערות
להגיש עם הרבה רוטב ושעועית.. לחם לבן טרי.. קצת צנון ופלפל חריף ירוק..
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
vered777 (במטבח)
אפשר בכיף שעועית קפואה
2
ראובן מ. (עורך)
שעועית יבשה דורשת השרייה כמובן.
1
האם לא צריך להשרות את השעועית - אם היא לא קפואה?

לוביה טריפוליטאית

By Published: מאת vered777 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 5 Ingredients: 1 בצל גדול חתוך לחצי ירח 3/4 כוס שמן לסיר בינוי 8-9 רצועות דלעת לא גדולות 2 כפות רסק כף פפריקה מתוקה 1/2 כף פפר...... Directions:
מחממים את השמן טוב, מטגנים את הבצל עד שיקבל גוון זהוב. בינתיים שמים את הרסק בקערה, שופכים רבע כוס מים רותחים ופותחים את הרסק עם מזלג. כשהבצל קיבל את הגוון ה...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר