Pesto
תפריט
ד', 21 נוב 2018, 00:31
110405 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פנה אלפרדו

פסטה ברוטב שמנת ופטריות    

מאת: שמרית21 ::: צפיות: 6655   

פנה אלפרדו
6 מנות
בישול
לא צוין
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
 
מרכיבים
  • 1 חבילת פסטה (500 גר') מסוג "פנה" או כל פסטה עבה קצרה וחלולה
  • 1 קופסת פטריות שמפיניון חתוכות או סלסלת פטריות טריות חתוכות
  • 1 שמנת לבישול 15%
  • 1.5 כוסות חלב
  • 2- 3-שינים שום כתושות או קצוצות דק
  • 50 גר' חמאה
  • קורט אגוז מוסקט
  • 3 כפות אבקת מרק פטריות
  • חצי כפית בזיליקום יבש או כמה עלי בזיליקום טריים קצוצים דק
  • מלח ופלפל לפי הטעם
דרך הכנה
  1. לבשל את הפסטה בסיר עם מים רותחים, לסנן לשטוף ולהניח בצד.
  2. לטגן את השום בחמאה ולאחר מכן להוסיף את הפטריות
  3. להוסיף את השמנת והחלב
  4. לתבל באבקת מרק פטריות, בזיליקום, מלח ופלפל וקורט אגוז מוסקט.
  5. (לקבלת רוטב סמיך ניתן להוסיף יותר אבקת מרק)
  6. להביא לרתיחה
  7. לבשל על אש נמוכה כ-10 דקות
  8. לשפוך את הרוטב מעל הפסטה
  9. להקרמה- לפזר גבינה צהובה מגורדת ולהכניס לתנור לחימום קל עד שהגבינה נמסה.

 

 

הערות

מומלץ להכין את הרוטב כמה שעות קודם לכן לפני ההגשה על מנת שיתפוס טעם חזק וטעים יותר.

מומלץ להגיש חם עם מעט גבינת פרמזן מפוררת מעל.

ניתן להחליף את הפסטה בפרוסות תפוחי אדמה שלוקים.

פנה אלפרדו By , 2008-06-08T02:59:24+03:00 פנה אלפרדו פסטה ברוטב שמנת ופטריות Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 6 Tags: none Ingredients: - 1 חבילת פסטה (500 גר') מסוג "פנה" או כל פסטה עבה קצרה וחלולה 1 קופסת פטריות שמפיניון חתוכות או סלסלת פטריות טריות חתוכות 1 שמנת לבישול 1... Instructions: לבשל את הפסטה בסיר עם מים רותחים, לסנן לשטוף ולהניח בצד. לטגן את השום בחמאה ולאחר מכן להוסיף את הפטריות להוסיף את השמנת והחלב לתבל באבקת מרק ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר