Pesto
תפריט
ג', 12 דצמ 2017, 08:34
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פנה אלפרדו

פסטה ברוטב שמנת ופטריות    

מאת: שמרית21 ::: צפיות: 6343   

פנה אלפרדו
6 מנות
בישול
לא צוין
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
 
מרכיבים
  • 1 חבילת פסטה (500 גר') מסוג "פנה" או כל פסטה עבה קצרה וחלולה
  • 1 קופסת פטריות שמפיניון חתוכות או סלסלת פטריות טריות חתוכות
  • 1 שמנת לבישול 15%
  • 1.5 כוסות חלב
  • 2- 3-שינים שום כתושות או קצוצות דק
  • 50 גר' חמאה
  • קורט אגוז מוסקט
  • 3 כפות אבקת מרק פטריות
  • חצי כפית בזיליקום יבש או כמה עלי בזיליקום טריים קצוצים דק
  • מלח ופלפל לפי הטעם
דרך הכנה
  1. לבשל את הפסטה בסיר עם מים רותחים, לסנן לשטוף ולהניח בצד.
  2. לטגן את השום בחמאה ולאחר מכן להוסיף את הפטריות
  3. להוסיף את השמנת והחלב
  4. לתבל באבקת מרק פטריות, בזיליקום, מלח ופלפל וקורט אגוז מוסקט.
  5. (לקבלת רוטב סמיך ניתן להוסיף יותר אבקת מרק)
  6. להביא לרתיחה
  7. לבשל על אש נמוכה כ-10 דקות
  8. לשפוך את הרוטב מעל הפסטה
  9. להקרמה- לפזר גבינה צהובה מגורדת ולהכניס לתנור לחימום קל עד שהגבינה נמסה.

 

 

הערות

מומלץ להכין את הרוטב כמה שעות קודם לכן לפני ההגשה על מנת שיתפוס טעם חזק וטעים יותר.

מומלץ להגיש חם עם מעט גבינת פרמזן מפוררת מעל.

ניתן להחליף את הפסטה בפרוסות תפוחי אדמה שלוקים.

פנה אלפרדו

By Published: פסטה ברוטב שמנת ופטריות מאת שמרית21 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 6 Ingredients: 1 חבילת פסטה (500 גר') מסוג "פנה" או כל פסטה עבה קצרה וחלולה 1 קופסת פטריות שמפיניון חתוכות או סלסלת פטריות טריות חתוכות 1 שמנת לבישול 1...... Directions:
לבשל את הפסטה בסיר עם מים רותחים, לסנן לשטוף ולהניח בצד. לטגן את השום בחמאה ולאחר מכן להוסיף את הפטריות להוסיף את השמנת והחלב לתבל באבקת מרק ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר