Pesto
תפריט
ג', 24 אוק 2017, 12:36
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

באגט

הבאגט הצרפתי, מהלחמים הפופולרים בצרפת ובכל העולם.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 14916   

* תמונה להמחשה intuitivmedia
באגט
אפיה
עתיר פחמימות
שעתיים ויותר
קושי: מתקדם
» לחם ולחמניות
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
1 כפות שמרים יבשים 
1/2 2 כוסות מים חמימים
1/2 2 כפיות מלח
2 כוסות קמח קשה ללחם רצוי שטיבל 2 
1/2 3 - 3 כוסות קמח רגיל
מעט קמח תירס צהוב

לציפוי:
ביצה טרופה
כף מים
דרך הכנה
  1. ממיסים את השמרים במים בקערה גדולה, מוסיפים את 2 כוסות הקמח הקשה ומערבבים היטב עם כף עץ, מוסיפים את המלח וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק רך ואחיד.
  2. מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה של 3 שעות, הבצק ישלש את נפחו ויפול.
  3. מוסיפים את הקמח הנותר, כוס בכל פעם תוך כדי עירבוב והבלעת הקמח בבצק, מוסיפים קמח עד לקבלת בצק חלק וגמיש, מעט רך, מוציאים למשטח מקומח ולשים כ-8 דקות, מנקים את הקערה ומיבשים, משמנים קלות ומניחים את הבצק ככדור בקערה, מכסים בניילון ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  4. מחזירים לנפח המקורי ומחלקים את הבצק ל-3, מרדדים כל חלק למלבן באורך 30 ס"מ וברוחב 12 ס"מ, מגלגלים כל מלבן לגליל מעין רולדה, מגלגלים מעט וצובטים את הקצוות לצורת חרוט, משמנים קלות תבנית אפיה גדולה, מפזרים מעט גרגרי קמח תירס ומניחים את הלחמים בתבנית כשתפר הסגירה של הגלילים למטה, מניחים מעל מגבת ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח.
  5. כ-10 דקות לפני תום התפיחה יוצרים חתכים בעזרת סכין חדה באלכסון בעומק ס"מ על פני הלחמים. מחממים את התנור לחום גבוה.
  6. לפני הכנסת הלחם לתנור מכניסים תבנית עם 3/4 כוס מים חמים למשך כמה דקות, מורחים את הלחמים בביצה הטרופה עם המים ומכניסים את התבנית לתנור, לאחר 10 דקות מוציאים את תבנית המים וממשיכים באפיה עד להשחמה יפה.
  7. מוציאים ומצננים על רשת.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
25
ראובן מ. (עורך)
ראי תגובה 2 בבקשה
24
אני גרה בחול, איזה קמח מתאים בארה"ב לשטיבל 2
22
האם אפשר ללוש את 8 הדקות במיקסר ? ואם כן , זמן הלישה נשאר 8 דקות ?
תודה .
20
האם יש חברה אחרת שמייצרת קמח ללחם קשה חוץ משטיבל? כי הייתי בכמה רשתות בירושלים ואני לא מוצאת את הקמח הזה בשום מקום.
19
ניסיתי. התקבל באגט במראה ובטעם, אבל לא במרקם, יצא מאוד כבד ודחוס. לא נורא, בכל אופן, תודה.
18
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כפי שכתבתי האפסים מציינים את דרגת הטחינה, תשתמשי בחצי מה-00 וחצי מה-0.
17
ציון 10
לאבי, שלום. תודה על התשובה המהירה.
רק עוד שאלה אחת: Farina tipo 00 הוא הקמח הרגיל בו אני משתמשת,...»»
16
אבי מ. (מקצוענ/ית)
0 ו-00 מציינות את דרגת הטחינה של הקמח, רצוי להשתמש ב-Farina tipo 00 למרות שיש גם קמח קשה אחר שאינני זוכר...»»
15
אבי, שלום. אני כרגע שוהה באיטליה, אשמח אם תוכל לעזור לי למצוא את המקבילה האיטלקית לשטיבל 2. כפי הידוע...»»
14
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מצטער שלא הצליח לך אבל המתכון מדויק!

יתכן שהטעות שלך היא בדרך ההכנה או במשהו אחר מכיוון שזה...»»
13
שלום אבי
ניסיתי לאפות באגט , לצערי זה ממש לא יצא לי יצא כמו לחם רגיל, ייתכן והכמויות לא כל כך מסתדרות...»»
12
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בוודאי, תבניות באגט לתנור ביתיים ניתן להשיג בחנויות מתמחות, ראה רשימת חנויות בקישור מצד שמאל.
11
אבי שלום רב.
האם ניתן להשיג תבניות אפיה מיוחדות לבאגט
למטרות ביתיות , אם כן היכן ניתן לרכוש .

ת ו ד ה
10
אבי מ. (מקצוענ/ית)
תוקן, תודה.
9
באגט צרפתי - חל שיבוש בסעיף 4 של ההוראות ,
אם אפשר נא לתקן.

ת ו ד ה
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
קרום קשה הוא תוצאה של אפיה בחום גבוה מאד בסביבות 250° בסיוע אדים בתחילת האפיה, גם אפיה על אבן אפיה תורמת...»»
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
טעות דפוס, תוקן.
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בהוספת משפר אפיה אין מורידים את כמות השמרים, משפר אפיה כשמו - עוזר לפעילות השמרים ובנוסף תורם לאיכות...»»
3
שאלה קטנה לא קשורה למתכון.אם מוסיפים משפר אפיה למתכון האם כמות השמרים משתנה? כלומר האם יכול להיות על...»»
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
שטיבל היא טחנת קמח המייצרת מספר סוגי קמח, שטיבל 2 הוא קמח קשה ללחם, עוד פרטים באתר שטיבל -

http://www.stybel.co.il
1
נדב (מנוסה)
רציתי לדעת מה זה שטיבל ומה זה 2 האם יש גם3 4 5

באגט

By Published: הבאגט הצרפתי, מהלחמים הפופולרים בצרפת ובכל העולם. מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 2 גולשים תזמון: Yield: 0 Ingredients: 1 כפות שמרים יבשים  1/2 2 כוסות מים חמימים 1/2 2 כפיות מלח 2 כוסות קמח קשה ללחם רצוי שטיבל 2  1/2 3 - 3 כוסות קמח רגיל מעט קמח תירס צהוב...... Directions:
ממיסים את השמרים במים בקערה גדולה, מוסיפים את 2 כוסות הקמח הקשה ומערבבים היטב עם כף עץ, מוסיפים את המלח וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק רך ואחיד. מכסים בניילון נצמד ומני...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר