Pesto
תפריט
ד', 18 אוק 2017, 05:04
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

חלב ממותק מרוכז

בסיס לריבת חלב,בריגדרוס ושאר ממתקים    

מאת: אורן בר ::: צפיות: 11682   

חלב ממותק מרוכז
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» ממתקים
 
מרכיבים
  • 1 ליטר חלב
  • 1/2 קילו סוכר
  • 50 ג"ר חמאה
  • 4 כפות קורנפלור
  • 1/2 כוס מים

 

דרך הכנה
  1. שמים את החלב והסוכר בסיר ומביאים לרתיחה על להבה בינונית.
  2. ממשיכים לבשל עוד כחצי שעה ללא עירבוב (החלב לא יגלוש בשל הסוכר).החלב יצטמצם.
  3. מוסיפים את החמאה ומערבבים להמסה מלאה.
  4. בכוס לערבב היטב את המים והקורנפלור להמסה מלאה ללא גושים.
  5. להוסיף את תערובת הקורנפלור לחלב שעדיין על האש ולהמשיך לבשל עוד כרבע שעה תוך עירבוב למניעת גושים.
  6. החלב המרוכז שלנו מוכן. כאשר הוא מתקרר הוא מצטמג יותר.

 

הערות

המתכון הזה נולד מאחר ולא מצאתי חלב מרוכז בהכשר טוב בחנויות, והורד מאתר בפורטוגזית, קל להכנה והטעם ממש זהה. מהווה בסיס לקינוחים וממתקים.

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
4
אורן בר (מקצוענ/ית)
בס"ד
דולי פחות או יותר
3
האם בשתי קופסאות, הכוונה לכ 800 ג"ר?
2
אורן בר (מקצוענ/ית)
בס"ד
שרית הכמות שמתקבלת היא 2 קופסאות בערך.
לגבי תאריך תפוגה אצלי זה נשמר כשבועיים במקרר אבל...»»
1
איזו כמות מתקבלת ? .
מהו תאריך התפוגה של ריבת החלב ? { במקרר }
תודה על המתכון
שרית-ב ,

חלב ממותק מרוכז

By Published: בסיס לריבת חלב,בריגדרוס ושאר ממתקים מאת אורן בר 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 0 Ingredients: 1 ליטר חלב 1/2 קילו סוכר 50 ג"ר חמאה 4 כפות קורנפלור 1/2 כוס מים  ...... Directions:
שמים את החלב והסוכר בסיר ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. ממשיכים לבשל עוד כחצי שעה ללא עירבוב (החלב לא יגלוש בשל הסוכר).החלב יצטמצם. מוסיפים את החמאה ומערבב...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר