קציצות ארטישוק

4 מנות
אידוי

קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
מרכיבים
- לבשר:
- 1/5 ק"ג בשר טחון, 1 בצל מגורד בפומפיה, כוסברה קצוצה, פיטרוזיליה קצוצה, 1 כף כמון, 1 כף כורכום, מלח לפי הטעם, פלפל שחור לפי הטעם.
- 1/5 כוס שמן זית
- שקית אחת תחתיות ארטישוק קפוא של "סנפרוסט"
- 3 כוסות מים חמים
- 2 כפות רסק עגבניות / קופסת עגבניות חתוכות
- 1 כף כמון
- 1 כף כורכום
- מלח פלפל לפי הטעם
דרך הכנה
- מערבבים את כל המרכיבי הבשר ויוצרים קציצות, מניחים אותם על תבנית תנור עם נייר אפיה ומורחים עליהם את השמן זית.{ חום התנור 180 מעלות} למשך כ- 5 דקות לכל צד.
- בסיר שטוח ועמוק מניחים את תחתיות הארטישוק ומעליהם את הקציצות.
- מערבבים בקערה נפרדת את שאר המרכיבים עם הכוסות מים.
- שופכים את הבלילה מעל הקציצות בעדינות.
- מניחים את הסיר על גז נמוך עם חצי מכסה פתוח במשך כשעה 1/5 עד שהרוטב הסמיך ויתאדה.
ושיהיה בתאבון.
הערות
נשמר במקרר.
נאכל בצד עם אורז לבן.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 20 Sep 2017
- סוכות ושמחת תורה 04 Oct 2017
- חנוכה 12 Dec 2017
- טו בשבט 30 Jan 2018
- פורים 01 Mar 2018
- פסח 30 Mar 2018
- יום העצמאות 19 Apr 2018
- שבועות 19 May 2018
כתבות, הדרכה, מידע
- ● לוח המרות כוס למשקל למרכיבים שכיחים ותחליפי פרווה [מידע] - ...
- ● הדבש – אנטיביוטיקה מהטבע [מידע] - התרופה הטבעית למחלות החורף...
- ● יוגורט [תזונה] - מוצר חלבי מספר אחד...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - צבעי מאכל [מידע] - פרק 5 - צבעי מאכל....
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
הנצפים ביותר
- עוגת תמרים משגעת [לימור עמר] - עוגת תמרים משגעת
- לחמניות גבינה [אבי מ.] -
- עוגת מוס תות שדה [אבי מ.] -
- חלות [SARIT] - חלות ולחמניות
- מרק גריסים [אבי מ.] -
- תפוחי עץ אפויים [אבי מ.] -
- עוגת שוקולד תפוז [אבי מ.] -