Pesto
תפריט
ה', 19 אוק 2017, 04:59
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

בורקס ביתי

מקשה אחת לא יחידות    

מאת: אורזיגל ::: צפיות: 6403   

* צולם על ידי אורזיגל
בורקס ביתי
8 מנות
אפיה
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» מתאבנים» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
 
מרכיבים
  • חב' בצק פילאס טורקי של מעדנות
  • שומשום 
  • 4 ביצים
  • 2 חב' גבינת כנען (כל אחת 500 גרם)
  • 1 חב' גבינת חמד  (250 גרם)
  • 3/4 כפית מלח
דרך הכנה
  1. לחתם את התנור על 180 מעלות.
  2. לגרד על מגרדת גסה לתוך את קערה את גבינת החמד.
  3. להוסיף את גבינת הכנען, לפורר עם המזלג.
  4. להוסיף את המלח ו-3 ביצים.
  5. לערבב את כל המרכיבים היטב, לעיסה אחידה.
  6. לשמן עם מרגרינה תבנית בגודל  כ-30*28.
  7. לחתוך יריעת בצק בגודל התבנית, להניח במרכז התבנית ולמתוח משני הצדדים עד לדפנות התבנית. הבצק אמור להיות דקיק.
  8. להניח את תערובת הגבינה ולפזר באופן אחיד.
  9. לחתוך שוב יריעה בגודל התבנית ולהניח על גבי תערובת הגבינה.
  10. למרוח על גבי הבצק ביצה ("לקשקש" אותה לפני זה בכוס, בעזרת מזלג).
  11. בעזרת סכין חדה, ללא שיניים לחתוך באופן הבא :
    |__|__|__|__|__| 
    |__|__|__|__|__| 
    |__|__|__|__|__| 
    |__|__|__|__|__| 
    |__|__|__|__|__| 

    בנוסף לחתוך גם פסים באלכסון ליצירת  משולשים.   
  12. לפזר שומשום.
  13.  לאפות כ-35 דקות עד להשחמה. לטרוף.
הערות
הבצק דק מאוד, רוב הגבינה רזה, 5%, קילו מתוך הקילו ורבע שבמתכון.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
לא ניסיתי אף פעם להקפיא לפני אפיה.
ההכנה לוקחת כ-15 דקות, כך שנראה לי שממש חבל להקפיא.
ניתן...»»
1
האם ניתן להכין את הבורקס טרום אפייה ולהקפיא ובעיתוי שרצוי לי להוציאו מהמקפיא ואז לאפות?

בורקס ביתי

By Published: מקשה אחת לא יחידות מאת אורזיגל 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 8 Ingredients: חב' בצק פילאס טורקי של מעדנות שומשום  4 ביצים 2 חב' גבינת כנען (כל אחת 500 גרם) 1 חב' גבינת חמד  (250 גרם) ...... Directions:
לחתם את התנור על 180 מעלות. לגרד על מגרדת גסה לתוך את קערה את גבינת החמד. להוסיף את גבינת הכנען, לפורר עם המזלג. להוסיף את המלח ו-3 ביצים. ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר