ניוקי ביתי
קצת עבודה, אבל יוצא נפלא
5 מנות
הכנה וקירור
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב
מרכיבים
- 800 גרם תפוחי אדמה בקליפתם
- 270 גרם קמח
- 7 חלמוני ביצה
- 1 כפית מלח לפי הטעם
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
- מלח גס
דרך הכנה
- מפזרים שכבה בעובי 1 ס"מ של מלח גס בתבנית עם נייר אפיה.
- מניחים את תפוחי האדמה שלמים בקליפתם בתבנית ואופים על חום של 180 מעלות במשך כשעתיים, עד להתרככות תפוחי האדמה.
- חוצים כל תפוח אדמה. בעזרת כף מוציאים את תוכן תפוחי האדמה לקערת עבודה ומרסקים לפירה.
- נותנים לפירה לנוח ולהתקרר כ-20 דקות.
- מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
- לשים את הבצק היטב כ-10 דקות. הבצק צריך להיות מעט דביק.אם אינו דביק יש להוסיף עוד חלמון ביצה.
- מעבירים הבצק לתבנית אפייה עם נייר אפיה ומרדדים אותו לגובה של 2 ס"מ לערך.
- מקפיאים לשעה.
- מרתיחים מים בסיר גדול עם 1 כפית טובה מלח.
- מוציאים הבצק מהקפאה וחותכים אותו למלבנים בגודל 2X3 ס"מ.
- מכניסים את הניוקי לסיר המים הרותחים ומבשלים עד שצף.
- מגישים מיד עם כל רוטב פסטה שרוצים.
הערות
ניתן לטגן את הניוקי במעט חמאה עם בצל, שום, פטריות ותבלינים ולהגיש עם עירית קצוצה וגבינת פרמז'אן מעל.
משארית החלבון ניתן לעשות חביתה לבנה.
משארית החלבון ניתן לעשות חביתה לבנה.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- קבב רומני [אבי מ.] -
- בצק שוקולד [אבי מ.] - לעיצוב, פיסול או יצירת אלמנטים לקישוט עוגות
- עוגיות לחיצה [אבי מ.] - במכשיר לחיצת עוגיות
- עוגת צימוקים [אבי מ.] - עוגת צימוקים בחושה מצוינת לקפה.
- עוגת גבינה פירורים ושמנת [אבי מ.] -
- קרפציו סלק [אבי מ.] -
- סלט כרוב עם אטריות "מג'יק" [פסקל] - כרוב בתוספת תערובת קלויה של אטריות ושקדים, ברוטב חמוץ מתוק