Pesto
תפריט
ד', 18 אוק 2017, 14:23
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת שמרים ללא מרגרינה

גרסה בריאותית לעוגת שמרים עם קיפול מיוחד    

מאת: אורן בר ::: צפיות: 18333   

עוגת שמרים ללא מרגרינה
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: קל הכנה
» עוגות» בוקר - בראנץ או קפה או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים

לבצק:

  • 1/2 ק"ג קמח לבן
  • 1/2 ק"ג קמח מלא
  • 1 כוס חלב סויה פושר
  • 3 ביצים
  • 1 כוס שמן קנולה
  • 2/3 כוס סוכר
  • 50 ג"ר שמרים
  • אפשר כפית לימון מגורד
  • ביצה טרופה להברשה

למילוי:

  • שמן קנולה
  • 1/2 1 כוסות סוכר
  • 3/4 כוס קקאו
  • 1/2 כוס שוקולית

לסירופ סוכר:

  • 1/2 1 כוסות מים רותחים
  • 2/3 כוס סוכר
דרך הכנה
  1. בקערת מיקסר עם וו לישה לשים את הקמחים, סוכר, שמרים וביצים.להתחיל לערבל במהירות הכי נמוכה (אפשר לעטוף את המיקסר במגבת מלמעלה כדי שהקמח לא יעוף ילכלך את משטח העבודה)
  2. להוסיף את החלב סויה ובהדרגה את השמן ולבסוף לימון מגורד. יתכן שהבצק יצא קצת יבש מידי -בהתאם לקמח המלא וכושר הספיגה שלו של המים- אז יש להוסיף עוד כרבע כוס חלב סויה או מים בהדרגה. הבצק אמור לצאת שמנוני ורך מאוד ולא דביק.
  3. להניח לתפיחה כשעה וחצי או עד שתופח פי שתיים מגודלו
  4. בקערה נערבב סוכר +קקאו+שוקולית
  5. לחלק את הבצק ל4 חלקים. מכל חלק ניצור עוגה. נרדד את החלק לעלה דק. נמרח שמן ביד נדיבה ומעל נפזר שכבה לא עבה מידי של תערובת הקקאו. כעת נקפל את העלה לחצי.
  6. נרדד שוב את העלה בזהירות שהמילוי לא ישפך (אם נשפך קצת לא נורא) שוב נמרח שמן ביד נדיבה ומעל מתערובת הקקאו. כעת נקפל שוב את העלה לחצי מצידו השני- זאת אומרת שאם קודם קיפלנו לחצי לרוחב כעת נקפל לאורך.
  7. שוב נרדד את הבצק בזהירות. נמרח שמן ביד נדיבה ונפזר מתערובת הקקאו ונקפל כמו הקיפול הראשון.
  8. כעת נחלק את המלבן שנוצר ל-3 פסים בעזרת סכין וניצור מהם צמה אותה נשים על נייר אפיה בתבנית של התנור (בכל תבנית נכנסות 2 עוגות או שאפשר בתבנית אינגליש קייק)
  9. נמרח ביצה טרופה ונאפה כ40 ד"ק בחום בינוני. העוגה יוצאת מושחמת מכל הצדדים ויש לשים לב שהיא אפויה היטב בפנים.
  10. נכין סירופ סוכר- נמיס את הסוכר במים הרותחים ונשפוך באופן שווה על כל אחת מין העוגות
הערות

ניתן למרוח בחלק מהשכבות ריבת תות במקום קקאו ויוצא מילוי טעים ועסיסי.

ניתן בעצם להחליף את המלית בממרח שוקולד או מליות מוכנות אחרות

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
10
ראובן מ. (עורך)
אם זה מעורבב ביחד עם הקמח והשאר מדובר בשמרים יבשים/אינסטנט לרוב. שמרים טריים דורשים הכנה מקדמת.
9
שמרים טריים או יבשים?
8
אורן בר (מקצוענ/ית)
בס"ד
לא חובה קמח מלא אבל קמח לבן סופג פחות נוזלים אז לנסות להוסיף 3/4 כוס חלב סויה או תחליף ואם...»»
7
חייב קמח מלא וסויה ????
6
תודה רבה על התשובה המהירה. אני אנסה ואכתוב איך יצא. תודה רבה.
5
אורן בר (מקצוענ/ית)
בס"ד
שמש אפשר להחליף באמת במים או במיץ תפוזים או כוס חלב ואפשר להמיר חצי מכמות השמן בחמאה
2
אורן בר (מקצוענ/ית)
בס"ד
תודה שמחה. גם אני משתמשת כבר רק בקמח מלא ולעיתים צריך אז להוסיף עוד מעט נוזלים.
1
ציון 10
עוגה מעולה למרות ששמתי רק קמח מלא וקצת הפחתתי מהסוכר. עדיין יצא ממש טעים - תודה לך

עוגת שמרים ללא מרגרינה

By Published: גרסה בריאותית לעוגת שמרים עם קיפול מיוחד מאת אורן בר 5 כוכבים מתוך 5 2 גולשים תזמון: Yield: 0 Ingredients: לבצק: 1/2 ק"ג קמח לבן 1/2 ק"ג קמח מלא 1 כוס חלב סויה פושר 3 ביצים 1 כוס שמן קנול...... Directions:
בקערת מיקסר עם וו לישה לשים את הקמחים, סוכר, שמרים וביצים.להתחיל לערבל במהירות הכי נמוכה (אפשר לעטוף את המיקסר במגבת מלמעלה כדי שהקמח לא יעוף ילכלך את משטח העבודה) להוסיף...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר