רביעי, 03 ספט 2014, 05:04
110151 חברים
ראשי  :::  התחבר  :::  הירשם  :::  המועדפים שלי  :::   הגש מתכון   :::  עזרה  :::  קשר  :::  פרסום  :::  RSS   Facebook

דג טונה מבושל בסגנון מרוקאי
מאת: מירבעמוס  ::: 6729 קריאות
דג טונה מבושל בסגנון מרוקאי
נתוני המתכון
8 מנות
טכניקה: בישול
30 דקות עד שעתיים
דרגת קושי: קל הכנה
» מנות ראשונות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
[0 מדרגים]

מרכיבים
  • 8 פרוסות טונה
  • 1 ראש שום
  • 2 פלפל אדום
  • 2-3 פלפל אדום/ירוק חריף
  • 1 עגבניה
  • 1/2 חבילה כוסברה קצוצה
  • 3 כפיות פפריקה
  • 1 כפית כורכום
  • 3 כפיות מלח
  • שמן קנולה
  • קצת מים
דרך הכנה
  1. כשקונים את הטונה, מבקשים מהקצב לפרוס את הטונה לפרוסות של ס"מ בערך. לפי מספר מנות פחות או יותר..
  2. משרים את הטונה הקפואה עם מלח גס ומיץ לימון לחצי שעה.
  3. לשטוף את הפרוסות ולבשל זמן קצר מאוד בסיר רחב ונמוך עם מים עד חצי מגובה הדג. לא להרתיח את המים!! רק שיצא קצף מהדג ואז להסיר מהאש ולנקות את הפרוסות מהקצף במים בעדינות שלא יתפרק הדג.
  4. לנקות את הסיר ולהכניס פלפל אדום חתוך לרצועות, שום, פלפל חריף, להניח את פרוסות הדג, ומעל להניח פרוסות עגבניה, וכוסברה.
  5. להוסיף את התבלינים, שמן וכרבע כוס מים ולבשל עד לרתיחה.
  6. לאחר הרתיחה להנמיך את האש, ולבשל עוד כ-10 דקות.
  7. מידי פעם להרטיב את הדג עם הרוטב.

 

הערות:

לא לבשל את הדג יותר מידי כי הוא נוטה להתקשות.

לאכול עם חלה חמה, מטבוחה וסלט כרוב עם לימון, שמן, מלח ופלפל שחור..

טעים מאוד!

 


שמור במתכונים מועדפים       התאמה למדפסת


לחצו לקבלת איתות עם כל תגובה בעמוד
= ערוך תגובה   :::   = מחק תגובה     לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
2מירבעמוס
1ברנדי (במטבח)
שלום, אשמח לקבל תשובה.
כמה שמן להוסיף?
האם רק מעט לשמן את הדג??
תודה ויום טוב

דג טונה מבושל בסגנון מרוקאי

By Published: מאת מירבעמוס 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 8 Ingredients: 8 פרוסות טונה 1 ראש שום 2 פלפל אדום 2-3 פלפל אדום/ירוק חריף 1 עגבניה 1/2 חבילה כוסברה קצוצה 3 כפ...... Directions:
כשקונים את הטונה, מבקשים מהקצב לפרוס את הטונה לפרוסות של ס"מ בערך. לפי מספר מנות פחות או יותר.. משרים את הטונה הקפואה עם מלח גס ומיץ לימון לחצי שעה. לש...
נושאים
חיפוש בפסטו

150