Pesto
תפריט
ש', 01 אוק 2016, 00:55
110372 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

דג טונה מבושל בסגנון מרוקאי

   

מאת: מירבעמוס ::: צפיות: 9226   

דג טונה מבושל בסגנון מרוקאי
8 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מנות ראשונות» צהריים - ערב
 
מרכיבים
  • 8 פרוסות טונה
  • 1 ראש שום
  • 2 פלפל אדום
  • 2-3 פלפל אדום/ירוק חריף
  • 1 עגבניה
  • 1/2 חבילה כוסברה קצוצה
  • 3 כפיות פפריקה
  • 1 כפית כורכום
  • 3 כפיות מלח
  • שמן קנולה
  • קצת מים
דרך הכנה
  1. כשקונים את הטונה, מבקשים מהקצב לפרוס את הטונה לפרוסות של ס"מ בערך. לפי מספר מנות פחות או יותר..
  2. משרים את הטונה הקפואה עם מלח גס ומיץ לימון לחצי שעה.
  3. לשטוף את הפרוסות ולבשל זמן קצר מאוד בסיר רחב ונמוך עם מים עד חצי מגובה הדג. לא להרתיח את המים!! רק שיצא קצף מהדג ואז להסיר מהאש ולנקות את הפרוסות מהקצף במים בעדינות שלא יתפרק הדג.
  4. לנקות את הסיר ולהכניס פלפל אדום חתוך לרצועות, שום, פלפל חריף, להניח את פרוסות הדג, ומעל להניח פרוסות עגבניה, וכוסברה.
  5. להוסיף את התבלינים, שמן וכרבע כוס מים ולבשל עד לרתיחה.
  6. לאחר הרתיחה להנמיך את האש, ולבשל עוד כ-10 דקות.
  7. מידי פעם להרטיב את הדג עם הרוטב.

 

הערות

לא לבשל את הדג יותר מידי כי הוא נוטה להתקשות.

לאכול עם חלה חמה, מטבוחה וסלט כרוב עם לימון, שמן, מלח ופלפל שחור..

טעים מאוד!

 

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
1
ברנדי (במטבח)
שלום, אשמח לקבל תשובה.
כמה שמן להוסיף?
האם רק מעט לשמן את הדג??
תודה ויום טוב

דג טונה מבושל בסגנון מרוקאי

By Published: מאת מירבעמוס 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 8 Ingredients: 8 פרוסות טונה 1 ראש שום 2 פלפל אדום 2-3 פלפל אדום/ירוק חריף 1 עגבניה 1/2 חבילה כוסברה קצוצה 3 כפ...... Directions:
כשקונים את הטונה, מבקשים מהקצב לפרוס את הטונה לפרוסות של ס"מ בערך. לפי מספר מנות פחות או יותר.. משרים את הטונה הקפואה עם מלח גס ומיץ לימון לחצי שעה. לש...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר