Pesto
תפריט
ד', 21 נוב 2018, 06:47
110405 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מרק עדשים

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 11610   

מרק עדשים
6 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מרקים» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
250 גר' עדשים חומות (כוס ורבע או חצי שקית)
5 כוסות מים
1 שקית מרק בצל (30 גר')
1 כף אבקת קארי
מלח, פלפל שחור
3 כפות שמן תירס
2 כפות קורנפלור
דרך הכנה
  1. מניחים את העדשים בסיר, מוסיפים 5 כוסות מים ואת אבקת המרק, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה, על אש נמוכה, עד שהעדשים רכים.
  2. מוסיפים את הקארי והשמן ומתבלים במלח ופלפל. בוחשים, טועמים ומוסיפים עוד תיבול לפי הטעם. מערבבים את הקורנפלור עם 3 כפות מים ויוצקים לתוך המרק הרותח.
  3. בוחשים עוד שתי דקות. מגישים את המרק חם.
  4. אפשר לעדן את המרק על ידי הוספת חצי כוס שמנת מתוקה בדקות הבישול האחרונות.
    אפשר לפזר על המרק פטרוזיליה או כוסברה קצוצות, או בצל מטוגן.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
7
ראובן מ. (עורך)
בוודאי
6
היי אבי, ניתן להשתמש בעדשים ירוקות?
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא מוכרח להיות שמן תירס.

אין צורך להשרות עדשים ללילה, מספיק לשטוף היטב ולבשל.
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
יכול להיות ? בכל מקרה ניתן להקליד עדשים בחיפוש
2
אבי שלום לפני כשבועים היה מתכון של עדשים בצל שום סלריואני לא מוצאת את המתכון
1
ציון 10
ניסיתי ויצא מצוין וקיבלתי תגובות מצוינות מהטועמים
מרק עדשים By , 2005-03-28T13:01:49+02:00 מרק עדשים Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 6 Tags: none Ingredients: - 250 גר' עדשים חומות (כוס ורבע או חצי שקית)5 כוסות מים1 שקית מרק בצל (30 גר')1 כף אבקת קארימלח, פלפל שחור3 כפות שמן תירס2 כפות קורנפלור ... Instructions: מניחים את העדשים בסיר, מוסיפים 5 כוסות מים ואת אבקת המרק, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה, על אש נמוכה, עד שהעדשים רכים.מוסיפים את הקארי והשמן ומתבלים במלח ופלפל. בוחשים, טועמים ומוסיפים ע...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר