Pesto
תפריט
ד', 18 אוק 2017, 14:07
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פרחי כרובית ממולאים

פרחי כרובית ממולאים בבשר טחון ברוטב עגבניות    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 8398   

פרחי כרובית ממולאים
8 מנות
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
1 כרובית בינונית
1/2 קג' בשר טחון (בקר או מעורב בקר ועוף)
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 תפוח אדמה מבושל
1 ביצה
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
2 ביצים טרופות
קמח
לרוטב:
3 כפות שמן
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום כתושות
1 קופסה קטנה עגבנוית כתושות
1 כף רסק עגבניות
2 כפיות סוכר
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
1 כף בזיליקום טרי קצוץ או 1/2 כפית יבש
דרך הכנה
  1. מפרקים את הכרובית לפרחים גדולים, מבשלים במים מומלחים עד להרככות, מוציאים ומסננים מהמים, לא לבשל יתר על המידה.
  2. בקערה מועכים את תפוח האדמה למחית גסה, מערבבים עם הבשר, הבצל, הביצה, הפטרוזיליה, המלח והפלפל עד לקבלת עיסה אחידה.
  3. ממלאים כל פרח כרובית בבשר בין הפרחים הקטנים בעדינות מבלי לפרק את הפרח, אם נשאר בשר מצמידים לכרוביות ומהדקים מעט, מניחים בצלחת.
  4. מחממים שמן בגובה 1 ס"מ במחבת, מגלגלים כל פרח כרובית ממולא בקמח, מנערים את העודפים וטובלים בביצים הטרופות, חוזרים על הפעולה שוב ומניחים לטיגון במחבת, מטגנים מכל הצדדים עד להזהבה ומוציאים לצלחת.
  5. מכינים את הרוטב, מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים את השום וטגנים מעט, מוסיפים את העגבניות הכתושות והרסק ומערבבים, מוסיפים את הבזיליקום והסוכר ומבשלים כ-5 דקות, מערבבים מדי פעם ומוסיפים מעט מים אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ואת הפטרוזיליה.
  6. מניחים את הכרוביות הממולאות בתוך הרוטב ומוסיפים מים בכדי שהרוטב יגיע למחצית גובה הכרוביות, מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ-20 דקות, הופכים במחצית זמן הבישול את הכרוביות בעדינות.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
ציון 10
נפלא! פשוט נפלא! טעים מאוד ולא יותר מידי מסובך. הכל נטרף מהר.

פרחי כרובית ממולאים

By Published: פרחי כרובית ממולאים בבשר טחון ברוטב עגבניות מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 8 Ingredients: 1 כרובית בינונית 1/2 קג' בשר טחון (בקר או מעורב בקר ועוף) 1 בצל בינוני קצוץ דק 1 תפוח אדמה מבושל 1 ביצה 1 כף פטרוזיליה קצוצה 1 כפית מלח 1/4 כפית פלפל ש...... Directions:
מפרקים את הכרובית לפרחים גדולים, מבשלים במים מומלחים עד להרככות, מוציאים ומסננים מהמים, לא לבשל יתר על המידה. בקערה מועכים את תפוח האדמה למחית גסה, מערבבים עם הבשר, הבצל, ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר