Pesto
תפריט
ש', 16 דצמ 2017, 03:09
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פאי פריך מלוח

במילויים שונים    

מאת: אורן בר ::: צפיות: 4373   

פאי פריך מלוח
בישול ואפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מנות ראשונות» צהריים - ערב או ארוחה קלה
 
מרכיבים
לבצק
  • 200 ג"ר קמח
  • 1/2 כפית מלח
  • 200 ג"ר מרגרינה בטמפרטורת החדר
  • 1 ביצה
  • 1-2 כפות מים קרים
למילוי פטריות מוקרם
  • 2 קופסאות פטריות חתוכות
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 50 ג"ר חמאה
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 1 שמנת מתוקה
  • פלפל ומלח לפי הטעם
למילוי רטטוי
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 חציל חתוך לקוביות
  • 1 קישוא גדול חתוך לקוביות
  • 1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות
  • 3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
  • 3/4 כוס זיתים שחורים חתוכים לטבעות
  • 1 כוס יין לבן
  • 1 קופסא עגבניות קלופות חתוכות לקוביות
  • 4 שיני שום כתושות
  • מלח, פלפל, פפריקה מתוקה וחריפה וטימין לפי הטעם
דרך הכנה
  1. להכין את הבצק (את המים מוסיפים בסוף לפי הצורך) ולשים אותו במקפיא לחצי שעה
  2. 2/3 מהבצק לרדד בתבנית קוטר 24 ס"מ מעל לשים מלית ואת ה 1/3 הנותר לרדד לעלה ולהניח מעל. באמצע לעשות חור בצורת עיגול- מעין ארובה ליציאת האדים. את השוליים לדחוף עם מזלג.
  3. לאפות ב 180 מעלות כחצי שעה עד שהבצק מזהיב.
למילוי פטריות מוקרם:
  1. להמיס את החמאה ולטגן בה את הבצל להזהבה.
  2. להוסיף את הפטריות ולטגן קלות, לתבל בשום ותבלינים.
  3. להוסיף את היין ולאדות לצימצום הנוזלים.
  4. להוסיף את השמנת המתוקה ולהמשיך לבשל להסמכה תוך כדי ערבוב מידי פעם.(אם נוזלי מידי ניתן להוסיף כף קמח ולערבב היטב שלא יווצרו גושים)
למילוי רטטוי:
  1. לטגן בשמן ביד נדיבה את הבצל לשקיפות. להוסיף את החציל, הקישוא והגמבה וטגן מעט.
  2. להוסיף תפוחי אדמה וזיתים, יין לבן ועגבניות לתבל ולבשל כ3/4 שעה עד שירקות מתרככים והנוזלים מצטמצמים
הערות
ניתן למלות את הפאי במילויים כיד הדמיון הטובה- הבצק פשוט מעולה עם כל מילוי.
אפשר גם למלות בבשר -שטוגן עם בצל ובושל עם יין תבלינים ועלי דפנה (אותם מוציאים לפני שממלאים את הפאי)
למלית פטריות ניתן להוסיף תפוחי אדמה חתוכים לקוביות וזיתים ירוקים.
במלית הרטטוי ניתן לזרוק כל ירק שיש בבית, הרטטוי טעים גם כתוספת ולא רק כמילוי.

פאי פריך מלוח

By Published: במילויים שונים מאת אורן בר 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 0 Ingredients: לבצק 200 ג"ר קמח 1/2 כפית מלח 200 ג"ר מרגרינה בטמפרטורת החדר 1 ביצה 1-2 כפות מים קרים...... Directions:
להכין את הבצק (את המים מוסיפים בסוף לפי הצורך) ולשים אותו במקפיא לחצי שעה 2/3 מהבצק לרדד בתבנית קוטר 24 ס"מ מעל לשים מלית ואת ה 1/3 הנותר לרדד לעלה ולהניח מעל. באמצע ל...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר