Pesto
תפריט
א', 18 נוב 2018, 10:52
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מנסף- כבש מבושל עם אורז ובשר טחון

מעדן לטורפי העל שבינינו האוהבים בשר ועוד בשר.    

מאת: tommf ::: צפיות: 13044   

מנסף- כבש מבושל עם אורז ובשר טחון
7 מנות
בישול
עתיר חלבון
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב
 
מרכיבים
  • 2 ק"ג בשר כבש חתוך לקוביות לא קטנות
  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון - לא רזה
  • 2 כוסות אורז פרסי
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 פלפל צ'ילי קטן מנוקה מגרעינים וחתוך לקוביות קטנות
  • 1 כפית הל טחון
  • 1 כפית כמון
  • 2 כפיות טובות כרכום
  • 1 גזר גדול חתוך לפרוסות
  • 1 סלסלת פטריות שמפניון חתוכות לחצאים
  • 1 פלפל ירוק גדול חתוך לקוביות לא קטנות
  • 1/2 כוס צנוברים קלויים
  • 1/2 כוס כוסברה טרייה קצוצה דק
  • 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק
דרך הכנה
  1. בסיר גדול מחממים 1/2 כוס שמן זית ומוסיפים את קוביות הכבש. מבשלים עד שהבשר משנה צבעו לחלוטין.
  2. מוסיפים מים חמים עד מעט מעל לגובה הבשר ומרתיחים.
  3. מסירים את הקצף שנוצר, מוסיפים את ההל, הכרכום, מלח ופלפל שחור לפי הטעם, ומבשלים על אש בינונית קטנה עם חצי מכסה כשעתיים וחצי, עד שהבשר מתרכך.
  4. מסננים את נוזלי הבישול ושומרים אותם.
  5. בסיר נפרד מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה קלה.
  6. מוסיפים את השום, הגזר, הפטריות, הפלפל הירוק והצ'ילי וממשיכים לטגן עוד כמה דקות.
  7. מוסיפים את הבשר ומערבבים היטב עם כף מעץ ומועכים את הגושים שנוצרים.
  8. מוסיפים את הכמון, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם, ומבשלים כ-15 דקות תוך כדי ערבוב עד שהבשר מוכן.
  9. בסיר נפרד מבשלים את האורז עם 4 כוסות ממי בישול הבשר, מלח ופלפל שחור לפי הטעם ו-1 כפית שטוחה כרכום עד שמוכן.
  10. צורת הגשה: על מגש גדול מפזרים את האורז, מעליו את הבשר הטחון, מעליו את בשר הכבש והרוטב. מעל הכל מפזרים בצל ירוק קצוץ, כוסברה טרייה קצוצה דק וצנוברים ומגישים.
בתאבון!
הערות

מנסף- כבש מבושל עם אורז ובשר טחון By , 2009-01-30T06:33:42+02:00 מנסף- כבש מבושל עם אורז ובשר טחון מעדן לטורפי העל שבינינו האוהבים בשר ועוד בשר. Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 7 Tags: none Ingredients: - 2 ק"ג בשר כבש חתוך לקוביות לא קטנות 1/2 ק"ג בשר בקר טחון - לא רזה 2 כוסות אורז פרסי 1 בצל גדול קצוץ דק 2 שיני שום כתושות... Instructions: בסיר גדול מחממים 1/2 כוס שמן זית ומוסיפים את קוביות הכבש. מבשלים עד שהבשר משנה צבעו לחלוטין. מוסיפים מים חמים עד מעט מעל לגובה הבשר ומרתיחים. מסירים את הקצף ש...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר