Pesto
תפריט
ה', 13 דצמ 2018, 09:31
110407 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מוסקה

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 11548   

מוסקה
12 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב
 
מרכיבים

3 חצילים גדולים

למלית:
1 בצל פרוס
4 כפות שמן לטיגון
500 גר' בשר טחון
2 שיני שום
1/4 כפית אורגנו
1/4 כפית טימין
מלח, פלפל שחור
1/2 1 כוסות עגבניות קלופות משומרות
3 עגבניות פרוסות לרוחב

לרוטב:
50 גר' מרגרינה
2כפות קמח
1/2 כוס מים
1/2 כוס שמנת צמחית
2 ביצים
מלח

דרך הכנה
פורסים את החצילים לאורך בעובי 1 ס"מ , מפזרים מעט מלח ומניחים במסננת הוצאת הנוזלים המרירים.

שוטפים את החצילים ומיבשים במגבת ומטגנים משני הצדדים ומניחים על נייר מגבת לספיגת השמן.

באותו מחבת מטגנים את הבצל עד שמזהיב ומוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן כ-5 דקות תוך כדי בחישה, מוסיפים את שאר החומרים למילוי וממשיכים לבשל כחצי שעה.

בסיר קטן ממיסים את המרגרינה ומוסיפים את הקמח , מערבבים, מוסיפים את המים והשמנת תוך כדי בחישה מתמדת עד לקבלת רוטב סמיך. מסירים מהאש ומוסיפים לרוטב את הביצים הטרופות ובוחשים היטב.

בתבנית גדולה חסינת-אש מניחים שליש מהחצילים שוטחים חצי מכמות המלית מכסים בחצי מהעגבניות הפרוסות, יוצקים חצי מהרוטב ומניחים שכבת חצילים מלית ועגבניות, ושוב בשכבת חצילים ורוטב בלבד.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-45 דקות.

חותכים לריבועים ומגישים חם.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
5
tommf (מקצוענ/ית)
הי דורון, אני לא שם שמנת בכלל. אני עושה רוטב מקופסא קטנה רסק עגבניות, ביצה טרופה, בזיליקום, מעט כמון,...»»
4
יש אפשרות לעשות את המתכון ללא השמנת ? או להחליפה במשהו לא לבן כדוגמת שמנת או גבינות למיניהן למעט צהובה ?
3
תודה.האופן בו אני מכינה את המוסקה:מטגנת את פרוסות החצילים (בחלבון ביצה בלבד על מנת למנוע צבירת שמן).מערבבת...»»
2
ראובן מ. (עורך)
תלוי במרקם שהתנסית בו. יש שמטגנים את החציל לפני כן, ומרככים את התפ"א ואז מרכיבים את שניהם למנה בתנור...»»
1
בהיותי ביוון אכלתי מוסקה שבסיסה התחתון הכיל מתחת לחציל גם תפוח אדמה.האם לדעתך יש צורך לבשל את התפו"ד...»»
מוסקה By , 2005-03-29T00:27:42+02:00 מוסקה Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 12 Tags: none Ingredients: - 3 חצילים גדולים למלית:1 בצל פרוס4 כפות שמן לטיגון500 גר' בשר טחון2 שיני שום1/4 כפית אורגנו1/4 כפית טימיןמלח, פלפל שחור1/2 1 כוסות עגבניות קל... Instructions: פורסים את החצילים לאורך בעובי 1 ס"מ , מפזרים מעט מלח ומניחים במסננת הוצאת הנוזלים המרירים.שוטפים את החצילים ומיבשים במגבת ומטגנים משני הצדדים ומניחים על נייר מגבת לספיגת השמן.באותו מחב...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר