Pesto
תפריט
ד', 21 נוב 2018, 14:53
110405 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

כבדי עוף ביין אדום, צנוברים ופטריות

מנה קלאסית המוגשת על פירה תפוחי אדמה    

מאת: tommf ::: צפיות: 7988   

כבדי עוף ביין אדום, צנוברים ופטריות
5 מנות
בישול
עתיר חלבון
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
 
מרכיבים
  • 1/2 ק"ג כבדי עוף מנוקים מכלי דם ושומן
  • 1 בצל חתוך לחצי וכל חצי לרצועות
  • 2 שיני שום חתוכות לפרוסות
  • 1 סלסלת פטריות יער חתוכות לחצאים
  • 1/2 כפית שטוחה פלפל שחור
  • מלח לפי הטעם
  • 1/2 כפית שטוחה כמון
  • 1/2 כפית תבלין גריל עוף
  • 1/2 כוס צנוברים קלויים
  • 1/2 כוס יין אדום קברנה סוביניון או שיראז
  • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה לקישוט
  • 1/4 כוס שמן זית מובחר
דרך הכנה
  1. במחבת עמוקה מחממים את שמן הזית ומאדים את הבצל עד להזהבה קלה.
  2. מוסיפים את השום והפטריות, מערבבים היטב וממשיכים לאדות עוד כ-5 דקות.
  3. מוסיפים את כבדי העוף ואת כל התבלינים ומבשלים עד שהכבדים משנים את צבעם כ-7-10 דקות.
  4. מוסיפים את היין, מערבבים היטב עם כף מעץ בכדי לא לשבור את הכבדים ומבשלים כ-5 דקות לאידוי האלכוהול.
  5. סוגרים את האש, מפזרים מעל את הצנוברים ועלי הפטרוזיליה ומגישים על מצע פירה תפוחי אדמה.
הערות
אני בדרך כלל מגיש זאת בצלחת מרק כמו חומוס: פירה מסביב ובאמצע מנה יפה של כבדים.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
5
tommf (מקצוענ/ית)
הי שויל. נשמע מעניין. לא בטוח שמתחבר לי טעמי מתוק וכבד, מצד שני אני מגיש פטה כבדים עם ריבה. אנסה. מאחל כל טוב.
3
tommf (מקצוענ/ית)
2
שאלה:לפני טיגון הכבדים אני מיבש ומקמח אותם
וכאשר אני מטגן אותם הם מתפוצצים לי ומתיזים לכל עבר מה עושים?
1
רצוי להוסיף לשמן הזית מעט חמאה או מחמאה ( לשומרי כשרות ) ולאחר טיגון הבצל עם השום להוציא אותם ולטגן את...»»
כבדי עוף ביין אדום, צנוברים ופטריות By , 2009-02-06T06:49:02+02:00 כבדי עוף ביין אדום, צנוברים ופטריות מנה קלאסית המוגשת על פירה תפוחי אדמה Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 5 Tags: none Ingredients: - 1/2 ק"ג כבדי עוף מנוקים מכלי דם ושומן 1 בצל חתוך לחצי וכל חצי לרצועות 2 שיני שום חתוכות לפרוסות 1 סלסלת פטריות יער חתוכות לחצאים ... Instructions: במחבת עמוקה מחממים את שמן הזית ומאדים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום והפטריות, מערבבים היטב וממשיכים לאדות עוד כ-5 דקות. מוסיפים את כבדי העוף ואת כל...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר