Pesto
תפריט
ה', 19 אוק 2017, 04:56
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

בשר ביין וכרוב ניצנים

מתכון קלאסי לארוחת חג או שישי    

מאת: tommf ::: צפיות: 7523   

בשר ביין וכרוב ניצנים
8 מנות
בישול
דל שומן
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב
 
מרכיבים
  • 2 ק"ג בשר בקר לצלי (פלשפילה או כתף) חתוך לקוביות לא קטנות
  • 1/2 ק"ג כרוב ניצנים טריים הכי קטנים שניתן למצוא
  • 2 בצלים בינוניים חתוכים לחצי וכל חצי לפרוסות
  • 5 שיני שום חתוכות לפרוסות
  • 1 סלסלת פטריות שמפניון חתוכות לחצאים
  • 1.5 כוסות גזר גמדי
  • 1 ראש סלרי קטן נקי וחתוך לקוביות
  • 1 פלפל צי'לי חתוך לטבעות - לא חובה
  • 1 בקבוק יין אדום קברנה סוביניון או שיראז
  • 1 ליטר מים חמים
  • 1 כפות גרגירי הל שלמים
  • 4 כפות סוכר חום
  • 1 קופסא בינונית רסק עגבניות
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס טרי
  • 1 כף טובה פפריקה אדומה לא חריפה
  • 1 כפית שטוחה כמון
  • מעט קמח לטיגון הבשר
  • שמן זית מובחר
  • סיר גדול חסין אש לתנור
דרך הכנה
  1. מקמחים קלות את קוביות הבשר ומטגנים אותן במחבת עמוקה עם 1/2 כוס שמן זית מובחר עד לשינוי צבע. מוציאים לסיר. לא שופכים את השמן.
  2. לאותו מחבת מכניסים את הבצל ומאדים קלות עד להזהבה קלה.
  3. מוסיפים את השום, כרוב הניצנים, ראש הסלרי, הפטריות, הגזר הגמדי והצ'ילי, מערבבים היטב וממשיכים לאדות עוד כ-7 דקות עד להזהבה קלה.
  4. שופכים הכל על הבשר ומערבבים.
  5. מחזירים את המחבת לאש, שופכים את בקבוק היין פנימה ומגרדים היטב את התחתית עם כף מעץ ליצירת הרוטב.
  6. מרתיחים את היין ומבשלים כ-5 דקות לאידוי כל האלכוהול.
  7. מוסיפים למחבת את כל התבלינים, 2 כוסות מים רותחים ורסק העגבניות, מערבבים היטב ומרתיחים. הרוטב צריך להיות מעט מתוק.
  8. מתקנים תיבול עם מלח ופלפל שחור.
  9. שופכים הרוטב לסיר. מוסיפים מים, עד שהרוטב מגיע לגובה הבשר. מערבבים היטב.
  10. מכסים הסיר, מרתיחים ומכניסים עם מכסה לתנור שחומם ל180 מעלות ל-3 שעות.
  11. בתאבון.
הערות
1. אם אחרי 3 שעות הבשר עוד לא רך כחמאה, יש להוסיף ולבשל עוד
    כשעה.
2. מדי חצי שעה לערבב קלות את הסיר, בעיקר את התחתית ולבדוק
     באם יש מספיק מים והרוטב אינו סמיך מדי.
3. ניתן גם להמשיך ולבשל על האש, על אש קטנה-בינונית רק שיבעבע
    קלות.
4. מומלץ להגיש על פירה תפוחי אדמה או אורז עם הרבה רוטב.

בשר ביין וכרוב ניצנים

By Published: מתכון קלאסי לארוחת חג או שישי מאת tommf 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 8 Ingredients: 2 ק"ג בשר בקר לצלי (פלשפילה או כתף) חתוך לקוביות לא קטנות 1/2 ק"ג כרוב ניצנים טריים הכי קטנים שניתן למצוא 2 בצלים בינוניי...... Directions:
מקמחים קלות את קוביות הבשר ומטגנים אותן במחבת עמוקה עם 1/2 כוס שמן זית מובחר עד לשינוי צבע. מוציאים לסיר. לא שופכים את השמן. לאותו מחבת מכניסים את...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר