Pesto
תפריט
ד', 21 נוב 2018, 14:55
110405 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

תפוחי אדמה צלויים בתנור ברוזמרין, שמן זית ותבלינים

קריספיים בחוץ ורכים בפנים - תענוג    

מאת: tommf ::: צפיות: 14117   

תפוחי אדמה צלויים בתנור ברוזמרין, שמן זית ותבלינים
7 מנות
אפיה משולב
בריאות
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» תוספות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[3 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 7 תפוחי אדמה גדולים שטופים בקליפתם
  • 1.5 כפיות טובות שום גבישי
  • 1 כפית טובה גריל עוף
  • 1 כפית טובה פפריקה מתוקה
  • 1 כפית שטוחה צ'ילי גרוס - לא לוותר
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס טרי
  • עלים מ-2 ענפי רוזמרין טרי
  • מלח לפי הטעם
  • 1/2 כוס שמן זית
דרך הכנה
  1. שוטפים היטב את תופחי האדמה בקליפתם עם סקוצ' וסבון ומנקים עם סכין מכתמים שחורים וכולי.
  2. חותכים כל תפוח אדמה ל-8: שני חיתוכי אורך ואחד רוחב.
  3. מכניסים את תפוחי האדמה לקערת עבודה, מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מכניסים את קערת העבודה למיקרו ל-10 דקות.
  5. מערבבים היטב ומכניסים לעוד 10 דקות.
  6. מעבירים הכל לתבנית אפייה עם נייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לחצי שעה עד 40 דקות עד שתפוחי האדמה מזהיבים.
הערות
כל-כך טעימים שאי-אפשר להפסיק לאכול.
מעולה במקום צ'יפס ופחות משמין.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
9
מה זה כפית גריל עוף?
8
ציון 10
very good, they loved it...
7
tommf (מקצוענ/ית)
הי חגית. זה ממש לא משנה. חשוב לשטוף אותם היטב בקליפתם עם סקוצ' וסבון, ולהסיר את כל השחורים הקטנים.ניתן...»»
6
באיזה סוג תפו"א להשתמש?
עם קליפה לבנה או אדומה או שלא חשוב?
5
ציון 10
ניתן להרתיח מים בסיר,לאחר הרתיחה להוסיף את תפוחי האדמה ל10 דקות,לתבל ולהמשיך בתנור כפי שצויין.
4
מי שאין לו מיקרו, יכול פשוט לשים את התבנית בתנור עם נייר כסף למשך כ- 40 דקות. לאחר מיכן להוריד את נייר...»»
3
מי שאין לו מיקרו יכול לתת רתיחה קלה בסיר על הגז .
2
ציון 10
מעולה!!
1
מה עושה מי שאין לו מיקרו?
תפוחי אדמה צלויים בתנור ברוזמרין, שמן זית ותבלינים By , 2009-02-19T21:04:52+02:00 תפוחי אדמה צלויים בתנור ברוזמרין, שמן זית ותבלינים קריספיים בחוץ ורכים בפנים - תענוג Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 7 Tags: none Ingredients: - 7 תפוחי אדמה גדולים שטופים בקליפתם 1.5 כפיות טובות שום גבישי 1 כפית טובה גריל עוף 1 כפית טובה פפריקה מתוקה 1 כפית שטוחה צ'ילי גרוס... Instructions: שוטפים היטב את תופחי האדמה בקליפתם עם סקוצ' וסבון ומנקים עם סכין מכתמים שחורים וכולי. חותכים כל תפוח אדמה ל-8: שני חיתוכי אורך ואחד רוחב. מכניסים א...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר