Pesto
תפריט
ה', 19 אוק 2017, 04:58
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

סלט חומוס אליפות

מתכון ללקק ת'אצבעות, שעובר במשפחה 3 דורות    

מאת: IssacB ::: צפיות: 8905   

סלט חומוס אליפות
6 מנות
הכנה וקירור
שעתיים ויותר
» סלטים» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[4 מדרגים]
 
מרכיבים

לחומוס:

  • 1/2 ק"ג גרגירי חומוס יבש
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית זרעי כוסברה.
  • מים

לטחינה:

  • 300 גרם טחינה גולמית מובחרת
  • 1 כפית שטוחה כמון
  • מלח לפי הטעם
  • מים קרים בכמות שווה לטחינה
  • מיץ מלימון אחד
  • 2 שיני שום כתושות

לרוטב:

  • מיץ מ- 2 לימונים
  • 2 שיני שום כתושות
  • צרור קטן פטרוזיליה 
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

חבילה צנוברים קלויים לקישוט ופטרוזילה קצוצה דק.

דרך הכנה
  1. משרים את החומוס בקערה עם הרבה מים למשך 12 שעות לפחות במקרר. מחליפים את המים לפחות פעם אחת.
  2. מסננים את החומוס. מכניסים לסיר עם מים עד כ-3 ס"מ מעל החומוס ומרתיחים. 
  3. אחרי הרתיחה מפזרים מעל את הסודה לשתייה, ומבשלים על אש קטנה עד שהחומוס רך לחלוטין. כל קצף שנוצר יש להוציא עם כף. 
  4. מסננים את המים.
  5. תוך כדי בישול החומוס מכינים את הטחינה:
  6. בקערת עבודה מערבבים את כל מרכיבי הטחינה עד קבלת עיסה חלקה. באם הטחינה סמיכה מדי, יש להוסיף מים.
  7. טוחנים את החומוס שהוא עוד חם במעבד מזון.
  8. מוסיפים את הטחינה בהדרגתיות עד לקבלת המרקם הרצוי. עדיף להשאיר את החומוס מעט גרגירי. אם החומוס סמיך מדי, יש להוסיף מעט מים.
  9. יש להוסיף מלח לפי הטעם.
  10. הרוטב: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון עד קבלת רוטב חלק.

צורת הגשה:

בצלחת מרק עם כף נקייה שמים 4 כפות יפות ומשטחים בצורה עגולה שנשאר באמצע מקום להוספת הרוטב.

מפזרים מעל בנדיבות מהרוטב ואת הצנוברים הקלויים. ניתן להוסיף חצאי ביצים קשות. להגיש עם פיתות חמות, חמוצים, זיתים וסחוג. 

הערות
חומוס עושים באהבה או...
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
14
ראובן מ. (עורך)
13
לראובן שלום, ברור שזה לא יהיה באותו הטעם, וגם לא באותו המרקם, אבל אין לנו הרבה ברירה. . .אני רוצה לנסות...»»
12
ראובן מ. (עורך)
זה לא יהיה אותו הטעם והמרקם, והחומוס דורש חומר מעדן/מדלל, כך שתוספת של שמן זית או כל טחינת קטניות מבושלות...»»
11
היי, הבן שלי אלרגי לשומשום האם ניתן להכין את ממרח החומוס ללא הטחינה?
10
ציון 10
תודה על המתכון. יצא חבל"ז.
9
tommf (מקצוענ/ית)
לא יותר מכמה ימים ספורים.
8
היי.כמה זמן ניתן להחזיק את החומוס במקרר מרגע ההכנה?
7
הי דלורינה, כן. כמובן שאפשר להשתמש בכוסברה טחונה אם לא מוצאים זרעי כוסברה. קצת משנה את הטעם אבל עדיין טעים מאוד.
6
האם אפשר להישתמש בתבלין כוזברה טחונה יבשה במקום זרעי כוזברה.
תודה מראש
5
הי דלורינה. מוסיפים את זרעי הכוסברה למעבד מזון ביחד עם הטחינה והחומוס ושאר התבלינים. בהצלחה ובתאבון.
4
במרכיבים להכנת החומוס כתוב חצי כפית זרעי כוזברה. - אבל לא כתוב מתי משתמשים איתם ואייך.
תודה מראש
3
ציון 10
יצא ממש טעים!!
1
tommf (מקצוענ/ית)
ציון 10
אחלה של מתכון. קל להכנה ומאוד מאוד טעים.

סלט חומוס אליפות

By Published: מתכון ללקק ת'אצבעות, שעובר במשפחה 3 דורות מאת IssacB 5 כוכבים מתוך 5 4 גולשים תזמון: Yield: 6 Ingredients: לחומוס: 1/2 ק"ג גרגירי חומוס יבש 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית זרעי כוסברה. מים ...... Directions:
משרים את החומוס בקערה עם הרבה מים למשך 12 שעות לפחות במקרר. מחליפים את המים לפחות פעם אחת. מסננים את החומוס. מכניסים לסיר עם מים עד כ-3 ס"מ מעל החומוס ומרתיח...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר