Pesto
תפריט
ב', 11 דצמ 2017, 19:17
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

סלט לבבות ארטישוק

בית האוכל האיטלקי RONIMOTT חוגג את חודש הארטישוק    

מאת: RONIMOTTI ::: צפיות: 4069   

סלט לבבות ארטישוק
5 מנות
30 דקות עד שעתיים
 
מרכיבים
  • ‏שורש סלרי
  • שורש פטרוזיליה
  •  ‏ארבעה ארטישוקים טריים
  •  ‏2 בצלים לבנים
  • סלרי אמריקאי
  •  ‏צרור פטרוזיליה קטן
  •  ‏שלוש כפות צנובר קלוי
  •  ‏50 גר' פרמז'ן (רצוי מאיכות טובה)
  • מיץ משני לימונים
  • חצי כוס שמן זית
  • חומץ 
  • מלח ים אטלנטי
  •  חלמונים
גודל/סוג תבנית: מגש אפייה
דרך הכנה
  1. מנקים ארטישוקים עד שנשארים לבבות נקיים.
  2. חותכים בצל לשמיניות, מניחים במגש ומטבלים בשמן זית ומלח גס.
  3.  את המגש אופים בתנור על 180˚, 15-20 דק' או עד שהבצל מזהיב ומתרכך.
  4. פורסים סלרי אמריקאי לפרוסות דקות ואלכסוניות, מקלפים שורש סלרי ובעזרת קולפן מגלפים אותו לשבבים.
  5. חוצים את לבבות הארטישוק לחצאים.
  6. בסיר קטן מרתיחים מים עם 2 כפות חומץ. חולטים החלמונים במים למשך 20 שניות ומקררים בקערה עם מים קרים.
  7. מערבבים את כל החומרים מלבד החלמונים בקערה.
  8. מתבלים במיץ לימון, שמן זית ומלח גס, מפזרים את הצנוברים הקלויים ומחלקים למנות כאשר מעל כל מנה מניחים חלמון ביצה אחד.
חום תנור: 180˚
הערות
RONIMOTTI‏, פרי אהבתם של רוני בלפר ומוטי סופר לאוכל האיטלקי וזה לזו, הוא בית אוכל קונספטואלי הכולל מסעדה, מעדנייה וקייטרינג. כל המנות נעשות יום יום במטבח הקטן, ללא מכונות, אלא רק בארבע ידיים אוהבות וידעניות. כמו באיטליה.
RONIMOTTI‏ – טל. 03-6441552, רח' ראול וולנברג 24, רמת החייל, ת"א.

סלט לבבות ארטישוק

By Published: בית האוכל האיטלקי RONIMOTT חוגג את חודש הארטישוק מאת RONIMOTTI 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 5 Ingredients: ‏שורש סלרי שורש פטרוזיליה  ‏ארבעה ארטישוקים טריים  ‏2 בצלים לבנים סלרי אמריקאי ...... Directions:
מנקים ארטישוקים עד שנשארים לבבות נקיים. חותכים בצל לשמיניות, מניחים במגש ומטבלים בשמן זית ומלח גס.  את המגש אופים בתנור על 180˚, 15-20 ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר