Pesto
תפריט
ש', 16 דצמ 2017, 03:26
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לחמניות חלב שויצריות

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 6589   

לחמניות חלב שויצריות
20 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: מתקדם
» לחם ולחמניות» בוקר - בראנץ
ציון גולשים: 9
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
1/4 כוס חלב או מים חמימים
30 גר' שמרים טריים (1/4 1 כפות שמרים יבשים)
2 כפות סוכר
1 כוס חלב חמים
50 גר' חמאה רכה
450 גר' קמח שטיבל 2*
1 כפית מלח

לציפוי:
1 חלמון טרוף עם כף חלב
דרך הכנה
  1. מפוררים וממיסים את השמרים בכוס עם 1/4 כוס החלב או המים, מכסים ומניחים לתסיסה.
  2. בקערת המיקסר מערבבים את הקמח והסוכר, יוצרים גומה ומוסיפים את השמרים המותססים והחלב ומתחילים לערבב במהירות נמוכה עד לתחילת הווצרות בצק.
  3. מוסיפים את החמאה תוך כדי פעולת המיקסר ומערבבים כ-3 דקות, מפסיקים למנוחה של 5 דקות, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 3 דקות.
  4. מוציאים ומעצבים כדור, מניחים בקערה משומנת ומכסים בניילון צמיד, מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  5. מציאים את הבצק מהקערה ולשים קלות, מחלקים ליחידות במשקל 70 גר', מעצבים כדורים מכל יחידה ומניחים על נייר אפיה בתבנית תנור, מבצעים חתך בכל לחמניה באמצע, לעומק שליש הקוטר, מורחים את הלחמניות בתערובת החלמון והחלב נזהרים שלא למרוח את החתך, מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  6. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות), מניחים בתחתית התנור קערת מתכת קטנה עם מים חמים, מכניסים את הלחמניות לאפיה של בערך 20 דקות או עד להשחמה קלה.
  7. מוציאים ומצננים על רשת.

    *הכמות תלויה בלחות הקמח, ניתן להוסיף קמח רק עד לקבלת בצק רך ולא דביק.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
צודקת, תוקן, צ"ל חלב או מים...תודה.
1
שאלה .
בדרך ההכנה כתוב ממיסים שמרים ברבע כוס מים.
במרכיבים אין כוס מים .
האם הכוונה לרבע כוס החלב?

לחמניות חלב שויצריות

By Published: מאת אבי מ. 4.5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 20 Ingredients: 1/4 כוס חלב או מים חמימים 30 גר' שמרים טריים (1/4 1 כפות שמרים יבשים)2 כפות סוכר1 כוס חלב חמים50 גר' חמאה רכה450 גר' קמח שטיבל 2*1 כפית מלחלציפו...... Directions:
מפוררים וממיסים את השמרים בכוס עם 1/4 כוס החלב או המים, מכסים ומניחים לתסיסה. בקערת המיקסר מערבבים את הקמח והסוכר, יוצרים גומה ומוסיפים את השמרים המותססים והחלב ומתחילים לערבב במהירות...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר