Pesto
תפריט
ב', 19 נוב 2018, 12:06
110405 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

סלט ירוקים וגבינה - תענוג

כמה קל וכמה קלאסי לכל שולחן חג    

מאת: tommf ::: צפיות: 4425   

סלט ירוקים וגבינה - תענוג
5 מנות
בריאות
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» סלטים» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
 
מרכיבים
  • חופן טוב עלי בייבי טריים ושטופים
  • חופן טוב עלי תרד טריים ושטופים
  • חופן טוב ערוגולה טרייה ושטופה
  • 1 כוס עגבניות שרי קטנות חצויות
  • 1 כוס אגוזי קליפורניה שבורים גס + 1 כף שמן זית
  • 100 גרם גבינת פיקורינו מגורדת
לרוטב:
  • 1/4 כוס שמן זית אקסטרה וירג'ין משובח
  • 2 כפות חומץ בלסמי מובחר
  • קורט מלח גס לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם.
דרך הכנה
  1. מערבבים את כל הירק בקערת עבודה.
  2. מחממים 1 כף שמן זית במחבת טפלון, מוסיפים את אגוזי הקליפורניה ומטגנים אותם תוך כדי ערבוב עם כף מעץ כ-5 דקות. מקררים.
  3. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב. הכי קל הוא להכניס את הכל לצנצנת זכוכית עם מכסה ולנער היטב.
  4. מפזרים מעל את הרוטב ומערבבים היטב.
  5. מעבירים את הכל לקערת הגשה.
  6. מפזרים את הגבינה מעל.
  7. מפזרים את האגוזים מעל.
  8. מגישים.
הערות
הפיקנטיות הנהדרת של הפיקורינו ביחד עם החמיצות של העגבניות והחומץ הבלסמי עם טעמי הערוגולה משתלבים נהדר.
ניתן לשים גבינת פרמז'אן טובה או קשקבל במקום הפיקורינו.
סלט ירוקים וגבינה - תענוג By , 2009-07-30T04:01:29+03:00 סלט ירוקים וגבינה - תענוג כמה קל וכמה קלאסי לכל שולחן חג Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 5 Tags: none Ingredients: - חופן טוב עלי בייבי טריים ושטופים חופן טוב עלי תרד טריים ושטופים חופן טוב ערוגולה טרייה ושטופה 1 כוס עגבניות שרי קטנות חצויות 1 כוס... Instructions: מערבבים את כל הירק בקערת עבודה. מחממים 1 כף שמן זית במחבת טפלון, מוסיפים את אגוזי הקליפורניה ומטגנים אותם תוך כדי ערבוב עם כף מעץ כ-5 דקות. מקררים. מערבבים ה...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר