Pesto
תפריט
ג', 24 אוק 2017, 12:42
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עופיונים ממולאים באורז, צנוברים ושזיפים

מתכון קל יחסית ומאוד מרשים לארוחת החג    

מאת: tommf ::: צפיות: 7795   

עופיונים ממולאים באורז, צנוברים ושזיפים
8 מנות
בישול ואפיה
דל כולסטרול
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב
 
מרכיבים
  • 8 עופיונים טריים ושטופים
  • 10 בצלי שלוט קלופים
  • 2 חב' פטריות שמפיניון או יער טריות ושלמות
  • 1 כוס גזר גמדי
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כוס יין לבן שרדונה או סוביניון בלנק
  • 1.5 כוסות מים רותחים.
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
  • עלים מ-2 ענפי קורנית טרייה
  • 4 כפות שמן זית לבישול
  • 2 כפות שמן סומסום קהה.
למילוי:
  • 1 כוס אורז פרסי
  • 100 גרם צנוברים קלויים
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כוס שזיפים יבשים מגולענים וקצוצים דק
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות שמן סומסום קהה
  • 1/2 כוס יין לבן
  • עלים מ-2 ענפי קורנית טרייה
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה דק.
דרך הכנה
הכנת המילוי:
  1. מבשלים את האורז עם 2 כוסות מים רותחים עד שמוכן, ומקררים אותו כחצי שעה.
  2. במחבת מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להיותו שקוף.
  3. מוסיפים את השום, הצנוברים והשזיפים וממשיכים לאדות עוד כ-5 דקות תוך כדי עירבוב.
  4. מוסיפים כל שאר מרכיבי המילוי, מערבבים היטב ומרתיחים, מבשלים עוד כ-2 דקות ומורידים מהאש.
  5. מוסיפים את האורז המוכן, מערבבים ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל.
הכנת העופיונים:
  1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  2. ממלאים כל עופיון וסוגרים את הפתח עם חוט קצבים או קיסם.
  3. מחממים את השמן במחבת ומשחימים את העופיונים מכל צד. מעבירים העופיונים לתבנית אפייה עמוקה.
  4. לאותה מחבת מכניסים את בצלי השלוט, הפטריות והגזר הגמדי ומטגנים עד להזהבה קלה.
  5. מוסיפים את השום, מערבבים היטב וממשיכים לאדות עוד כ-3 דקות.
  6. מוסיפים את היין, הקורנית, שמן הסומסום והתבלינים. מערבבים היטב את התחתית עם כף מעץ ליצירת הרוטב.
  7. מוסיפים את המים, מרתיחים ומבשלים כ-5 דקות לאידוי האלכוהול.
  8. שופכים הרוטב מסביב לעופיונים ומעליהם. מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור לחצי שעה.
  9. מסירים את המכסה וממשיכים לאפות עוד כחצי שעה עד להשחמת העופיונים.
  10. מגישים עם כל תוספת שבה.  
חום תנור:
הערות
כיוון שיש כבר אורז במנה, אני מגיש את העופיונים עם ירקות מאודים.
שילוב של שעועית ירוקה ארוכה עם אספרגוס בסויה, שמן סומסום, שום וג'ינג'ר הולך פה נפלא. כמובן, פירה או תפוחי אדמה בתנור תמיד עובד.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
tommf (מקצוענ/ית)
1
האם ניתן להכין מראש?

עופיונים ממולאים באורז, צנוברים ושזיפים

By Published: מתכון קל יחסית ומאוד מרשים לארוחת החג מאת tommf 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 8 Ingredients: 8 עופיונים טריים ושטופים 10 בצלי שלוט קלופים 2 חב' פטריות שמפיניון או יער טריות ושלמות 1 כוס גזר גמדי 2 שיני שום כתושות ...... Directions:
הכנת המילוי: מבשלים את האורז עם 2 כוסות מים רותחים עד שמוכן, ומקררים אותו כחצי שעה. במחבת מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להיותו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר