Pesto
תפריט
ד', 13 דצמ 2017, 05:28
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לחם שאור

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 7101   

לחם שאור
2 מנות
אפיה
יום לפחות
קושי: מורכב
» לחם ולחמניות» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב
 
מרכיבים
לשאור(מחמצת):
מיץ משני תפוזים
2 כפות קמח מלא
1 כוס + 2 כפות קמח קשה
1 כף דבש
1/2 כוס מים
כוס קמח

לראש עיסה:
400 גר' קמח קשה
2 כוסות מים חמימים
1 כף שמרים יבשים או 25 גר' טריים
300 גר' שאור(למעלה) בטמפ' החדר

לבצק:
400 גר' קמח קשה
1 כף מלח
דרך הכנה
מערבבים את כל חומרי השאור במיקסר עד לקבלת תערובת אחידה, מעבירים לכלי גדול סוגרים עם מכסה ומניחים לתסיסה במקום חמים ל-24 שעות, מערבבים ומניחים לתסיסה נוספת של 24 שעות.

מעבירים את התערובת המותססת לקערת המיקסר, מוסיפים את המים והקמח הנוספים, מערבבים היטב ומחזירים לצנצנת להמשך תסיסה של 6 שעות, בשלב זה השאור מוכן וניתן לשומרו במקרר.

להכנת הלחם - ממיסים את השמרים בחצי כוס מים מהכמות הרשומה, מערבבים את תערובת ראש העיסה במיקסר ומניחים לתפיחה של 4 שעות.

מוסיפים לתערובת את שארית הקמח והמלח ומערבבים כ-5 דקות עד לקבלת בצק רך ואחיד, מניחים את הבצק מכוסה במגבת לתפיחה של שעה.

משטחים בעזרת הידיים את הבצק למלבן, מקפלים את חצי המלבן על חציו השני לאורכו, מקפלים את הבצק עד לחצי משני הצדדים כמו מעטפה ומניחים לתפיחה של שעה, מקפלים שוב ומתפיחים.

מחלקים את הבצק לשני חלקים, מעצבים שני ככרות ומניחים על נייר אפיה מעט גדול משטח הלחם מקומח בקמח תירס צהוב, מפזרים מעט קמח מעל ומניחים לתפיחה עד להכפלת נפח.

מחממים את התנור לחום גבוה כאשר תבנית האפיה בתוך התנור, מרימים בעזרת קרטון קשה כל כיכר עם הנייר מלמטה ומניחים את שתי הכיכרות על התבנית החמה וסוגרים מיד את דלת התנור למניעת בריחת חום, מנמיכים לחום בינוני לאחר 10 דקות אפיה ואופים עוד כ-40 דקות.
מוציאים ומצננים לפני הפריסה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
13
ראובן מ. (עורך)
לא מדויק :) מחמצת מורכבת משמרים פראים. הם כבר באוויר סביבנו. לרוב מומרצים באמצעות צימוקים או שיפון וכו'...»»
12
מאוכזבת, הרעיון בלחם שאור הוא לוותר על השמרים. אפשר בבקשה לפרסם מתכון טוב למחמצת שמבוססת על קמח קשה ומים...»»
11
אבי שלום! האם יש מתכון ללחם ללא שמרים בכלל שיוצא אכיל?אשמח אם תפרסם.תודה.
10
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא תהיה משמעות רבה.

רק 1/2 כוס מים, תוקן ותודה.
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
קמח קשה והסבר על קמחים בקישור:

http://www.stybel.co.il
7
אשמח לקבל הסבר לגבי קמח קשה.

יש לחם המבוסס על שעורה - מה זה ואיך משיגים אותה?
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
קמח עם אחוז גלוטן גבוה מהרגיל דוגמת שטיבל 2.
5
מה זה קמח קשה?
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לזרוק ולהתחיל מחדש, הפעם לא לכסות כלל.

לחם שאור

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 2 Ingredients: לשאור(מחמצת): מיץ משני תפוזים2 כפות קמח מלא1 כוס + 2 כפות קמח קשה1 כף דבש1/2 כוס מיםכוס קמחלראש עיסה:...... Directions:
מערבבים את כל חומרי השאור במיקסר עד לקבלת תערובת אחידה, מעבירים לכלי גדול סוגרים עם מכסה ומניחים לתסיסה במקום חמים ל-24 שעות, מערבבים ומניחים לתסיסה נוספת של 24 שעות.מעבירים את התערובת המו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר