Pesto
תפריט
ג', 20 נוב 2018, 18:30
110405 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לחם לכריכים עם קרום רך

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5056   

* תמונה להמחשה
לחם לכריכים עם קרום רך
20 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» מתאבנים» בוקר - בראנץ או קפה או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 1 כוס חלב פושר
  • 40 גר' חמאה רכה
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 385 גר' קמח לבן (3/4 2 כוסות)
דרך הכנה
  1. בקערה מערבבים את החלב, החמאה, השמרים והסוכר ומניחים למנוחה של 5 דקות.
  2. מוסיפים קמח ומלח לאט תוך כדי ערבוב, לשים 3 דקות עד לקבלת בצק גמיש ורך מאד, מוסיפים מעט קמח אם יש צורך רק עד שהבצק לא דביק אך עדין רך.
  3. מניחים בקערה מכוסה לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  4. משמנים תבנית מלבנית גדולה עם שוליים ישרים, (תבנית לחם מלבנית גבוהה).
  5. מחזירים את הבצק לנפחו המקורי מגלגלים ומניחים בתבנית ומשטחים למלוי כל שטח התבנית.
  6. מכסים ברדיד אלומיניום ומניחים תבנית קטנה ושטוחה מעל, מניחים בתבנית העליונה משקולת כבדה למניעת תפיחת הלחם מעבר לגובה תבנית הלחם.
  7. מניחים לתפיחה נוספת של שעה, בתום הזמן מסירים את התבנית העליונה והמשקולת.
  8. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה כ-40 דקות מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עוד 10 דקות עד שפני הלחם מזהיבים.
  9. מוציאים מהתבנית ומצננים על רשת.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
לחם לכריכים עם קרום רך By , 2005-03-28T21:26:37+02:00 לחם לכריכים עם קרום רך Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 20 Tags: none Ingredients: - 1 כוס חלב פושר 40 גר' חמאה רכה 1 כף שמרים יבשים 2 כפות סוכר 1 כפית מלח 385 גר' קמח לבן (3/4 ... Instructions: בקערה מערבבים את החלב, החמאה, השמרים והסוכר ומניחים למנוחה של 5 דקות. מוסיפים קמח ומלח לאט תוך כדי ערבוב, לשים 3 דקות עד לקבלת בצק גמיש ורך מאד, מוסיפים מעט קמח אם י...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר