Pesto
תפריט
ה', 19 אוק 2017, 05:02
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לחם שום / ספוג, ללא לישה

ידוע כלחם-שום החדש של פיצה האט, מתאים גם למטבלים    

מאת: ראובן מ. ::: צפיות: 6358   

* צילום התוצאה
לחם שום / ספוג, ללא לישה
14 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מתאבנים» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב
 
מרכיבים
בסיס מענג ללחם השום המוגש ב-Pizza Hut בחו"ל (לא הטוסט היבש המוכר בארץ), מתאים גם כפרוסות למטבלים, להחזקת אורחים מרוסנים עד המנה העיקרית או לטוסטים אווריריים עם ריבה או תוספת אחרת. אין צורך בלישה. עוד מתכון שאני מביא מהמזרח...
  • 2 כוסות קמח רגיל
  • 1/2 כוס אבקת חלב דל שומן
  • 1 כוס מים
  • 1 שקית שמרים יבשים (2 ורבע כפיות שמרים יבשים)
  • 2 כפיות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה
    לתיבול
  • 1 כף חמאה מומסת
  • 1 שום מעוך דק
  • 1 כפית פטרולזיה יבשה או אורגנו
  • מעט שומשום לקישוט
גודל/סוג תבנית: 2 תבניות לחם קטנות או תבניות מיני-אינגליש מלבניות חד פעמיות (לחמים קומפקטיים קטנים)
דרך הכנה
  1. לערבב היטב את הקמח, אבקת החלב, הסוכר והשמרים
  2. בכלי נפרד לטרוף היטב את הביצה
  3. להוסיף לביצה את המלח והמים ולטרוף נמרצות כדקה
  4. להוסיף את התערובת הנוזלית ליבשה ולערבב היטב
  5. לכסות ולהמתין להכפלת הנפח או כ-1 שעה
  6. לערבב היטב ומיד ליצוק את התערובת לתבני/ות 
  7. להמתין עוד כ-20 דקות (משופשפים בלחמים וקצרי זמן יוכלו לוותר על השלב הזה)
  8. לאפות בתנור כ-8 דקות בחום של 200 מעלות ולאחר מכן כחצי שעה-40 דקות על 180 מעלות או עד ששחום למעלה.
  9. * התפיחה בתערובת נכונה אמורה לעבור מחצי גובה התבנית עד מעבר לגובה הדפנות.

חום תנור: 200 מעלות בהתחלה, 180 מעלות בהמשך, מחומם מראש
הערות
הגשה כלחם שום קלאסי:
  • ממיסים חמאה ומערבבים עם שן שום מעוכה ופתיתי פטרוזיליה מיובשת או אורגנו, מורחים או מטפטפים את התערובת מעל הלחם בנדבנות.
  • לפזר זרעי שומשום מעל
  • לאחר שהתקרר, חותכים בסכין דק וחד לפרוסות לא עד למטה (עד קצת לפני התחתית  כדי שכולן תעמודנה כלחם אחד). ניתן לחתוך לפני מריחת החמאה
לטוסטים:
לחתוך לפרוסות ולקלות בטוסטר ללא מעיכה.

הלחם עצמו מאוד משביע, אם יוכלו ממנו הרבה לפני הארוחה, לא יגמרו אותה... :)
ניתן לשנות כמויות בהתאם.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
8
דפנה (מנוסה)
היי ראובן
איפה אפשר לקנות אבקת חלב?האם מטרנה יכולה להתאים?
7
ראובן מ. (עורך)
אריזה מסחרית שנמכרת בארץ:
שמרי בזק "שמרית" = 2 כפות (22 גרם) שמרים יבשים
6
ניקרא לי טעים..רק שאלה מה זה שימרית?
[רק בכדי לדעת מה שווה לו פה .בחו"ל תודה]
5
תודה המתכון ינוסה בקרוב, נקרא מבטיח
4
ראובן מ. (עורך)
גם שמרית.
3
מה הכוונה שקית שמרים יבשים האם הכוונה לשמרית?
2
ראובן מ. (עורך)
אפשר לנסות לוותר עליה ובמקום המים להשתמש בחלב.
1
אין לי אבקת חלב. יש אולי תחליף? תודה.

לחם שום / ספוג, ללא לישה

By Published: ידוע כלחם-שום החדש של פיצה האט, מתאים גם למטבלים מאת ראובן מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 14 Ingredients: בסיס מענג ללחם השום המוגש ב-Pizza Hut בחו"ל (לא הטוסט היבש המוכר בארץ), מתאים גם כפרוסות למטבלים, להחזקת אורחים מרוסנים עד המנה העיקרית או ל...... Directions:
לערבב היטב את הקמח, אבקת החלב, הסוכר והשמרים בכלי נפרד לטרוף היטב את הביצה להוסיף לביצה את המלח והמים ולטרוף נמרצות כדקה להוסיף את התערובת הנ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר