Pesto
תפריט
ד', 18 אוק 2017, 14:11
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

כופתאות בורגול בסלק

עסיסיות ואדמדמות, בשרי או צמחוני    

מאת: ראובן מ. ::: צפיות: 4995   

* צילום התוצאה
כופתאות בורגול בסלק
20 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 200 גרם בורגול גרוס בינוני-דק, להספיג במים כל עוד הוא סופג (כשעתיים), לסנן ולסחוט כמה שאפשר
  • 1 סלק
  • 1/2 כוס עמילן (השתמשתי בעמילן אורז)
  • 1/2 כוס קמח רגיל
  • בצל גדול אחד
  • 2 כוסות רסק עגבניות
  • 4 כוסות מים (בערך, לפי תכולת המחבת)

    מילוי בשרי (מילוי סטנדרטי):
  • בשר טחון מטוגן עם חתיכות בצל ושום, פלפל, מלח וכמון לפי הטעם, לנקז מנוזלים ולהניח בקערה

    מילוי צמחוני
  • פתיתי שפע שהושמו 20 דקות במים רותחים. הסוג הקטן ביותר או לטחון את הסוג הגדול לאחר השלב הבא
  • מומלץ להוסיף להשרייה הנ"ל 2 פלחים של עגבנייה מיובשת.
  • לסחוט ולסנן היטב מהמים!
  • להוסיף תבלינים, מעט בצל ושום קצוצים דק, מלח, פלפל וכמון לפי הטעם
גודל/סוג תבנית: מחבת עמוקה ורחבה עם מכסה זכוכית
דרך הכנה
  1. הכנת הכופתאות:
    לשים את הבורגול הסחוט בקערה, להוסיף כפית מלח, מעט פלפל שחור, את העמילן ולערבב היטב.
  2. להוסיף כעת את הקמח ולערבב היטב.
  3. להכין כדורים  מהתערובת (כדור טניס) עם ידים רטובות, להדק היטב, ליצור גומה ולהניח בתוכה מעט מהמילוי, לסגור סביב המילוי, לעגל לכדור ולבסוף למעוך אותו כדי שייצא פחוס. (ראו צילום מתכון)

    הכנת התבשיל:
  4. לשמן היטב את המחבת
  5. לחתוך את הבצל לרצועות/טבעות ולשים במחבת
  6. לחתוך את הסלק המקולף לקוביות קטנות (כ-1 ס"מ) ולהכניס למחבת.
  7. לחמם על אש בינונית ולערבב היטב. לפזר שווה על המחבת. לטגן כ-8 דקות מכוסה כדי שהסלק יזיע.
  8.  להניח את הכופתאות במחבת על החומרים, למלא את כל המחבת.
  9. לערבב 4 כוסות מים רותחים עם רסק העגבניות ותיבול (מלח, פלפל, חריף..), לצקת על הכופתאות עד שכל המחבת תתמלא
  10. לדאוג שכל הכופתאות תתבשלנה מכל הכיוונים, אם מכוסות או בהפיכתן בצורה עדינה.
  11. להשאיר מכוסה ועל אש קטנה מאוד כשעה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
10
ראובן מ. (עורך)
כל חלבון אחר בעיבוד דומה יתאים.
9
האם אתה יכול להציע תחליף לפתיתי שפע בקובה הצמחוני?
8
אורן בר (מקצוענ/ית)
בס"ד
ניסיתי גם עם רוטב עגבניות עם קישואים במקום הסלק ויצא מעולה. מומלץ בחום.
7
דפנה (מנוסה)
ראובן
תודה רבה וחג שמח
6
ראובן מ. (עורך)
דפנה, לגבי קנידלך, כמות נוזלים פחותה (ואולי עוד ביצה כי החלבון מקשה והחלמון מעניק צמיגות) ובישול ארוך...»»
4
ראובן, שלום.
האם זה משהו שדומה ל"קובה אודמה"?
3
דפנה (מנוסה)
אני חייבת לשאול לפני פסח ואני לא מצליחה ליצור קשר עם ראובן. הבעיה שלי היא שאני אוהבת רק קניידלאך קשים...»»
1
אורן בר (מקצוענ/ית)
בס"ד
ראובן זה נשמע ונראה מעולה ינוסה בקרוב בע"ה

כופתאות בורגול בסלק

By Published: עסיסיות ואדמדמות, בשרי או צמחוני מאת ראובן מ. 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 20 Ingredients: 200 גרם בורגול גרוס בינוני-דק, להספיג במים כל עוד הוא סופג (כשעתיים), לסנן ולסחוט כמה שאפשר 1 סלק 1/2 כוס עמילן (השתמשתי בעמילן אורז) ...... Directions:
הכנת הכופתאות: לשים את הבורגול הסחוט בקערה, להוסיף כפית מלח, מעט פלפל שחור, את העמילן ולערבב היטב. להוסיף כעת את הקמח ולערבב...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר