Pesto
תפריט
ו', 20 אוק 2017, 04:40
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

בורקס בייגלה ממולא ביצה

להיט לחיך בגימור בייגלה, מתכון גמיש    

מאת: ראובן מ. ::: צפיות: 4542   

* תוצאה מהתנור, חלק במילוי ביצה והאחרים פטריות עם בצל
בורקס בייגלה ממולא ביצה
8 מנות
בישול ואפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» תוספות» בוקר - בראנץ או ארוחה קלה
 
מרכיבים
  • 3 כוסות קמח רגיל
  • 3/4 כוס מים **
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף שטוחה סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף שמרים יבשים

    למילוי:
  • 4 ביצים קשות, מקוררות, חתוכות לחצי  (כל מנה = חצי ביצה*)
  • 100 גרם גבינה בולגרית (או כל גבינה מועדפת)
  • 1 גבעול סלרי קצוץ דק (גבעול + עלים) או כל ירוק אחר
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כף עמילן

    לגימור:
  • מעט שומשום לקישוט
  • כפית סודה לשתיה
  • כוסית קטנה עם מים רותחים (ראו בהוראות)

    * הכמויות ניתנות לשינוי בהתאם למספר המנות
    ** כמות המים בהתאם לתהליך הלישה, ראו הוראות
גודל/סוג תבנית: מגש אפיה רגיל
דרך הכנה
  1. להכניס למערבל את הקמח, להוסיף את הסוכר והמלח ולערבב ידנית היטב
  2. להוסיף את השמרים ולערבב שוב
  3. להפעיל את המערבל ולהוסיף 1/2 כוס מים
  4. לאחר כדקה להוסיף את השמן
  5. לבחון טוב שהתערובת לחה וגמישה ואם יש צורך להמשיך להוסיף מים במנה קטנה בכל פעם. הבצק צריך להיות דביק אך לא נוזלי, לאחר התפיחות  והלישה נוספת הוא יתייצב יותר
  6. לכסות את הקערה ולהשאיר לתפיחה כשעה
  7. לערבב שוב ולהשאיר לתפיחה של חצי שעה

    מילוי
    :
  8. לערבב בקערה את הגבינה, הסלרי, התבלינים והעמילן. זה האחרון נועד לספוג את הנוזלים כדי שלא יהרסו את הבצק.
  9. לרדד את הבצק על משטח מקומח לעובי של 1/2 ס"מ
  10. לחתוך למרובעים
  11. להניח מעט ממילוי הגבינה במרכז הריבוע, להניח עליה את הצד השטוח של הביצה, להניח מעט גבינה מעל ולסגור את הבצק מעל - פינה מעל פינה נגדית, היטב
  12. להניח על מגש אפיה מקומח קלות (או דף סיליקון משומן קלות)
  13. להניח למנוחה כ-20 דקות, בינתיים להדליק את התנור
  14. לצקת מים רותחים לכוסית קטנה (כ-3 כפות), להכניס לתוכה את אבקת הסודה לשתיה, לערבב היטב ומיד למרוח על כל בורקס בעדינות, פעם אחת.
  15. לפזר שומשום (או כל קישוט אחר) מעל, ושוב למרוח מי סודה לקיבוע השומשום.
  16. להכניס לתנור, מרכז, כ-25 דקות או השחמה נאה של הבורקס
  17. להוציא ולהניח מיד על רשת לצינון (לא להשאיר בתבנית).
חום תנור: 200 מעלות
הערות
הערה: הסודה לשתיה תעניק ברק כהה דומה לזה של בייגלה, מרקם הבצק דומה אף הוא, רק ועסיסי. אפשר לוותר ולמרוח ביצה או מיונז מהול במעט מים

אפשרויות מילוי נוספות:
- פטריות עם בצל מאודה (אפשר מקופסה, מומלץ לקמח עם עמילן כדי לספוח את הנוזלים ולהצמדות טובה לבצק).
- תפוחי אדמה עם בצל (פירה שהוכן מראש עם מעט בצל מטוגן - תערובת יבשה יחסית)
- נבטים עם טופו מפורר ואצות ים (מקומח היטב עם עמילן)

בורקס בייגלה ממולא ביצה

By Published: להיט לחיך בגימור בייגלה, מתכון גמיש מאת ראובן מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 8 Ingredients: 3 כוסות קמח רגיל 3/4 כוס מים ** 2 כפות שמן זית 1 כף שטוחה סוכר 1 כפית מלח 1 כף שמרים יבשים ...... Directions:
להכניס למערבל את הקמח, להוסיף את הסוכר והמלח ולערבב ידנית היטב להוסיף את השמרים ולערבב שוב להפעיל את המערבל ולהוסיף 1/2 כוס מים לאחר כדקה להוסיף...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר