Pesto
תפריט
ה', 19 אוק 2017, 04:53
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פאי לימון ומארנג

לא קשה כמו שחושבים, ונראה עשר.    

מאת: ראובן מ. ::: צפיות: 4922   

* צילום התוצאה
פאי לימון ומארנג
10 מנות
בישול ואפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» פאי וטארט» קפה
 
מרכיבים
לבסיס הפאי:
  • 1/2 1 כוס קמח
  • 3 כפיות אבקת סוכר
  •  140 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  •  1 חלמון ביצה
  •  1 כפית מים (אם בכלל)
  •  
למילוי:
  • 1/2 כוס קורנפלור (או עמילן אחר)
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס לימון (חשוב שיהיה טרי)
  • 1/4 1 כוס מים
  • 2 כפיות גרידה מקליפת לימון רעננה
  • 3 חלמונים
  • 60 גרם חמאה
  • קורט מלח

לציפוי המארנג:

  • 3 חלבונים
  • 1/2 כוס סוכר
גודל/סוג תבנית: תבנית פאי
דרך הכנה
הכנת תחתית הפאי
  1. מערבבים את הקמח, אבקת הסוכר
  2. מוסיפים את קוביות החמאה ומתחילים במעיכתן כלפי הקמח ליצירת בצק פריך (פתיתי קמח משומנים). אם הבצק דביק לאצבעות ניתן להוסיף מעט קמח.
  3. לאחר שהכל נערם לגוש יציב מוסיפים את החלמון ומטמיעים אותו בבצק בערבוב נוסף.
  4. רק אם יש צורך והבצק מעט יבש, להוסיף ממש טיפה מים קרים (יותר מדי והפאי יייצא אבן).
  5. מצננים כחצי שעה במקרר
  6. מרדדים לכדי עיגול שגדול מעט מתבנית הפאי
  7. מגלגלים את הבצק על מערוך מקומח ופורסים מחדש על תבנית הפאי
  8. מהדקים לדפנות וחותכים עודפים. ניתן לתקן מתיחה או חורים באמצעות העודפים, בהידוק.
  9. לדקור את התחתית עם מזלג להפגת החום ומניעת התרוממות של הבצק בתנור.
  10. להכניס לתנור שחומם מרא ל-200 מעלות לכ-15 דקות או עד שהפאי מקבל גוון מעט חום בהיר, לא יותר מדי ולא להשאיר בתנור.
  11. להוציא לצינון ולהוריד את חום התנור ל-160~ מעלות

הכנת המילוי:

  1. להכניס לסיר בינוני את הסוכר, מיץ הלימון, המים, המלח והעמילן
  2. לבשל על להבה בינונית תוך ערבוב מתמיד - לא להסיר את העיניים אחרת זה מתקשה בגושים ואין דרך חזרה.
  3. כאשר התערובת מתחילה להתקשות להוריד את החום ולהמשיך לערבב עד קבלת מרקם פודינג סמיך וקרוב לקשה.
  4. לכבות ולהסיר מהגזיה החמה.
  5. להכניס את החמאה ולהמשיך לערבב עד שתימס.
  6. להכניס את החלמונים באיטיות תוך ערבוב מתמיד שלא יהפכו לחביתה. הם אמורים להסמיך ,להעשיר ולהעניק צבע עמוק לתערובת.
  7. לשפוך את התערובת לתוך תחתית הפאי ולשטח בעזרת מרית.
  8. אופים בתנור כ-10 דקות או עד שהמילוי מתייצב. בזמן הזה מכינים את המרנג.

הכנת הציפוי/מארנג:

  1. להקציף את החלבונים ידנית או במיקסר עד שמתחיל להתקבל קצף קל
  2. מרגע זה להזליף פנימה את הסוכר במינון מאופק וקבוע עד לקבלת קצף לבן, סמיך ויציב (אם מרימים אותו הוא לא נוזל חזרה).
  3. לשפוך את הקצפת על מילוי הלימון בפאי ולשטח
  4. בעזרת המרית ללטף את המארנג ולהרים 'שפיצים' למעלה. התסרוקת המורמת הזו תתקבל יפה מאוד לאחר אפייה.
  • להכניס לתנור לכ-10 דקות עד שהקצף מקבל מדרונות שחומים ומזהיב
  • לצנן ולהכניס למקרר מכוסה.
חום תנור: לתחתית: 200 מעלות, לגימור: 160 מעלות
הערות

קרור חשוב לייצוב המילוי. במקרה של המארנג, לאחר שמתחילים לבצבץ טיפות סוכר עליו, הפאי מוכן להגשה ונראה עוד יותר יפה.

הכמויות בדוקות למתכון הנ"ל, לא מומלץ לאלתר, אם כבר לשאול.

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
6
ראובן מ. (עורך)
כן
5
אפשר מרגרינה בימקום חמאה
4
ראובן מ. (עורך)
כמובן שאפשר, רק שכאן זה מתכון מוכר בטעמו, והבסיס הוא של כל פאי רגיל, כך שאפשר לבחור פאי במילוי אחר מאלה שבאתר.
2
ראובן מ. (עורך)
תבנית פאי סטנדרטית 24 (או 22)
1
תבנית פאי באיזה גודל?

פאי לימון ומארנג

By Published: לא קשה כמו שחושבים, ונראה עשר. מאת ראובן מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 10 Ingredients: לבסיס הפאי: 1/2 1 כוס קמח 3 כפיות אבקת סוכר  140 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות  1 חלמון ביצה ...... Directions:
הכנת תחתית הפאי מערבבים את הקמח, אבקת הסוכר מוסיפים את קוביות החמאה ומתחילים במעיכתן כלפי הקמח ליצירת בצק פריך (פתיתי קמח משומנים). אם הבצק ד...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר