Pesto
תפריט
ד', 13 דצמ 2017, 07:19
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

כדורי הבשר של איקאה

המאכל שגורם לאנשים לקפוץ לשם רק בשבילו    

מאת: ראובן מ. ::: צפיות: 8333   

* צילום התוצאה
כדורי הבשר של איקאה
5 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
 
מרכיבים
לכדורי הבשר השבדיים, ובמיוחד המתכון של איקאה (קטנים ולא עגולים בצורה מושלמת), יצא שם דבר. המתכון כבר אינו סוד, ואפילו איקאה מפרסמת אותו בספר מיוחד, ואצלנו הוא מקבל תפנית קלה (כמו בסניפים בארץ) בקר עם עוף במקום חזיר, או רק אחד מהם
  •  400 גרם בשר בקר טחון, או עוף, או חצי מכל סוג
  •  1 ביצה מעורבבת
  • 85 גרם פירורי לחם (בהיר)
  • 1  בצל קטן קצוץ דק  או מגורד
  • 2 כפות שמיר קצוץ דק (ועוד קצת לקישוט)
  •  1 כפית מלח
  •  1 כפית פלפל שחור טחון
  • 2 כפות קמח רגיל
  • שמן זית (לטיגון, כך שיכסה פחות ממחצית כדור בשר בגובה)
  • 50 גרם חמאה (או תחליף פרווה)
  • 400 מ"ל ציר בקר (מקוביה או מהכנה קודמת, או: 2 כפות  אבקת צלי ב-2 כוסות מים, לחמם ולערבב היטב)
דרך הכנה
  1. בקערה לערבב את הבשר/עוף עם הבצל, הביצה, פרורי הלחם, שמיר, ותבלינים
  2. ליצור כדורים קטנים (כמו אגוז)
  3. לחמם במחבת עמוקה את שמן הזית ולהשחים בתוכה את כדורי הבשר משני צדדים (להפוך פעם אחת, כמות קטנה בכל פעם למען הנוחות), חום בינוני-גבוה, 2 דקות בערך לצד
  4. להוציא את הכדורים זמנית למגש, ולהמיס באותה מחבת את החמאה
  5. להוסיף את הקמח לתוך המחבת  תוך ערבוב מתמיד למניעת גושים
  6. לבשל דקה וחצי ולאחר מכן להוסיף תוך ערבוב את ציר הבקר (או כף אבקת צלי שעורבבה ב-400 מ"ל מים), כעת הכל יתחיל להסמיך
  7. להמשיך לערבב עד שהרוטב מסמיך. הרוטב אמור לעטוף את כל כדורי הבשר ושיישאר עודף. אם לא כך המצב הגדילו את כמות ציר הבקר/מים והסמיכו עם עמילן או קמח בהתאם, למרקם לא צמיגי מדי.
  8. להחזיר את כדורי הבשר לתוך הכלי ולערבב בעדינות לבישול מסיים של כמה דקות וציפוי מרהיב ומבריק
  9. להוסיף מעט שמיר קצוץ תוך כדי, לציפוי כללי
  10. להוציא ולהגיש
הערות
הולך לא רע עם תפוחי אדמה אפויים/קריספיים: לחתוך תפ"א דזירה לאצבעות גדולות או משולשים בינוניים, עם הקליפה, לבשל במים רותחים עד התרככות קלה בלבד (שלא יתפורר!), להוציא ולקרר מעט, ללטש את פני התפוח במלח גס מעורבב בשמן זית ולהניח בתבנית אפיה מרופדת ניר או סיליקון. 180 מעלות, שעה, להפוך צד באמצע. זה ייגמר תוך דקה...
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
5
טעים מאוד אבל חוסר בריאות משווע
4
ראובן מ. (עורך)
עדיף חמאה או תחליף אחר בטעם עמוק. לא אסון אם מוותרים, אך יהיה צורך להוסיף שמן זית (ולחמם עוד קצת).
3
ואם נוותר בכלל על החמאה ונבשל את הקמח בשמן?
2
תנסי מחמאה. בהחלט עושה את העבודה.
1
מה יכול להחליף את החמאה [לא חלבי] ועדיין להיות קרובה למתכון המקורי מבחינת טעמו.

כדורי הבשר של איקאה

By Published: המאכל שגורם לאנשים לקפוץ לשם רק בשבילו מאת ראובן מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 5 Ingredients: לכדורי הבשר השבדיים, ובמיוחד המתכון של איקאה (קטנים ולא עגולים בצורה מושלמת), יצא שם דבר. המתכון כבר אינו סוד, ואפילו איקאה מפרסמת אותו בספר מיוחד, ואצלנו הוא מקבל תפנית קלה (כמו בסניפים בארץ) ...... Directions:
בקערה לערבב את הבשר/עוף עם הבצל, הביצה, פרורי הלחם, שמיר, ותבלינים ליצור כדורים קטנים (כמו אגוז) ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר