Pesto
תפריט
ב', 05 דצמ 2016, 14:24
110377 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

בצק לפסטה ביתית

מאוד קל, והכי טעים בבית - תענוג לעבודה עם הילדים    

מאת: tommf ::: צפיות: 5879   

בצק לפסטה ביתית
6 מנות
הכנה וקירור
דל כולסטרול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 1/2 ק"ג קמח דורום לפסטה או אם לא מוצאים
  • 1/2 ק"ג קמח לבן
  • 4 ביצים
  • 2 חלמונים
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית מובחר.
  • מעט קמח לרידוד על משטח עבודה.
דרך הכנה
  1. מכניסים את הקמח לקערת עבודה ויוצרים גומה באמצע.
  2. פותחים את הביצים לגומה ומוסיפים את המלח, השמן והחלמונים.
  3. מערבבים לאט פנימה קמח עד שמתחיל להיווצר בצק, ואז מערבבים היטב לקבלת בצק אחיד.
  4. באם הבצק מעט רטוב יש להוסיף מעט קמח עד קבלת בצק יבש.
  5. מרדדים ולשים את הבצק על משטח עבודה חזק ע"י קיפול פנימה עם שורש כף היד וסיבוב ב-90 מעלות כ-10 דקות לפחות.
  6. לא ללוש פחות מ-10 דקות כי חלבוני הקמח וחלבוני הביצים חייבים להתערבב היטב ליצירת האלסטיות של הפסטה.
  7. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
  8. חותכים חתיכה לא גדולה מהבצק, מקמחים אותה קלות ומרדדים במכונת רידוד לעובי המתאים.מניחים על מגבת נקייה.
  9. עלים גדולים ללזניה או לריביולי, מלבנים ארוכים לפטוצ'יני ודקים למקרוני.
  10. מבשלים בסיר גדול של מים רותחים עם 2 כפות טובות מלח ו-2 כפות שמן זית מובחר עד שהפסטה צפה.
  11. מוסיפים לכל רוטב ובתיאבון.
הערות
לפסטה תרד מוסיפים 45 גרם תרד טחון. לא משנה באם הוא טרי או קפוא ומופשר.
זו אחלה של עבודת מטבח, שגם הילדים יכולים להנות מתהליך היצירה.
מכונת רידוד טובה ניתן להשיג בחנויות צורכי מטבח למסעדות. חברת אטלס היא מהטובות שבנמצא - ואני לא סוכן שלהם. אני משתמש במכונת רידוד ידנית - כל הכייף.
אפשר לייבש את הפסטה ולהקפיא, אך הכי טעים שהיא טרייה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה

בצק לפסטה ביתית

By Published: מאוד קל, והכי טעים בבית - תענוג לעבודה עם הילדים מאת tommf 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 6 Ingredients: 1/2 ק"ג קמח דורום לפסטה או אם לא מוצאים 1/2 ק"ג קמח לבן 4 ביצים 2 חלמונים 1/2 כפית מלח ...... Directions:
מכניסים את הקמח לקערת עבודה ויוצרים גומה באמצע. פותחים את הביצים לגומה ומוסיפים את המלח, השמן והחלמונים. מערבבים לאט פנימה קמח עד שמתחיל להיווצר בצק, ואז מערב...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר