שישי, 24 אוק 2014, 18:04
110173 חברים
ראשי  :::  התחבר  :::  הירשם  :::  המועדפים שלי  :::   הגש מתכון   :::  עזרה  :::  קשר  :::  פרסום  :::  RSS   Facebook

בצק לפסטה ביתית
מאוד קל, והכי טעים בבית - תענוג לעבודה עם הילדים
מאת: tommf  ::: 4069 קריאות
בצק לפסטה ביתית
נתוני המתכון
6 מנות
טכניקה: הכנה וקירור
דיאטה: דל כולסטרול
30 דקות עד שעתיים
דרגת קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]

מרכיבים
  • 1/2 ק"ג קמח דורום לפסטה או אם לא מוצאים
  • 1/2 ק"ג קמח לבן
  • 4 ביצים
  • 2 חלמונים
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית מובחר.
  • מעט קמח לרידוד על משטח עבודה.
דרך הכנה
  1. מכניסים את הקמח לקערת עבודה ויוצרים גומה באמצע.
  2. פותחים את הביצים לגומה ומוסיפים את המלח, השמן והחלמונים.
  3. מערבבים לאט פנימה קמח עד שמתחיל להיווצר בצק, ואז מערבבים היטב לקבלת בצק אחיד.
  4. באם הבצק מעט רטוב יש להוסיף מעט קמח עד קבלת בצק יבש.
  5. מרדדים ולשים את הבצק על משטח עבודה חזק ע"י קיפול פנימה עם שורש כף היד וסיבוב ב-90 מעלות כ-10 דקות לפחות.
  6. לא ללוש פחות מ-10 דקות כי חלבוני הקמח וחלבוני הביצים חייבים להתערבב היטב ליצירת האלסטיות של הפסטה.
  7. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
  8. חותכים חתיכה לא גדולה מהבצק, מקמחים אותה קלות ומרדדים במכונת רידוד לעובי המתאים.מניחים על מגבת נקייה.
  9. עלים גדולים ללזניה או לריביולי, מלבנים ארוכים לפטוצ'יני ודקים למקרוני.
  10. מבשלים בסיר גדול של מים רותחים עם 2 כפות טובות מלח ו-2 כפות שמן זית מובחר עד שהפסטה צפה.
  11. מוסיפים לכל רוטב ובתיאבון.
הערות:
לפסטה תרד מוסיפים 45 גרם תרד טחון. לא משנה באם הוא טרי או קפוא ומופשר.
זו אחלה של עבודת מטבח, שגם הילדים יכולים להנות מתהליך היצירה.
מכונת רידוד טובה ניתן להשיג בחנויות צורכי מטבח למסעדות. חברת אטלס היא מהטובות שבנמצא - ואני לא סוכן שלהם. אני משתמש במכונת רידוד ידנית - כל הכייף.
אפשר לייבש את הפסטה ולהקפיא, אך הכי טעים שהיא טרייה.

שמור במתכונים מועדפים       התאמה למדפסת


לחצו לקבלת איתות עם כל תגובה בעמוד

בצק לפסטה ביתית

By Published: מאוד קל, והכי טעים בבית - תענוג לעבודה עם הילדים מאת tommf 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 6 Ingredients: 1/2 ק"ג קמח דורום לפסטה או אם לא מוצאים 1/2 ק"ג קמח לבן 4 ביצים 2 חלמונים 1/2 כפית מלח ...... Directions:
מכניסים את הקמח לקערת עבודה ויוצרים גומה באמצע. פותחים את הביצים לגומה ומוסיפים את המלח, השמן והחלמונים. מערבבים לאט פנימה קמח עד שמתחיל להיווצר בצק, ואז מערב...
נושאים
חיפוש בפסטו

1020