Pesto
תפריט
ד', 21 נוב 2018, 22:59
110405 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

בצק לפסטה ביתית

מאוד קל, והכי טעים בבית - תענוג לעבודה עם הילדים    

מאת: tommf ::: צפיות: 6896   

בצק לפסטה ביתית
6 מנות
הכנה וקירור
דל כולסטרול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 1/2 ק"ג קמח דורום לפסטה או אם לא מוצאים
  • 1/2 ק"ג קמח לבן
  • 4 ביצים
  • 2 חלמונים
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית מובחר.
  • מעט קמח לרידוד על משטח עבודה.
דרך הכנה
  1. מכניסים את הקמח לקערת עבודה ויוצרים גומה באמצע.
  2. פותחים את הביצים לגומה ומוסיפים את המלח, השמן והחלמונים.
  3. מערבבים לאט פנימה קמח עד שמתחיל להיווצר בצק, ואז מערבבים היטב לקבלת בצק אחיד.
  4. באם הבצק מעט רטוב יש להוסיף מעט קמח עד קבלת בצק יבש.
  5. מרדדים ולשים את הבצק על משטח עבודה חזק ע"י קיפול פנימה עם שורש כף היד וסיבוב ב-90 מעלות כ-10 דקות לפחות.
  6. לא ללוש פחות מ-10 דקות כי חלבוני הקמח וחלבוני הביצים חייבים להתערבב היטב ליצירת האלסטיות של הפסטה.
  7. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
  8. חותכים חתיכה לא גדולה מהבצק, מקמחים אותה קלות ומרדדים במכונת רידוד לעובי המתאים.מניחים על מגבת נקייה.
  9. עלים גדולים ללזניה או לריביולי, מלבנים ארוכים לפטוצ'יני ודקים למקרוני.
  10. מבשלים בסיר גדול של מים רותחים עם 2 כפות טובות מלח ו-2 כפות שמן זית מובחר עד שהפסטה צפה.
  11. מוסיפים לכל רוטב ובתיאבון.
הערות
לפסטה תרד מוסיפים 45 גרם תרד טחון. לא משנה באם הוא טרי או קפוא ומופשר.
זו אחלה של עבודת מטבח, שגם הילדים יכולים להנות מתהליך היצירה.
מכונת רידוד טובה ניתן להשיג בחנויות צורכי מטבח למסעדות. חברת אטלס היא מהטובות שבנמצא - ואני לא סוכן שלהם. אני משתמש במכונת רידוד ידנית - כל הכייף.
אפשר לייבש את הפסטה ולהקפיא, אך הכי טעים שהיא טרייה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
בצק לפסטה ביתית By , 2010-08-19T10:57:51+03:00 בצק לפסטה ביתית מאוד קל, והכי טעים בבית - תענוג לעבודה עם הילדים Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 6 Tags: none Ingredients: - 1/2 ק"ג קמח דורום לפסטה או אם לא מוצאים 1/2 ק"ג קמח לבן 4 ביצים 2 חלמונים 1/2 כפית מלח ... Instructions: מכניסים את הקמח לקערת עבודה ויוצרים גומה באמצע. פותחים את הביצים לגומה ומוסיפים את המלח, השמן והחלמונים. מערבבים לאט פנימה קמח עד שמתחיל להיווצר בצק, ואז מערב...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר