Pesto
תפריט
א', 16 דצמ 2018, 02:13
110408 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פירה

פירה נימוח וטעים גם כמנה בפני עצמה או כתוספת    

מאת: binstock ::: צפיות: 3959   

* תמונה להמחשה
פירה
12 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» תוספות
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 8-9 תפוחי אדמה גדולים או 10-11 קטנים (תלוי בגודל הסיר)
  • חצי חבילה (כ-100 גר') מחמאה או חמאה
  • קורט שום גבישי (אבקת שום)
  • קורט מוסקט טחון
  • מעט פלפל שחור או גרוס
  • 1 שקית בצל מטוגן של "אסם"
  • 1 כף מלח גס
דרך הכנה
  1. קולפים ושוטפים את תפוחי האדמה, פורסים לרבעים,  מכניסים לסיר רחב עם כף מלח גס, ממלאים מים עד שיכוסו כל הרבעים ושמים על להבה גדולה עד לרתיחה (כ-15-20 דק').
  2. לאחר כ-15-20 דק', מנמיכים את הלהבה עד לבעבוע קל ומשאירים לבעבוע קל עד להתרככות סופית (כ-40 דק').
  3. מורידים מהאש, שופכים את המים.
  4. בסיר עם הרבעים הרכים כעת, שמים חצי חב' מחמאה/חמאה (רצוי בקוביות להמסה מהירה).
  5. מפזרים מעט פלפל שחור גרוס, קורט מוסקט, קורט פלפל ואת חבילת הבצל המטוגן במלואה.
  6. משתמשים בכלי ייעודי למעיכת תפו"א או במזלג גדול בעל שיניים ארוכות כדי להפוך את תפוחי האדמה למחית תוך כדי ערבובים.
  7. למחית הסופית ניתן להוסיף מלח לפי הטעם.
  8. בתיאבון!
הערות
 
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
גם מיונז מחליף מרגרינה,לפירה פרווה.
1
אורן בר (מקצוענ/ית)
ציון 10
בס"ד
למי שלא משתמש במרגרינה ורוצה פירה פרווה אפשר לשים במקום שמן זית (בערך רבע כוס)
פירה By , 2010-08-23T20:44:17+03:00 פירה פירה נימוח וטעים גם כמנה בפני עצמה או כתוספת Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 12 Tags: none Ingredients: - 8-9 תפוחי אדמה גדולים או 10-11 קטנים (תלוי בגודל הסיר) חצי חבילה (כ-100 גר') מחמאה או חמאה קורט שום גבישי (אבקת שום) קורט מוסקט טחון ... Instructions: קולפים ושוטפים את תפוחי האדמה, פורסים לרבעים,  מכניסים לסיר רחב עם כף מלח גס, ממלאים מים עד שיכוסו כל הרבעים ושמים על להבה גדולה עד לרתיחה (כ-15-20 דק'). לאחר כ-15-20 ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר