Pesto
תפריט
א', 19 אוג 2018, 06:19
110400 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת גבינה שוקולד עם אגסים

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 3793   

עוגת גבינה שוקולד עם אגסים
10 מנות
הכנה וקירור
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
 
מרכיבים
  • 4 אגסים גדולים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כפית מיץ לימון
  • ביסקוטים וניל(הכמות לפי גודל התבנית)
  • 1 כוס קפה נמס חזק 2) כפיות וכוס מים)
  • 1 כף ליקר קפה
  • 500 גר' גבינת מסקרפונה בטמפ' החדר
  • 200 גר' שוקולד מריר טוב מומס ומצונן
דרך הכנה
  1. מקלפים את האגסים, חוצים ומגלענים, מניחים בשכבה אחת בסיר רחב, יוצקים מים לכיסוי האגסים ומחממים, מוסיפים את הסוכר ומיץ הלימון ומבשלים עד להתרככות קלה של האגסים, האגסים צריכם להיות רכים אך לא סמרטוטיים, מסירים מהאש ומסננים מהנוזלים ומצננים לחלוטין.
  2.  
  3. פורסים את האגסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
  4.  
  5. מערבבים את הקפה והליקר ומניחים לצינון, מעבירים לצלחת עמוקה.
  6.  
  7. מערבבים את השוקולד המומס והמצונן עם גבינת המסקרפונה עד לקבלת קרם אחיד.
  8.  
  9. מניחים ביסקוטים על תחתית תבנית 24 בשכבה אחת, מורחים מעט קפה בעזרת מברשת על הביסקוטים,
  10. מורחים 1/3 שכבת קרם גבינה על התחתית ומחליקים, מניחים שכבת אגסים על הקרם,
  11. טובלים ביסקוטים בצידם האחד בקפה ומניחים במאוזן בהיקף התבנית כאשר הצד הטבול כלפי פנים,
  12. מורחים על התחתית שכבה נוספת של קרם ועליה שוב שכבת אגסים ושוב קרם מעל, מניחים שכבת ביסקוטים טבולים בצידם האחד בקפה על שכבת הקרם האחרונה, הצד הטבול כלפי מטה,
  13. מהדקים בעדינות ומכניסים למקרר להתייצבות העוגה ל-4 שעות לפחות.
  14. להגשה מפזרים מעט אבקת סוכר מעל.
הערות
ניתן להכין את העוגה גם בתבנית אינגליש קייק.
עוגת גבינה שוקולד עם אגסים By , 2005-03-28T21:26:56+02:00 עוגת גבינה שוקולד עם אגסים Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 10 Tags: none Ingredients: - 4 אגסים גדולים 1/2 כוס סוכר 1 כפית מיץ לימון ביסקוטים וניל(הכמות לפי גודל התבנית) 1 כוס קפה נמס חזק 2) כפיות וכוס מים) ... Instructions: מקלפים את האגסים, חוצים ומגלענים, מניחים בשכבה אחת בסיר רחב, יוצקים מים לכיסוי האגסים ומחממים, מוסיפים את הסוכר ומיץ הלימון ומבשלים עד להתרככות קלה של האגסים, האגסים צריכם להיות רכים אך...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר